24.

42 2 0
                                    

--- LILY --- 

--- LILY --- 

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


A furcsa déja vu-k sorra jelentek meg az elmúlt pár napban. Először ott volt a félelmem Sean iránt, aztán az, hogy Ashton-nal kétségeink voltak – leginkább neki, mint nekem, de az érzés, ismerős volt -, hogy Ashton a majomerejét felhasználva, felmászott a fán az ablakomig.

És végül, péntek este a tükör előtt álltam, csaknem úgy, mint pár hete, amikor Ash bemutatkozott a szüleimnek. Fekete pánt nélküli melltartó – Maia-é volt – és fekete francia bugyi volt rajtam, a hajam vizesen lógott a vállamra. A különbség az volt, hogy ezúttal, a vádlim viszketett, kipirosodott és több helyen vérzett a borotva miatt. A súlyom már majdnem normális volt, az oldalamon lévő foltok már szinte nem is voltak láthatóak. Viszont a karomon lévők nagyon is ott voltak. Így figyelmesen le kellett kennem alapozóval a karomat és a biztonság kedvéért, a bordáim környékét is.

A mamám akkor nyitott be hozzám, amikor végeztem a sebeim éltüntetésével. Könyörgött, hogy hagy készítse el a hajamat és a sminkemet. És nem tudtam nemet mondani neki. Nem tudtam, hogy még egyszer lenne-e rá alkalma, hogy kicsinosítson a bálra. Mert nem voltam biztos abban, hogy megélem a következőt.

A bőröndömet Ash már délután elvitte hozzájuk, szóval azzal már nem volt gondom. Teljesen arra tudtam koncentrálni, hogy Anya milyen precízen szárítja meg a hajamat, majd elkezdi egy elegáns, egyben mindennapi kontyba kötni a tarkómnál, pár tincset, pedig kihagyott a kontyból és a fejem tetejétől elindított egy fonást, amit végül beleépített a kontyba. Nem egy merev, hajlakk frizura lett belőle, de nem is keltett szétcsúszott benyomást.

- Ez gyönyörű, mama! – suttogtam elkápráztatottan, amikor a végén újra belenéztem a tükörbe.

- Várj, addig, ameddig a sminkkel is el nem készülök – na, ettől már jobban féltem, mint a hajamtól. Nem akartam úgy kinézni, mintha beleestem volna egy sminkes dobozba. Viszont már az is óriási előrelépés volt, hogy engedtem, hogy ecsettel hozzányúljanak az arcomhoz.

A mamám negyed órát töltött el a festésemmel, míg nekem csukva kellett tartanom a szemeimet.

Amikor megkaptam az engedélyt, hogy nyithatom a szememet, le voltam döbbenve. Mintha nem is én lettem volna a tükörben. Az arcom nem volt olyan beesett, mint általában és nem látszott, hogy ismét alig aludtam az éjjel. A szemhéjamra halványpiros festék került fel, a szempilláim hosszabbnak tűntek a szempillaspirál miatt, a szemceruza kiemelte a szemem kékjét, az ajkamra, pedig vörös tartós szájfény került, ami nem is nézett ki olyan rosszul, mint gondoltam.

A vörös volt a kulcsszín. Viszont ez a szín olyan dolgokat juttatott eszembe, amikre nem akartam emlékezni. A két halott nephilim vére sötétebb volt, mint az ajkam, viszont a saját vérem... körülbelül ugyanolyan színű volt. Kirázott a hideg és reméltem, hogy a mamám nem veszi észre.

Awakening 1. - ÉbredésWhere stories live. Discover now