💖5💖

348 20 40
                                    

[We lachen en praten nog wat tot ons eten op is.]

POV: Maya
'Heeft het gesmaakt?' Vraagt de vrouw die onze lege borden komt wegnemen. 'Jazeker.' Zeg ik, iedereen knikt instemmend. 'Het smaakte koninklijk.' Zegt Jin dan en iedereen lacht. 'Misschien wel iets te veel peper of niet.' Zeg ik als de vrouw weg is en iedereen begint ongecontroleerd te lachen. 'Perfecte timing.' Lach Hobi die me van het lachen een plagerig duwtje geeft. 'Pas maar op Hobi!' Lacht Yoongi. 'Wat bedoel je?' Vraagt Hobi als hij probeert uit de slappe lach te geraken. 'Mijn haar hoe denk je dat het kwam.' Zegt Yoongi al lachend. Ik wrijf Hobi zijn haar omhoog, hij probeert mijn handen tegen te houden maar ik ben sterker dan hem dus kunt het niet om me te stoppen. 'O NEEEEEE!' Roept hij al lachend terwijl hij dramatisch zijn hand op zijn voorhoofd legt alsof hij gaat flauwvallen. Niemand kan nog stoppen met lachen, tot dat Jin zijn gsm trilt. Hij haalt die uit zijn achterzak en paniekeert. 'Iedereen komaan! Terug in de bus!!' Roept hij in paniek. Namjoon legt zijn handen op zijn schouders en probeert hem te kalmeren. 'Wat is er?' Vraagt hij hem. 'We hebben nog zo goed als 5 uur te rijden en onze repetitieperiode begint over 7 uur!' Roept hij in paniek. Snel grijpt iedereen zijn spullen en lopen ze naar de bus, ik had niks mee en word door Hobi meegetrokken. Hij duwt me de bus in als iedereen op de bus is springt Jin snel achter het stuur en zet de motor van de bus aan. Ze rijden weg, even lijken ze me vergeten te zijn als ze hun spullen wegleggen en opgelucht zuchten. 'Maya...' zegt Yoongi dan traag, hij klinkt onzeker. 'Grad vergeten!' Roept Namjoon. 'Hoe kom je hier nu ook al weer? Ik bedoel in de bus?' Vraagt hij rustig. 'Verkeerde bus ingestapt.' Zeg ik zachtjes. 'Ging je dan niet via de stop terug naar huis gaan? Je ouders moeten wel ongerust zijn of niet?' Zegt hij dan. 'Hobi heeft me de bus terug in gesleurd en ik weet niet... misschien waarschijnlijk niet.' Zeg ik. Namjoon kijkt Hobi aan. 'Wat?! We konden haar toch niet achterlaten? We moeten haar naar huis toe helpen.' Zegt hij en kijkt me aan met een kleine glimlach. 'Dankje.' Zeg ik en knuffel hem.

POV: Hobi
Ze knuffelt me ik kijk even voor me niet wetend wat ik moet doen...

Ik word helemaal rood, ik krijg vlinders in mijn buik. Wat zeg ik nu? Ik bedoel de hele zoo!

Ik knuffel haar rustig terug. 'W-waar ging je naartoe normaal?' Vraag ik haar dan wat stotterend. 'Op taalkamp. Naar Nederland eerst en normaal vandaag zouden ze al in Frankrijk zitten.' Antwoordt ze. 'Taalkamp? Blehh!' Zegt Tae die van zijn bed kruipt en bij ons komt staan. 'En ik had er normaal naartoe moeten gaan. Jeeej me!' Zegt ze sarcastisch. 'Het is toch veel leuker bij ons of niet?' Zegt Jimin en grijnst. 'Alles is beter dan dat taalkamp.' Lacht ze. 'Waarom ging je er dan heen?' Vraag ik haar. 'Ik moest, mijn-' ze zucht en krijgt een beetje tranen in haar ogen. 'Hey? Rustig.' Zeg ik en neem haar eens goed vast. 'Mijn ma wilde me weg zodat ze met haar nieuwe vriend kan zijn.' Zegt ze terwijl ze zachtjes huilt. 'Wij zijn er voor jou.' Zeg ik en knuffel haar nog steviger vast. 'Wat moet je dan doen na dat kamp normaal?' Vraagt Tae die haar bezorgt aankijkt. 'Kostschool normaal, maar ik ben afgestudeerd dus waarschijnlijk... ik weet het eigenlijk niet.' Zegt ze en ze wrijft de laatste tranen uit haar gezicht weg. 'Komt wel in orde we vinden er wel iets op.' Zegt Yoongi. 'Waar woon je?' Vraagt Jimin haar dan als hij zijn hand ook haar schouder legt. 'In België.' Antwoord ze kort als ze geeuwt. 'Ben je wat moe?' Vraag ik haar en ze knikt. 'Maar ik kan hier niet slapen.' Zegt ze en wrijft in haar ogen. 'Ja kan wel in mijn bed slapen, tenzij je natuurlijk liever bij Yoongi slaapt opnieuw.' Zegt Tae lief maar toch ook uitlachend ik kijk hem strak aan en dat snoert hem meteen de mond. 'Als je het niet erg vindt.' Zegt ze beschaamd. 'Natuurlijk niet, mijn bed is daar.' Zegt hij en toont haar waar het bed is, boven Jungkook die niet beseffend van het gesprek is. Hij zit met zijn oortjes in zachtjes mee te neuriën op de muziek. Aan het ritme en de klanken te horen gok ik dat het '2U' is, de cover dat hij gemaakt heeft. Maya kruipt in het bed en Jungkook schrikt wakker uit zijn trans van het liedje. Hij stapt uit bed en legt zijn gsm aan de kant, hij komt bij ons gestapt. 'Hey! Wa-' hij wordt onderbroken door Tae die zijn hand over zijn mond legt. 'Shhhh.' Zegt Tae en doet zijn hand weg. 'Ze is wat moe en gaat slapen.' Zegt Tae en Kook knikt. 'Ok ik begrijp het maar de volgende keer dat je dat doet ben je een vinger kwijt.' Zegt Jungkook
En wijst naar hem, om te lachen bijt Taehyung richting Jungkook zijn vinger. Tae krijgt een plagerige stoot van Kook. 'Ging ze niet normaal via due stop daar naar huis gaan?' Vraagt Jungkook. 'Naar huis gaan is voor haar niet echt een optie, trouwens Hobi heeft haar mee de bus in gesleurd.' Zegt Namjoon. 'We konden haar daar niet achterlaten, een meisje zoals haar met allemaal die onbekenden en zo ver weg van huis? Komaan jongens besef dat dan!' Zeg ik. 'You're right hyung.' Zegt Jungkook en knipoogt naar me. Ik schenk hem een dankbare blik terug. 'Wat moeten we dan doen nu?' Vraagt Jimin. 'Zei ze niet dat ze in
België woont? Onze tour eindigt daar toch? Laten we haar sowieso tot daar al laten meegaan, dat is al een stuk veiliger en een stuk dichter bij huis voor haar.' Stelt Tae voor. 'Ik ben voor.' Zegt Yoongi slaperig. 'Jup wie stemt er allemaal voor het idee van Tae?' Vraagt Jimin, iedereen steekt zijn hand omhoog behalve Namjoon. 'Wat als Bighit daar niet blij mee is?' Vraagt hij, ik zucht. 'Dan is het mijn fout en neem ik de schuld geheel op mij. Ik heb haar dan toch in de bus opnieuw getrokken.' Zeg ik en hij zucht en steekt traag zijn hand ook in de lucht. 'Jin hyung, wat vind jij ervan?' Vraag ik als ik naast hem op het trapje ga zitten. 'Ik was hoe dan ook niet voor om haar daar achter te laten en dit idee klinkt vele veiliger voor haar.' Zegt hij en ik kijk alweer vele blijer. 'Dus?!' Vraag ik enthousiast. 'Ja natuurlijk!' Zegt hij en de glimlach op mijn gezicht verbreed. 'Maar hyungs...' zegt Kook dan, iedereen kijkt hem vragend aan. 'Maya zei toch dat ze niet thuis kan zijn eigenlijk dus wat gaan we dan doen?' Vraagt hij, we halen onze schouders aan. 'Geen idee, laten we wachten tot we zover zijn.' Zegt Namjoon en legt een hand op zijn schouder. 'Yoongi?!' Roept Jin die nog steeds achter het stuur zit.

'Wat?' Vraagt Yoongi dan geïrriteerd 'Neem jij over? Ik heb niet veel geslapen en begin mijn klopje te krijgen.' Zegt Jin. 'Meen je dat?' Vraagt Yoongi verveeld. 'Ja terugkloppen lukt niet, heb ik al geprobeerd.' Zegt hij en begint te lachen met zijn eigen grap. Iedereen kijkt hem gefrustreerd aan.

'Yoongi alsjeblieft neem het stuur over zodat hij kan gaan slapen dan zijn we daar even vanaf.' Zegt Jimin fluisterend in zijn oor, net luid genoeg dat wij het zouden horen maar Jin niet. 'Is goed hyung.' Zegt hij en Jin rijd even aan de kant en Yoongi neemt het stuur over. 'Ik ga nog even slapen, ik neem straks wel weer over.' Zegt hij en gaat naar zijn bed. 'Dus wat nu?' Vraagt Tae die duidelijk zich begint te vervelen. 'Geen idee.' Antwoord Jimin. 'Ik ga wat muziek luisteren en nog wat instuderen.' Zegt Jimin en neemt zijn gsm, schrift en oortjes. Hij gaat op zijn bed liggen, steek zijn oortjes in zijn oren en het kabeltje in z'n gsm. Hij zet het juiste nummer aan en neem daar de juiste tekst bij. 'Wat gaan wij nu doen?' Vraag ik Tae. Hij haalt zijn schouders op. 'Jullie zouden ook jullie teksten wat kunnen instuderen.' Onderbreekt Namjoon ons gesprek. 'Joon dat gaan we echt niet doen nu.' Zegt Jungkook lachend. 'Ik meen het maknæs we hebben nog 2 landen te gaan.' Zegt Namjoon. 'Ja... en de voorbije 2 landen gingen ook zonder problemen.' Vult Tae aan, ik gniffel. 'Mij best, maar als jullie de choreografie of de lyrics verpesten gaat er iemand kwaad zijn.' Zegt hij en knikt met zijn hoofd richting Jin die ligt te slapen. 'Goed dan.' Zegt Kook en grijpt zijn oortjes en zijn gsm stevig vast en stapt richting zijn bed. 'Vergeet niet stilletjes te zijn voor Maya.' Zeg ik nog en hij knikt en gaat in zijn bed liggen. 'Wat ga jij doen hyung?' Vraag ik Namjoon. 'Ik ga schrijven of zoiets, iets nuttig alleszins. Zoals jullie ook zouden moeten doen.' Zegt hij en ik zucht.

'Ok mij best.' Zeg ik en grabbel mijn oortjes uit mijn achterzak. 'Luister je mee Tae?' Vraag ik en hij knikt. 'Sure!' We zetten ons neer in het zeteltje en luisteren samen de muziek. Ik zie Namjoon nig tevreden knikken en ook naar zijn bed toe lopen. Hij legt hem neer en zet zijn koptelefoon op en haalt er een schrift bij. Hij krabbelt verschillende dingen op de bladen en ik en Tae gaan verder met luisteren naar de muziek. Alles gaat rustig en vredig totdat de bus een scherpe bocht maakt die te scherp is om met een bus te maken.

Het voelt alsof we op het punt staan te crashen, we vallen op de grond en mijn hoofd raakt het tafeltje, even sluit ik mijn ogen. Om ze erna niet meteen meer open te krijgen.

 Om ze erna niet meteen meer open te krijgen

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

[Dit is ongeveer de bus indeling]

=Heeyyykes nieuw deeltje. School is k*t voor ons en kilt ons dus sorry dat we weinig tijd hebben. Geniet er van weirdy_01 en mij❤💛💚💙💜=

Wrong bus right choice ~a BTS story~Where stories live. Discover now