Bölüm 12

163K 6.9K 654
                                    

Betül bir günün daha sonuna gelmişti

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Betül bir günün daha sonuna gelmişti. Aklı sürekli Fırat ve generalin kızındaydı. Fulya onların daha görüşmediğini söylemişti. Fulya ile iyi bir ittifak kurmuş gibi hissediyordu. Evde olan her şeyi her gece Betül'e özet geçiyordu. Betül bunu keyifle dinliyordu. Akhan ailesine kendini çok yakın hissediyordu. Bunun nedeni Zahide teyzenin ona olan samimiyeti, Fulya'nın tatlılığı, Ömer ve Arda'nın esprileri ve elbette ki Fırattı.

Kıyafetlerini çıkarıp müşterileri gezmek için hazırlandı. O sırada Kader derin bir iç çekti. "Keşke Gökhan olduğundan başka birisi olsaydı. O zaman onu ele geçirmek için her şeyi yapardım"

Kader, Gökhan tarafından hala rahatsız ediliyordu. Ancak bundan artık fazla rahatsız olmuyordu. Adam ilgisini açıkça belli ediyordu. Fakat bu ilgi Kader'in düşündüğü gibi aşkı doğuracak bir ilgi değildi. Gökhan'ın kadınlara karşı bakışını Ayça ona açıkça söylemişti. Kader bu yüzden adamın olduğundan başka biri olmasını diliyordu. O zaman ondan kaçmak için bu kadar uğraşmaz ve ona aşık olmaktan korkmazdı.

"Ancak ne yazık ki olduğu gibi birisi" dedi Betül ve arkadaşını kendine getirdi. Kader başını iki yana salladı. "Sonra görüşürüz. Kontrol etmem gereken şeyler var" dedi ve Betüle sarılıp kendi ufak odasına doğru yürüdü.

Betül ise müşterileri gezmeye başladı. Sonrasında eve gidecek ve uyuyacaktı. İçinden hiçbir şey yapmak gelmiyordu. Her zamanki gibi gürültülü ortama girip artık canlı müzikle daha da sesli bir ortama bürünen restaurantta ilerledi. Tanıdık yüzler ve yeni yüzler görüyordu. Önerileri cebinden çıkardığı kağıda yazıyor, buna dikkat etmeye çalışıyordu. Biri çorbanın baharatın fazla bulmuştu. Bir dahakine buna dikkat edecekti.

"Betül!" diyen sesle kaşlarını çatan genç kadın arkasını döndüğünde şaşırmadan edemedi. Sarı saçlarıyla göz dolduran, elbisesi ile çekici duran kadın gülümseyerek ona bakıyordu. Kadının unutmadığı ismini söyledi.

"Esra. Hoş geldin"

"Hoş buldum. Arkadaşlarım ile öğle yemeği yemeye geldik. Bize eşlik etmeye ne dersin?"

Betül masaya doğru baktı. Tam itiraz edecekken "Aslında onlara senden çok bahsettim ve seni çok merak ettiler. Sadece beş dakika" diyen kadın tatlı bir biçimde beş parmağını gösterdi.

Betül derin bir iç çekti. "Pekala. Memnun olurum"

Esrayı takip ederek masaya ulaştı. Esra arkadaşların Betülü tanıştırdı. "Kızlar Betül size anlattığım aşçı"

Masadaki üç kadın ayağa kalkıp Betül'ün elini sıktı. Betülde hepsine gülümseyerek karşılık verdi. "Betül bunlarda benim okuldan öğretmen arkadaşlarım"

Betül, Esranın öğretmen olduğunu o sırada öğrenmişti. "Okulu hiçbir zaman sevmezdim" diyerek sandalyeye oturdu.

Esra sohbeti başlatan ilk kişi oldu. Kadın girişkendi. Güzel, çekici, neşeli, içten...Harika bir kadındı.

AtıfetWhere stories live. Discover now