Bölüm 3

201K 7.7K 1.1K
                                    

Fırat sigara içen arkadaşına bakıyordu

¡Ay! Esta imagen no sigue nuestras pautas de contenido. Para continuar la publicación, intente quitarla o subir otra.

Fırat sigara içen arkadaşına bakıyordu. Öğle arasındaydılar. Ve Batuhan Gökhan'ın birkaç günde yaptıklarını ona anlatmıştı. "Lan bu herif yeni boşanmadı mı? Kadından kadına atlıyor." dedi Fırat.

Gökhan neden böyleydi bilinmez ancak arkadaşlarını böyle kabul etmişlerdi. "Sorma abi Ayça duymuş bunu nereden duyduysa Gökhanla görüşme diye tutturdu" dedi Batuhan iç çekerek. Ayça, Batuhan'ın nişanlısıydı.

"Demek yine arkadaş ile hatun arasında kaldın. Allah kolaylık versin kardeşim" dedi gülen bir ses tonuyla.

"Gülmesene abicim ya durum ciddi diyorum. Öncekiler gibi değil bu sefer"

"Onu bırakta ne zaman evleneceksin sen? Kaç yıldır nişanlısın? Ayça'ya evlilik konusunu aç. Hemen unutur" dedi Fırat arkadaşına göz kırptı. Batuhan bir süre düşündü.

"Haklısın abi. Bu akşam bu konuyu açayım en iyisi" diyerek Fırata onay verdi. Fırat arkadaşının yanından dumanı tüten çayını içerek ayrıldı.

Betül elindeki börek dolu yemek kabıyla kapının önünde bekliyordu. Bugün işinden izin almıştı. Patronu ile çok iyi anlaştığı için izin alması sorun olmuyordu. Şimdi her ay yaptığı ziyaretlerden birini yapacaktı.

Açılan kapıda beliren güler yüzlü kadın "Hoş geldin kızım. Geç içeri" dedi. "Hoşbuldum Zahide teyze"

Betül ayakkabılarını çıkarıp elindeki kabı aşina olduğu mutfağa bıraktı. Her ay ev sahibine ziyarete gelirdi. Ailesinden uzakta yaşadığı için Zahide teyze ona birçok konuda yardımcı oluyordu. En çokta evin kirası konusunda yardımcıydı. Betül her ay aksatmadan kirayı öderdi. Bu ziyaretlerinin sebebi de aslında kirayı ödemekti.

"Hoş geldin Betül."diyen Fulya'nın neşeli sesi evde yankılanıyordu. "Merhaba Fulya. Evde olduğunu bilmiyordum"

"Fulya bugün geleceğini duyunca izin aldı." dedi Zahide Teyze. Betül Fulya'ya gülümsedi. "Çok iyi yapmışsın"

Fulya ve Betül içeriye geçerken Zahide Hanım bardaklara çay doldurup geldi. Betül'ün yaptığı börekten ve kendisinin önceden yaptığı kekten tabaklara koyup iki genç kızın yanına geldi.

"Arada hala korkuyorum tabi" diyen Betül hızlıca Zahide teyzesine döndü. Çantasını karıştırıp cüzdanını çıkardı.
Evin kirası için ayırdığı parayı çıkarıp Zahide teyzeye uzattı. "Zahide teyze bu ay ki kirayı da gelmişken vereyim"

Zahide Hanım istemeye istemeye parayı aldı. Bu genç kızdan para almak kendisine haber seferinde kötü hissettiriyordu. "Hiç aksatmıyorsun maşallah kızım"

"Ailenden uzak olmak zor olmuyor mu Betül?" diye sordu ansızın Fulya. Elbette zor oluyordu. Betül ablasını,annesini ve babasını çok özlüyordu. Ancak onlar memleketi olan Mersindeydiler. Betül ise herkesin hayalini süsleyen İstanbuldaydı.

AtıfetDonde viven las historias. Descúbrelo ahora