9.

163 12 7
                                    

--- LILY ---

8 hónap után az volt az első éjszaka, amit végig tudtam aludni

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

8 hónap után az volt az első éjszaka, amit végig tudtam aludni. Legszívesebben földhöz tudtam volna csapni az ébresztőórámat, amiért félbeszakította álomtalan álmomat. Jó érzés volt. A karikák halványabbak lettek a szemem alatt és valamennyivel gyorsabban készültem el, mint más reggeleken. Kipihent voltam.

Lementem a konyhába a szokásos összeállításomban –pulcsi, farmer, sportcipő, konty – és meglepődve vettem észre, hogy Anya még otthon van.

- Jött neked valami – intett az asztal felé. Egy vázába állított virágcsokor volt rajta. Liliomok voltak. Majdnem elnevettem magamat. A váza mellé volt állítva egy papír. Kihajtottam. Holnap, suli után felveszlek és elmagyarázom az egészet – A.H. – írták a papírra, szálkás betűkkel. Tudtam kit takar az A.H. Anya szerencsére csak az aláírást látta meg, amikor a vállam felett ránézett a levélre.

- Kinek van ekkora fantáziája? – kérdezte Anya, majd belekortyolt a kávés bögréjébe. Oké, tény, hogy nekem, mint a liliom név tulajdonosának, nem virágot, mint liliomot kéne küldeni. De az egy másik tény, hogy a liliomon és a bazsarózsán kívül nincs másik növény, amit el tudnék viselni.

- Egy... srácnak – motyogtam, miközben müzlit öntöttem a tálkámba. Sosem mutatkoztam srácokkal. Sőt, nem is igen beszélgettem srácokkal. Szóval, nem volt meglepő számomra, hogy Anya ilyen kíváncsi volt.

- A srácnak van neve is? – jött a következő kérdés. Megforgattam a szememet és némán enni kezdtem. Mindjárt jönnek a komoly kérdések. Tetszik neked? Mikor találkoztatok? Mikor mutatod be? És 3... 2... - Lily, ne tedd ezt velem, mondj valamit!

- A neve... Ashton – mondtam nagyon lassan, mintha egy vadállathoz beszélnék. Dr. Meredith Knight vadállat volt az ilyen helyzetekben. Láttam már, ahogyan a nagynénémmel csinálta ugyanezt.

- És...

- Felvesz holnap, suli után – mondtam erre én és imádkoztam, hogy minél előbb eljöjjön az időpont, hogy elindulhassak dolgozni.

- Anya, elvinnél a melóba? – kitértem a következő kérdés elől. Egyelőre.

---------------------------------------

A vasárnap a Fekete Lyukban nyugis volt és valamiért abban reménykedtem, hogy Ashton meg fog jelenni a szokásos időpontban, hogy elvigyen 3 kávét. De nem lépett be az ajtón. Majdnem rákérdeztem Jen-nél, hogy nem tudja-e, hogy merre van, de végül cipzárt tettem a számra. Nem kellett senkinek arról tudnia, hogy találkoztam Ashton Hill-lel.

Viszont másnap, Maia Evenly-t nem tudtam hidegre tenni. Miután kiszálltunk a kocsiból, szóvá tette, hogy kipihentebbnek látszom. De nem mondtam el neki, hogy mi történt. Nem kellett tudnia arról, hogy majdnem megöltek. Talán egy nap elmondom neki. De az a nap még nem jött el.

Awakening 1. - ÉbredésWhere stories live. Discover now