Yeni Bir Hikaye

18K 501 53
                                    

Selamun aleykum çiçekler:)Yeni bir hikaye ile spirituel'e geri döndüm okumayanınız vardır diye tanıtımı ve ilk bölümü buraya atayım dedim.

*****

Kız kardeşinin hatası yüzüden ceza alan ve ailesinden veto yiyen Rojbin,parasız pulsuz bilmediği bir şehre sürgün edilir.Tabi bu sürgüne ek deli dolu sınırsız kardeşi Fidan'a da katlanmak zorunda kalır.

Mega şehirden Karadenizin ufak bir kasabası Amasra'da Deniz Subayları birliğinin yaşadığı mahallede başına gelen her olayın ustalıkla altından kalkan Rojbin'in heyecan dolu aşk hayatı ise hepimizi büyüleyecek.

Küçük yaşta babalarını kaybeden bu iki kız kardeş zengin yaşamlarından bir ceza yüzüden vazgeçip rüyaları kıskandıracak bir mahalleye misafir olacaklar işte asıl hikaye tam da burada başlayacak!

1.Bölüm;Ceza

*******

"Bu haksızlık!Neden Fidan'ın hatası yüzüden beni de yakıyorsunuz?"

"Bu senin de hatan Rojbin!Bir abla olarak kardeşini kontrol altına alman gerekiyordu."

Rojbin annesinin araya girmesiyle hızla oturduğu kanepeden kalkıp babaannesinin önüne dikildi.Kim ne derse desin Fidan'ın aptallığı yüzüden ceza almayacaktı.

"Babaanne!Allah aşkına beni bir dinle,bak benim bir suçum yok!Ben bilsem hiç izin verirmiydim.!

Fehime hanım elinde tuttuğu bastonu hızlıca yere vurup ağaya kalktı.Bu ani çıkışıyla salonda dikilen üç kadında geri çekildi.Herkes bilirdi ki Fehime Tatlıcı kolay kolay sinirlenmezdi ama eğer ki tepesi atmışsada kimsenin karşısında durmaya cesareti yetmezdi.

Rojbin ve Fidan'da korkuyla birbirlerine sarıldılar.Tabi Rojbin yılan kardeşine sarıldığını fark edince hemen onu itip salonun bir köşesine geçti.

Zaten başına ne geldiyse aklı bir karış havada kardeşi yüzünden gelmişti.Yirmi iki yaşında olmasına rağmen hale ergenlik cağını yaşıyordu.Para avcısı asalağın tekine aşık olmuştu.Boşuna dememişler aşkın gözü kör diye.

Asalak sevgilisi,kardeşini kandırıp iş açma bahanesiyle 200.000 bin tl istemişti.Tabi Fidan'da sorgulama zahmetine bile girmeden hesabından istediği miktarı çekip senetsiz sepetsiz Ali'ye vermişti.

Sonra da nemi olmuştu.Ali kalpazini parayı aldığının ertesi günü sırra kadem basıp Rusya'ya kaçmıştı.Geride gözü yaşlı bir Fidan,sinir harbi geçiren bir Fehime Tatlıcı ve bütün bu sorumluğu üzerine alan beni bırakmıştı.

"Bu kadar yeter!Kredi kartlarınız,arabalarınız ve bütün özel eşyalarınızı bırakıp gideceksiniz!Ben sizi çağırmadan da geri gelmeyeceksiniz!"

"Babaanne-"

"Rojbin!Benim sözümün senin yanında hiç bir değeri yok mu?"

"Estafurullah nenem!O nasıl laf ama kurunun yanında yaşı da yakıyorsun,bir kez daha düşünsen!"

Fehime hanım koltuğuna geri otururken evin emektarı Zeliha tansiyon ilaçları ile salona girdi.

"Son sözüm budur,hemen eşyalarınızı toplayın!Kemal kapıda sizi bekler hava alanına gideceksiniz!"

Fidan sesini dahi çıkartmadan odasına doğru giderken Rojbin onu öldürmek istercesine arkasından bakıyordu.Aptal aşık yüzden başına gelmeyen kalmamıştı.O da artık kaderine razı gelip odasına geçecekken nenesi bir darbe daha vurdu.

LAVİNİA (ölüm çiçeği) Where stories live. Discover now