6. kapitola

1.6K 64 7
                                    

,,Adame tam nesmíš!" vyjekla jsem a Adam se začal smát. ,,Dobře, nepůjdu tam" zvedl ruce do obraného gesta. ,,Ale jak je na tom Laura? Já jsem třeba hrozně nervózní" ,,Tak to u ní zdvojnásob" pousmála jsem se. ,,Chápu" ušklíbl se Adam. ,,A teď padej na svoje místo, za chvíli to začne a jestli nebudeš na svém místě, tak jí ještě místo nervozity přivodíš infarkt" se smíchem jsem strčila Adama do zad. ,,Já to vezmu kousek s tebou, musím ještě za Emmou"

***

Emma stála se Shawnem na místě, kde měla být. Shawn si povídal ale ještě s jednou dívkou. Dlouhé hnědé vlasy měla ta dívka rozpuštěné a splývaly jí skoro až po útlý pas. Byla docela vysoká a neviděla jsem jí do obličeje, protože ke mně stála zády. Jediné co jsem rozeznala, bylo to, že drží křehkou ručičku mojí dcery.

Tohle celé bylo špatně. S mojí malou Emmou tam stál Shawn, který jí mohl kdykoliv prozradit, že je její otec a dívka, kterou jsem vůbec neznala.

Shawn si mě všiml a začal se usmívat. V tu chvíli se dívka otočila mým směrem. Vhrkly mi slzy do očí a jediné, co mě drželo od pláče, byli linky a slabé stíny, se kterými jsem si ráno dávala dost práci.

Ta dívka nebyla ani trochu neznámá. Byla to Shawnova mladší sestra. Vlastně si se Shawnem byli v obličeji momentálně dost podobní. Světle hnědé oči a úsměv, ve kterém se jí leskly bílé zuby.

Vepředu jsem si nadzvedla dlouhou sukni a rozběhla jsem se k nim. Aaliyah okamžitě pustila Emmu a já jí padla okolo krku. Nemohla jsem uvěřit tomu, že téhle dívce je nanejvýš patnáct. Byla totiž jen o pár centimetrů menší než já.

Přes rameno jsem vyděla na Shawna. Úsměv mu již z tváře zmizel a vypadal jako by na svou sestru žárlil.

Až teď jsem si všimla oblečení, které měla Aaliyah na sobě. Já, Aaliyah a Emma jsme byli družičky. Šťastně jsem se pousmála při zjištění této skutečnosti. Byla jsem ráda, že je se mnou družička někdo, koho znám.

***

Obřad začal. Adam stál u oltáře a k němu pomalým krokem za námi šla Laura. Já, Emma a Aaliyah jsme si na konci uličky sedli do první řady a nějaký pán, kterého jsem v životě neviděla, začal přednášet takové ty klasické řeči. Shawn stál na straně oltáře kousek od Adama. Byl totiž svědek.

Při pohledu na něj jsem si nemohla pomoct. Opět jsem si představila to, jak tam stojí se mnou. Jak se šťastně usmíváme. Nasadíme si prstýnky a nakonec se políbíme.

Najednou se mi do očí nahrnuly stovky slz. Uvědomit si realitu totiž bolelo. Já a Shawn nikdy svatbu mít nebudeme. Nikdy už totiž nebudeme ani přátelé natož manželé.

Nevydržela jsem to. Selhala jsem.

Adam a Laura se na sebe šťastně usmívali a já se rozběhla s pláčem pryč. Koutkem oka jsem zahlédla, jak Aaliyah chytla Emmu, která se chtěla ihned rozběhnout za mnou.

***

Doběhla jsem ven ze zahrady a tam jsem si sedla na obrubník u trávy. Trvalo to jen několik sekund a vedle mě si sedla další osoba. Koukala jsem před sebe, takže jsem nevěděla kdo to je.

,,Na co si myslela?" promluvil dotyčný a já tak zjistila kdo to je. ,,Nechci se o tom bavit" zakryla jsem si obličej dlaněmi. Můj pláč ale neustával a tak mě obejmul okolo ramen..

Další kapča ❤ Hrozně moc děkuju za ohlasy, děláte mi neskutečnou radost 💕 Zase jsem to psala ve škole, takže doufám, že tam nemám moc chyb 😅 Děkuju za každý hlas a komentář ❤❤

Bad Reputation 2 (Shawn Mendes) ✅Where stories live. Discover now