Bölüm 2

220K 8.2K 1.1K
                                    

Fırat kravatını aynaya bakarak düzeltirken "Haydi abi geç kalacağız!" diyen Fulya ile aceleyle odasından çıktı

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Fırat kravatını aynaya bakarak düzeltirken "Haydi abi geç kalacağız!" diyen Fulya ile aceleyle odasından çıktı. "Tamam kızım tamam! Acele ettirme beni. Herkesin dikkatini çekmek kolay değil öyle"

Fulya gülerek abisinin omzuna vurdu. Genç kızın kumral saçları ve Fırat'ın siyah saçları birbiriyle tezatlık içerisindeydi. Fulya annesine çekmişti. Fırat ise tıpa tıp babasıydı. "Anne biz gidiyoruz!" diyen Fulya bilgisayarla uğraşan abisi Ömere ve kardeşi Ardaya öpücük yolladı.

Az sonra Fırat kardeşine nazikçe arabanın kapısını açmış, Fulya da abisinin bu nazik hareketine gülümseyerek arabaya binmişti.

"Hazır mısın güzelim?" diyen Fırat arabayı çalıştırdı. "Gidelim!" diyen Fulya hemen havaya girmişti. Böylece Fırat gaza basmış ve yola koyulmuşlardı.

Betül aceleyle yaptığı kurabiyeleri çıkarıp süslemeye başladı. Haftasonu genelde izinli olurdu ancak bir arkadaşının ona işi düşmüştü. Şimdi yaptığı bu kurabiyeleri yaklaşık on dakika sonra başlayacak olacak davete yetiştirmeliydi.

"Teşekkür ederim Betül. Seni de tatil gününe rahatsız ettim ama sen olmasan bunları hayatta yetiştiremezdim. Hayır yüzlerce kişilik bir davet var ve sadece iki aşçı var. Listede o kadar çok yemek vardı ki yapana kadar canım çıktı"

"Önemli değil Mehtap. Her zaman beni arayabilirsin."

Betül kurabiyeleri tabağa yerleştirip sırayla süslemeye başladı. Süslenen kurabiyeler teker teker masalardaki yerlerini alıyorlardı. Betül derin bir iç çekip alnında biriken teri kolunun tersiyle sildi. En sonunda tepsideki kurabiyelerin hepsi süslenmişti.

"Burası bitti Mehtap. Başka ne yapayım?"

"Asıl önemli iş şimdi başlıyor. Bugün şirketin kuruluş yıldönümü. Bundan dolayı kocaman bir pasta yapacağız. Neyse ki pastanın bir kısmını Tuğçe bitirdi"

Betül pasta yapmaya bayılırdı. Bir bardak su içtikten sonra "Hadi yapalım şu işi!" diyerek kendini gaza getirdi.

Pasta birden fazla katlı olacaktı. İlk iki katı hazırdı. Betül pasta kekini hazırlarken Mehtap süslemeyle meşguldü.

Fırat etrafa bakarak yanındaki kardeşine doğru değildi. "Ben buraya en son ne zaman geldim?"

"Bilmem. En son Ömer abimle gelmiştim"

Fulya eşli partilere her zaman abileri ile katılırdı. En azından şimdilik durum böyleydi. Bir sevgilisi olsaydı onunla katılacağından emindi.

"Burası çok değişmiş. Neden bu kadar çok insan var burada?"

"Bugün şirketin kuruluş yıldönümü."

Fırat tam bir şey söyleyecekken "Fulya!" diyerek genç kızın yanına gelen kızlarla söyleyeceklerini içine attı. Fulya arkadaşlarına teker teker sarılıp onlarla konuşmaya başladı. Sonrasında abisini fark edip "Kızlar büyük abim Fırat" dedi.

AtıfetWhere stories live. Discover now