Bölüm 19

163K 7K 619
                                    

'Çünkü seni her gördüğümde dönüp gitmek beni tüketiyor' (Marie Lu)

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

'Çünkü seni her gördüğümde dönüp gitmek beni tüketiyor' (Marie Lu)

Betül'ün bakışları tam karşısındaki Fırat ile kesiştiğinde genç kadın bakışlarını farklı bir yöne doğru kaçırdı.

"Hadi oğlum nerede kaldı bu köfteler?" dedi Alp memnuniyetsizlikle.

"Kalk kendin yap abi" dedi Gökhan elindeki yelpazeyi sallamaktan sıkılmıştı. Mangal yapma fikri harikaydı ancak kimse beklemeye tahammül edemiyordu. O zaman mangal yapmanın ne anlamı kalıyordu?

"Çocuk gibi kavga etmeseniz" dedi Fırat bu sefer. Fulya abisinin her yerde otoriter davranıyor olmasına hiç ama hiç şaşırmadı.

"Bu arada Fulya sende yok mu birileri ya?" dedi Batuhan gülerek. Fırat'ın sinir olduğunu bildiği için bunu sormuştu.

Fırat oturduğu sandalyede hareketlendi. "Tabiki yok Batuhan abi. Çünkü önce Fırat abim sonrada Ömer abim evlenmeli ki sıra bana gelsin. Tabi o zamana kız kurusu olmazsam" dedi Fulya sanki içindekileri dökermiş gibi konuşmuştu.

Fırat ve Fulya hariç herkes 'Ooo!' derken eğleniyor gibiydiler.

"Dert ettiğin şeye bak ya bizim orada-" diyen Alp'in sözünü Fırat kesti. "Alp!"

Alp anından susarak işine döndü. Ardından Fırat, Fulyaya "Aile meselelerimizi dışarı yansıtmıyoruz güzelim" dedi.

"O zaman en kısa sürede evlen" dedi Fulya somurtarak. Abisi kör olmalıydı. Evlenmek için en ideal kişi tam karşısında oturuyordu. O hala daha görüşmeler yapıp başkalarını arıyordu.

Fırat derin bir nefes verdi. Olduğu yerden kalkıp mangalın başına geçti. "Allah aşkına çekilin şunun etrafından" diyerek kontrolü ele geçirdi. Gün batmak üzereydi. Huzur verici bir hava vardı.

Fırat diğerlerinden çok daha hızlı bir şekilde mangalı yapmış, sonunda masa tamamlanmıştı. Tatil köyünde çalan müzik eşliğinde herkes yemek yemeye başladı. Sanki böyle büyük bir aile havası oluşturmuşlardı. Fulya bu ortamı çok sevdiğine emindi.

"Yaza da az kaldı" dedi Batuhan imalı bir şekilde. Ayça ile düğünlerini sabırsızlıkla bekliyordu.

"Yine yaşadın Gökhan. Düğün demek şölen demek" dedi Alp. Gökhan çiğnediği eti boğazına kaçırarak öksürmeye başladı. "Aptal aptal konuşmasana lan!" dedi Gökhan ve göz ucuyla Kadere baktı. Kader'in bir şey anlamadığı belli oluyordu.

"Ya Betül ailen gelecek değil mi düğüne?" dedi Ayça arkadaşına dik dik bakarak.

Betül bunu daha önce konuşmadıkları için ne diyeceğini şaşırdı. "İnşallah" dedi ve etini dilimledi.

"Biz bu yemeği yanlış kişiye yaptırdık" dedi o sırada Fırat. Herkes ona doğru baktığında Fırat, Betül'e doğru döndü. "İşinin ustası yapmalıydı" dedi ve Betül'ün aşçılık kabiliyetini övmüş oldu.

AtıfetWhere stories live. Discover now