27.

315 20 0
                                    

          Celý měsíc to probíhalo úplně stejně. Moc jsme neměli čas na volání, díky časovým posunům. Taky se změnila jedna věc, kterou jsem Ashovi chtěla říct až na oslavě jeho narozenin, na které jsme se s klukama domluvili. Nebude to nic velkého, ale chtěli jsme to uskutečnit. Čekala jsem u kluků doma, než přijedou. Zvedla jsem se, když jsem slyšela, že se otevřely dveře. Luka jsem nechala spát v obýváku v kočárku a šla do chodby, kde ke mně hned přišel Michael a pevně mě objal. ,,chyběla jsi mi" zašeptal mi do ucha. ,,taky jsi mi chyběl" odtáhla jsem se od něj. To samé se opakovalo s Lukem a Calumem. Z obýváku jsem slyšela, jak jsou nadšení z Luka. Ash si položil tašku na zem a objal mě. ,,miluju tě" zašeptal. ,,miluju tě" opáčila jsem mu a dala si nos mezi jeho krk a rameno, abych aspoň trochu zadržela slzy. Slyšela jsem pláč malého, ale věděla jsem, že se o to kluci postarají, takže jsem se od Ashe neodtahovala. Ale všechno jednou končí a výjimkou nebylo ani naše objetí. ,,neplač" setřel mi palci slzy a políbil mě.

           ,,takže zítra?" sedla jsem si na sedačku k Michaelovi a Lukovi, s malým Lukem v náručí. ,,jo. Víš, co máš dělat" mrkl na mě Michael. Přikývla jsem a chtěla si vzít Luka s tím, že ho jdu nakrmit, ale Luke mě zarazil, že ho nakrmí sám. Bála jsem se, jak to dopadne, ale svolila jsem. Ashton s Calumem odešli na nákup, protože tu nic neměli. ,,jak bylo?" sedla jsem si zpátky na sedačku a opřela si hlavu o Michaelovo rameno. ,,tak jako vždycky. Unavující. Hlavně Ashton byl pořád duchem mimo" mávl nad tím rukou. Usmála jsem se a rozlil se ve mně příjemný pocit, protože mi došlo proč. ,,Kat?" zakřičel Luke z kuchyně. Zvedla jsem se a šla k němu. Zarazila jsem se hned ve dveřích. Oba byli celí od přesnídávky, stejně jako stůl a zem. ,,co se tu sakra stalo?" vzala jsem misku, která ležela na zemi a dala ji do dřezu. ,,já za to nemůžu" zvedl ruce do obranného gesta. ,,já zapomněla, že malý měl hlídat tebe" zašklebila jsem se, vzala Luka ze židličky a šla s ním do koupelny, kde jsem ho vysvlékla a umyla. Zabalila jsem ho do jeho malého ručníku, který jsem tu jednou nechala, a šla k Ashovi do pokoje, kde jsem měla všechny věci pro něj. ,,sakra kde jsou ty blbé dupačky" zašeptala jsem, stále držejíc malého Luka. V tašce pro něj jsem je nemohla najít. ,,chceš pomoct?" dal mi ruce na boky. Trhla jsem sebou a rychle se otočila. ,,promiň" zasmál se nad mojí reakcí a vzal si ode mě Luka, který byl stále v ručníku. ,,co hledáš?" dal mu na hlavu kapuci. ,,nějaký oblečení pro něj. Luke ho krmil a... Nedopadlo to. Všechno má špinavý" sedla jsem si na postel a zajela si rukama do vlasů. Cítila jsem se hrozně. Byla jsem unavená a nemohla jsem najít ani jednu věc pro svého syna. Ash přešel ke své skříni, ze které vytáhl jedny dupačky a položil Luka na postel. ,,měla by ses vyspat" políbil mě na čelo, vzal si plínku a sundal Lukovi ručník.  Dal mu plínku a následně ho oblékl. Vzal si ho do náručí a sedl si vedle mě. ,,já vím. Poslední dobou se moc nevyspím. Pořád se budí" pohladila jsem Luka po blonďatých a vlnitých vláskách. ,,tak si lehni teď. Já se o Luka postarám" dal mi pramínek vlasů za ucho. ,,já vím, že jo, ale nechci tě v tom nechat" usmála jsem se. ,,já tě v tom teď nechal měsíc" zatvářil se smutně. ,,vyspi se" políbil mě na čelo a odešel. Vzala jsem ho za slovo a lehla si. Měla jsem tu ještě svoji postel, ve svém starém pokoji, ale u Ashe jsem mohla čichat jeho vůni, která se držela v povlaku polštáře.

Další den

           Vytáhla jsem Ashe ven, že se půjdeme projít s Lukem. Měla jsem ho dovést do budovy, kde se bude konat jeho oslava narozenin. Byla jsem nervózní a přitom jsem se těšila. Zastavila jsem se před budovou, kde se to mělo konat a já vyndala z tašky šátek. ,,co děláš?" zasmál se Ash. ,,to je tajný" zazubila jsem se a zavázala mu oči. Asi mu došlo, co jsme přichystali a začal se usmívat. Došel k nám Michael a vzal si kočárek. Já vzala Ashe za ruku a druhou mu položila na záda, abych ho mohla vést. Prvně šel váhavě, ale pak se uvolnit a nechal se. Nastoupili jsme do výtahu a já zmáčkla tlačítko, které nás mělo vyvést až na střechu.

          ,,začínám se bát" cuknul sebou, když nás ovanul studený vítr. Vyvedla jsem ho z výtahu a Michael se přidal k ostatním, co tam stáli, vzal si Luka do náruče a já se podívala na Luka. Ten to celé řídil, takže když kývl, mohla jsem Ashovi sundat šátek. ,,připraven?" zašeptala jsem mu do ucha. Váhal a po chvíli přikývl. Sundala jsem mu šátek a všichni zakřičeli překvapení. Calum to celé natáčel, takže budeme mít i záznam toho, jak se Ashton dojatě usmál. Byli tu kluci, jejich kamarádi, Alice s Amber a Alexe a ještě přibyla Lili, naše rodiny a jeho rodina, kromě otce. Ani na tu oslavu nechtěl jít, protože s otcem nechce nic mít. Věřím, že to pochopí a nechá ho být. ,,víš, že tohle nesnáším" zašeptal směrem ke mně, políbil mě na tvář a šel se s ostatními přivítat. Vzala jsem si od Michaela Luka a šla k Alici a spol. Přišel k nám Calum s mobilem v ruce a ptal se všech na přání. Když jsem chtěla začít mluvit já, tak se ozval malý Luke. ,,tata" nechala jsem otevřenou pusu, stejně jako všichni ostatní. ,,no to si děláš srandu" zašeptala jsem a podívala se na něj. Nikdy nic neřekl, až teď. Hrál si se svými prsty, jako by se nechumelilo. ,,Luku, zlatíčko. Řekni to znovu" pobídla jsem ho. On se mi podíval do očí. Ty jeho velké modré oči, které měl po Lukovi, byly tak nádherné... ,,tata" začal se culit. Začala jsem se usmívat, políbila ho na tvář a šla najít Ashe. Stál zrovna u svojí mamky. Poklepala jsem mu na rameno a on se hned otočil s úsměvem na tváři. Byl šťastný, že u sebe má lidi, které má rád. ,,děje se něco?" nepřestal se usmívat. ,,zlatíčko řekni to znovu" pohladila jsem malého po tvářičce. Luke zakroutil hlavou. Ash si ho k sobě vzal. ,,on něco řekl?" podíval se na Luka a políbil ho na temeno hlavy. Přikývla jsem a chytla jsem ho za ručičku, kterou mi nastavil. ,,tata" zažvatlal znovu přes dudlík, který měl v puse a schoval obličej do Ashova krku. Tohle musel vidět u mě. Ash úžasem otevřel pusu a neměl se ke slovu. Kousek od nás stál Calum a asi natáčel celou tuhle scénku. ,,když jsi propásl, že si poprvé sedl, tak tohle si schovával, až tu budeš" usmála jsem se a políbila ho. ,,to teda jo" hodil si Luka výš, aby mu nespadl. ,,Kat!" vykřikla Lauren a běžela mě obejmout. ,,ráda tě zase vidím" usmála jsem se a vyprostila svůj prst z Lukovy ručky, abych ji mohla obejmout. Byla jsem tak moc šťastná.

           ,,půjčíte mi ho na chvilku?" přišla jsem ke skupince, kde byl i Ash. ,,samozřejmě" zazubil se na mě brunet. Za boha jsem si nemohla zapamatovat jeho jméno. ,,co se děje?" usmál se, když jsme byli kousek od ostatních. ,,nedostal jsi dárek" zazubila jsem se a přišla k němu blíž, až se naše hrudi dotýkaly. ,,nic nechci" dal mi ruce na boky a z tváře mu nezmizel úsměv. Po celém dni ho musely bolet svaly, protože se pořád usmíval. ,,ale chceš" odstoupila jsem od něj na krok a zpoza zad mu podala taštičku. Zaklonil hlavu, ale vzal si ji. Když však vyndal obsah, tak se zatvářil nechápavě.

Můj vysněný život//cz FF✔Where stories live. Discover now