Bölüm 1

282K 9K 2.8K
                                    

Betül geceleri fazla çalışmasa da bugün yoğun olduğu için arkadaşlarına yardım etmeye karar verdi

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Betül geceleri fazla çalışmasa da bugün yoğun olduğu için arkadaşlarına yardım etmeye karar verdi. İyi bir restaurantta aşçı olmak kolay bir iş değildi.

"O evde hala nasıl kalırsın anlamıyorum" diyen arkadaşı Kader'e baktı. O evden aylar önce taşınması gerekirdi. Hırsızlık olayının üstünden üç ay geçmesine rağmen Betül hala o evdeydi. Çünkü o fiyata daha uygun, işine yakın ve temiz bir ev bulamamıştı.

"O kadar kötü değil. Korkumu yendim merak etme."

Betül yemeği yaparken yardımcısı da özenle tabakları hazırlıyordu. "Sen bir şeye kafanı taktığın zaman ondan vazgeçemezsin"

Kader doğru söylüyordu. Geceleri her duyduğu sese kalktığını inkâr edemezdi. Yine de eskisi kadar korkmuyordu. Evin camlarına demir parmaklıklar yaptırmışlardı. Siparişleri hazırlayıp yeni gelenleri yapmaya başladı.

Fırat kahkaha atarak karşısındaki arkadaşına baktı. "Oğlum sen daha yeni evlenmedin mi? Evlenmenle boşanman bir oldu. Oyun mu oynuyorsun?"

Gökhan arkadaşlarının ona takılmasını aldırmıyordu. "Ne var abicim? Her evlenen yıllarca evli kalacak diye biri kanun mu var? Alt tarafı üç ay evli kaldık hapis gibiydi yemin ediyorum. Bekarlığı özlemişim vallahi " diyen Gökhan hemen yan masada oturan bazı kadınlara bakış attı.

"Yavaş ol deli oğlan. Azıcık üzül bari. Sevmiyor muydun sen Arzuyu?" diyen diğer arkadaşları Alp olmuştu.

"Seviyor muydum bilmem ama şuan ki halimi çok seviyorum"

Fırat gelen yemeği arkadaşları arasında ilk tadan kişi oldu. Oldukça güzeldi. Her zaman yaptığı gibi iş arkadaşlarıyla yemeğe çıkmıştı. Gerçi bugünün buluşma konsepti başkaydı. Gökhan'ın boşanmasını kutlayacaklardı. Bu yüzden her zaman gittikleri restauranta gitmektense değişiklik yapıp farklı bir yere gelmişlerdi. "Sen birini sevmeyi bilmiyorsun" dedi Batuhan Gökhana.

Fırat bunu çok iyi biliyordu. Sevmenin ne demek olduğunu en iyi o bilirdi.

"Yemek harika olmamış mı?" diyen Gökhan Batuhanı resmen takmamıştı. Ardından arkadaşını taktığını belirterek konuştu.

"Birini sevmeyi bilmem ama arkandaki kadını çok sevdiğime eminim. Bana bakış atıp duruyor dostum"

Alp arkadaşına gülerken Fırat sessizliğini koruyordu. "O zaman bekarlığa tekrar hoşgeldin dostum! Boşanmanın şerefine!" diyerek kadehini havaya kaldıran Alp arkadaşlarını da gaza getirdi. Fırat,Batuhan ve Gökhan gülerek kadehlerini tokuşturdular.

Gökhan içeceğinden bir yudum alıp "Yalnız bu gece yemekler sizden. Biliyorsunuz bu boşanmaydı, avukattı hep masraf" dedi.

"Oğlum senin boşanmanı kutluyoruz lan yemekler senden!" dedi Fırat çıkışarak. Batuhan ve Alp ona onay verdi. Gökhan somurtarak kadehini yudumlamaya devam etti.

AtıfetWhere stories live. Discover now