25. kapitola

2.1K 97 61
                                    

Já a Aaliyah jsme seděli u Shawnovi postele na pokoji, kam ho po dlouhé operaci převezli. Seděli jsme tu, každá na jedné straně postele a drželi jsme ho za ruce.

Jediné, co jsem si v tu chvíli přála vidět, byl ten jeho šťastný úsměv a jiskřičky v očích. Přála bych si, aby mi řekl, že všechno bude dobré. Že se vyléčí a bude zase se mnou doma. Že mě miluje a bude v pořádku. Ale on mi to řekne. Doktoři ani nevědí jestli se někdy probudí.

Už jsem si v hlavě plánovala nějakou bezbolestnou sebevraždu, když Aaliyah promluvila.

,,Půjdu ven za Cameron. Máš kolik času chceš" vstala a když šla okolo mě s chabým úsměvem mě pohladila po rameni. Nakonec zmizela za dveřmi pokoje a já tu zůstala sama se Shawnem, který absolutně nevěděl o mé přítomnosti.

,,Vím, že mě nejspíš neslyšíš, ale kdyby náhodou ano, hrozně moc tě miluju. Vzpomeň si na všechno co jsme spolu prožili. Miluji tě i přes všechno,co se stalo. Přes všechny chyby, které jsme udělali. Přes tvojí žárlivost. Vždycky jsem si přála někoho jako jsi ty. Někoho kdo mě bude milovat takovou jaká jsem. I přes mojí minulost a chyby, které dělám. A že jich je spoustu. Chtěla jsem si tě udržet u sebe navždy a pak jsem tě nechala jen tak odejít. Byla jsem hloupá. Ale ty se mě opovaž opustit, rozumíš? Nepřežiju tu bez tebe. Jestli mi život sebere i tebe, tak tu nebudu a vezmu si ten svůj sama. Vím, že bych si totiž tvojí smrt nikdy neodpustila. Nikdy! Miluji tě. Tak kurva moc tě miluji. Neopouštěj  mě prosím" při poslední větě se mi tak zlomil hlas, že už jsem nebyla schopna pokračovat.

A tak jsem si jen hlavu položila vedle něj na postel a jeho ruku jsem stiskla pevněji, zatímco jsem se snažila nadechnout a třásla jsem se kvůli vzlykům, které nešli zastavit. Naopak jsem brečela čím dál vím...

***

Už to bylo pár týdnů, co byl Shawn v nemocnici a stále se neprobral. A já už jsem pomalu ale jistě přestávala věřit v jakoukoliv naději.

Všechny zranění už měl skoro zahojené, ale stále se neprobudil z kómatu. Stále byl zavřený v té říši snů.

Já už jsem za ním v nemocnici více než týden nebyla, protože jsem musela řešit něco s mamkou, Adamem a Laurou, kteří mě už neviděli věčnost a dělali si o mě starosti.

***

Zrovna před chvílí jsem se vrátila z jejich bytu. Oba byli tak štastný a já se snažila alespoň předstírat, že jsem šťastná taky, než se mě zeptali na Shawna a já se psychicky naprosto složila. Prostě jsem to nezvládla. Mohla jsem být ráda, že si nevšimli nových jizev na mém zápěstí.

Ano, znovu. Prostě už se připravuji na to, že nastane nějaký kolaps a jemu přestane fungovat třeba srdce. Už teď vím, že jakmile se tohle dozvím, skončím mrtvá na zemi v koupelně v kaluži krve.

Zavrtěla jsem hlavou, abych alespoň na chvíli přestala přemýšlet a zjistila jsem, že mi po tvářích opět tečou slzy.

Rozhlédla jsem se kolem, prošla jsem všechny pokoje a Aaliyah a Camerona jsem tu nenašla. Nejspíš jeli do nemocnice za Shawnem.

***

Sedla jsem si ke stolu a koukala jsem do stěny. To byla teď dost častá náplň mého dne. Vlastně spíše nocí. Nemohla jsem totiž spát. Teď zrovna to byl asi třetí den bez spánku.

Uslyšela jsem zvonek a tak jsem se pomalu zvedla a dost pomalým krokem jsem došla ke dveřím. Otevřela jsem a měla jsem pocit, že už jsem opravdu paranoidní.

Stál přede mnou s úsměvem na tváři. Nebyla jsem schopna pohybu a začínalo se mi špatně dýchat. Už zas se mi chtělo brečet.

Jakmile si všiml slz v mích očích, přitáhl si mě k sobě do polibku. Jeho rty byli trochu popraskané, ale on do toho polibku dával tolik lásky, kolik jenom mohl.

Bad Reputation 2 (Shawn Mendes) ✅Where stories live. Discover now