8.

163 9 4
                                    

--- LILY ---

Szombat délután találkoztam Maia-val a városi könyvtár előtt

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Szombat délután találkoztam Maia-val a városi könyvtár előtt. Ahogyan számítottam rá, nem kezdte el nélkülem a kutatást. Pontosan tudta, hogy kutatásban zseniális vagyok, és nyugodtan rám hagyhatja a meló nagyobb részét. Ezúttal nem igazán bántam.

Többet akartam tudni az angyalokról.

A könyvtár üresen kongott, Mrs. Young körülbelül 90 éves arca jól láthatóan felragyogott, amikor meglátta, hogy belépünk az ajtón. És amikor megtudta, hogy kutatunk, mintha az összes ránca kisimult volna.

Egy csomó könyvet pakolt le elénk az angyalokról és a „hasonló lényekről". Maia, pedig felnyitotta a laptopját, hogy a Google-t is segítségül hívhassuk.

- Legbizalmasabb forrás az angyalokról? Wikipédia – pötyögte rögtön Maia.

- Legbizalmasabb forrás, Mae? A Biblia – emeltem fel a könyvet, mivel az volt az első, amit Mrs. Young elénk tett. Maia csak legyintett felém. Inkább bízott az internetben, mint a könyvekben.

- Szóval... az angyalok Isten küldöttjei. Igen, ezt még én is tudtam. Isten teremtményei, erejükre és hatalmukra nézve magasabbrendűek, mint az emberek. Igen, ezzel is tisztában voltam, de leírom. Az angyali világ a mennyország. Az angyal hírvivőt, követet jelent. Intelligenciával, beszédre való képességgel, érzelmekkel, öntudattal és akarattal rendelkeznek, mint a... normális emberek, nem úgy, mint Max Anderson – nagyon reméltem, hogy ezt nem tervezi beleírni a dolgozatába. Amikor először láttam az álmaimban az angyalszárnyakat, én is utánanéztem ezeknek a természetfeletti lényeknek. Nem lettem sokkal okosabb. Miért pont az én álmaimban jelentek meg az angyalok? Nem értettem.

- Az angyalok általános állapotukban láthatatlanok. Ugyanakkor rengeteg olyan eseményről számolnak be, amikor kiléptek az elrejtettségből és megmutatkoztak – sok dolog volt, amiben nem voltam biztos. Az egyik ilyen az angyalok létezése volt. Nem tudtam tömegével elképzelni a szárnyas, duci kisgyerekeket, akik felhőkön ülnek hárfával. Voltak olyan esetek, amikor hittem benne. De a legtöbb esetben nem.

- A leghíresebb arkangyalok Mihály és Gábriel. Ide sorolják Lucifert is, aki lebukott a mennyből és a gonosz angyalok vezetőjévé, vagyis Sátánná vált. Na, végre valami izgi. A Biblia szerint az angyalok egyharmadát rántotta magával. Hát, akkor jó meggyőzőképessége volt a fickónak – Maia jól láthatóan kimásolta az információkat a netről és beillesztette a dolgozatába.

- Azért változtass meg benne pár szót – tanácsoltam, miközben kinyitogattam pár könyvet. Szinte ugyanazokat az információkat írta le mind. Nem tudtam meg belőle sok új dolgot.

- Azon vagyok – Mae bólintott, de biztos voltam benne, hogy csak néhány szót változtat meg benne. – Isten angyalainak feladata: Isten dicsérete és imádata, parancsolatainak végrehajtása, hívő emberek szolgálata, gyermekek védelme, tervek és ígéret megvalósítása. Hú, Lil, hasonló oldalak között van a démonok. Szerinted Keller megharagszik, ha a rosszfiúkat is beleveszem a buliba?

Awakening 1. - ÉbredésWhere stories live. Discover now