Bölüm 33

149K 5.8K 213
                                    

Fırat önündeki eti bıçakla keserken "Ya işte komutan deyince bir şey yapamıyorsun. Bu yıl tayinci kesin gidecek" dedi.

"Lan her yıl öyle diyoruz kimse gitmiyor. Geldik yine tayin dönemine" dedi Gökhan. Yine dört arkadaş yemek yemekten çok konuşuyorlardı. Neredeyse yaz gelmiş, havalar güzelleşmişti. Betülün çalıştığı restaurantta güzel bir akşam yemeği yiyip sohbet ediyorlardı.

"Onu bana değil tayin atamaya söyleyeceksin kardeşim" dedi Fırat ve gülerek etrafa bakınmaya başladı. Nihayet karısını görebilmişti. Saatlerdir çalışan karısını görüp şu masaya oturtmak için can atıyordu.

Betül her zamanki gibi masa masa dolaşmaya başlamıştı. Fıratta sabırla beklemeye başlamıştı. "O değil de ben kesin bu yıl tayinciyim dostlar" dedi Alp.

"Yapma be" dedi Batuhan fakat kendisinin de tayini çıkabilirdi. Bu ortamı bırakıp gitmek istemiyordu. Her gidilen yer yeni bir başlangıç yapmak demekti. O yüzden tayin haberlerini pek sevmezlerdi.

O sırada Fırat yanlarından geçmek üzere olan karısının kolunu tutup ayağa kalktı. "Oturur musun artık?" diyerek Betülü kendi oturduğu sandalyeye oturttu. Kendisi de bir başka sandalye çekti. Betül masadakilere teker teker baktı.

"Hoş geldin yenge" dedi masadakiler. Betül hepsine selam verdi. "Hangi rüzgar attı sizi?" diye sormadan da duramadı.

"Sorma Betül. Alp tayinci" dedi Gökhan acı dolu bir sesle. Aynı zamanda eliyle de kalbini tutar gibi yapmıştı.

Genç kadın gerçekten üzülmüştü. Fırat için arkadaşları önemliydi. "Ya gerçekten mi?"

"Olsun yenge sizin bebeği görmeye kesin gelirim" dedi Alp gülümseyerek.

"İnşallah sağlıklı bir şekilde doğsun da" dedi Fırat ikisinin arasına girdi. Yine de Betül üzülmüştü. Alp bu dörtlü arasında en sessiz olanlarıydı.

Fırat az önce kestiği etleri eşinin önüne çekti. "Hadi ye. Senin için kestim" dedi genç kadının kulağına ve kendini geri çekti. Betül bu teklife normalde hayır derdi ancak şimdi hayır diyecek gücü yoktu. Çok açtı ve bebeği de açtı. Bu yüzden yiyecekti. Eline çatalı ve bıçağı alıp yemeye başladı. Betülün bebeğinin varlığını öğrenmesi oldukça macera dolu olmuştu.

Öncelikle arkadaşları aklını karıştırdıktan sonra doktordan bir randevu almıştı. Testlere çok güvenilmeyeceğini bildiği için evde test yapmamıştı. Randevu bir hafta sonrasında olduğu için adeta gün saymaya başlamıştı. Tabi geçen günlerde Fırat ile yakınlaşmayı da göze alamıyordu. Onun için oldukça zor ve heyecanlı günlerdi. Bir haftanın sonunda gerçekten bir anne adayı olduğunu öğrendiğinde ne yapacağını bilememişti. Önce annesini mi araması gerekiyordu? Yoksa önce Fıratı mı aramalıydı?

Kararsız bir şekilde önce annesini aramış, Mersin'e mutlu haberi vermişti. Ardından akşam olmasını beklemişti. Fırat eve gelmeden Zahide annesigile gitmiş herkesi bir araya toplamıştı. Ve onlara da mutlu haberi vermişti. Fırat'ın ailesi haberi çok daha farklı karşılaşmışlardı. Çünkü gelecek olan bebek ilk torun ve ilk yeğen olacaktı.

Haberi en son Fırat duymuştu. Fırat yorgun bir şekilde eve gelmiş, yemeğini yemiş, televizyon başına geçmişken Betül haberi vermişti. Genç adam önce kısa süreli bir şok geçirmiş, ardından karısına sıkıca sarılıp, saçlarına öpücük kondurup durmuştu. Bebek, kimse bu haberi henüz beklemiyorken çıkıp gelen bir mucize gibiydi.

"Bakarsınız güzel bir kız bulurum" dedi Alp sırıtarak. Denizci olduğu için genelde denizin olduğu yerlere gidiyorlardı.

Gökhan, Batuhan ve Fırat koro gibi aynı anda "Kesin bulursun" diyerek Alp'e oldukça iyi moral verdiler.

AtıfetNơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ