30.

48 1 0
                                    

--- LILY --- 

--- LILY --- 

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

A telefonom csipogott kettőt. Lenéztem a képernyőre, hogy elolvassam az üzenetet. Egy időpont volt benne. Hát, Lukas Hill nem volt valami bőbeszédű.

- Csak nem Ashton az? – kérdezte Maia és próbált belepillantani az üzenetbe. Lezártam a telefonomat, mielőtt megtehette volna. Hétfő délelőtt volt, a suli első napja a tavaszi szünet után, egyben az első harci edzésem napja is. Ashton beleegyezett, hogy a bátyja és az őrült tudósunk tanítson meg harcolni. Vagyis, nem is beleegyezett, hanem eleget tett Luke kikötésének, hogy Ashton helyett, Ő tanítson engem. Az idősebb Hill fiú szerint, a szerelmes érzelmeivel nem lenne képes a teljes erejével rám támadni, tanulás gyanánt, míg Luke... képes volt megtenni. Luke még a városból is kitiltotta Ash-t, az edzés idejére, hogy még véletlenül se szóljon közbe, és inkább menjen el Seattle-be, a nephilimek törzshelyére, hogy kérdezzen körbe Bonnie-t és Clyde-ot illetően, ahogyan Car nevezte a gyilkos párt.

- Izé... nem – válaszoltam a legjobb barátnőmnek habozva. – Hanem... Luke, Ashton bátyja.

- Tessék? – hüledezett Maia és sebesen becsapta a szekrényajtaját, hogy minden figyelmét felém fordítsa. – És én miért nem tudom, hogy a srácnak, aki helyesebb, mint Ryan Gosling, sőt, mint a fiatalabb Ryan Gosling, van egy bátyja, aki ugyanolyan lehengerlő DNS-ekkel rendelkezik?

- Mert tudtam, hogy így reagálnál – válaszoltam egyszerűen és kerestem egy egérutat.

- Képet kérek – csettintett egyet, tiltakozást nem fogadva el Mae, mire a fogamat szívva kerestem elő Luke-ról egy képet a telefonomban. – Ó atyám! Azt hittem, hogy Ashton-nál szexibb emberi lény nem létezik, de ez most mindent megcáfolt.

Maia megnyalta az ajkait, én, pedig sebesen elvettem tőle a telefonomat.

- Na jó, felvilágosítás következik – erre a mondatra, muszáj volt a szemébe néznem, de legszívesebben elsüllyedtem volna. El sem tudtam képzelni, hogy mit akarhat mondani. – Tudod, mi történt a legutóbbi lánnyal, aki nem tudott választani két testvér között? Szépen meghalt.

- És ki is volt ez? – ráncoltam össze a szemöldökömet és alig hittem el, hogy Maia azt hitte, hogy köztem meg Luke között van valami, örökös nézeteltéréseken kívül.

- Elena a Vámpírnaplókból – Maia egy ki más? nézéssel válaszolt, mintha ez teljesen evidens lett volna. – Bár én mindig is tudtam, hogy Elena Damon-t fogja választani, minden lány a rosszfiút választja és őszintén. Ki tudna Ian Somerhalder-nek nemet mondani? Én biztos nem. És annyi biztos, hogy én ennek a srácnak sem tudnék nemet mondani. Akármennyire is dögös a mi Stefan-unk, mindenki Damon-t választja.

- Hé, hé! Ácsi! – emeltem fel a kezemet, hogy elhallgattassam. – Ki mondta, hogy a „mi Damon-unknak" nincs barátnője?

- A Damon-oknak mindig van barátnője. Vagyis, mondjuk úgy, hogy barátnő. Az finomabb szó. De, valahogy, mindig Elena mellett köt ki. Tudod, a végzet meg ilyenek – Maia nem is tudta, hogy mennyire mélyen érintette engem ez a szó. A „végzet" ezúttal nem „Damon-nak", hanem „Stefan-nak" kedvezett, a mi Elenánk, pedig egy szőke, sérült, törékeny és gyenge lány volt. Én. Akinek nem kellett a Hill testvérek közül választania, mert a Sors döntött, Luke-nak Georgie volt a párja, Ashton-nak én.

Awakening 1. - ÉbredésWhere stories live. Discover now