16. BÖLÜM

21.5K 813 121
                                    

Yağız Efe bir anda kucağına bayılan annesi ile neye uğradığını şaşırırken hızla annesini kucağına alıp salondaki koltuğa götürüp yatırdı. Bir yandan da hâlâ kapıda dikilmekte olanlarla konuştu.

"Derin abicim çabuk kolanya getir. Miray sizde içeri girip kapıyı kapatın."

Derin abisinin sözleri ile kendine gelince hızla gidip kolanya getirdi. Bu sırada Miray da koltuğa oturmuş olanları seyrediyordu.
Yağız Efe annesinin bileklerini ovarken Derin de kolanya koklatıyordu. Bu işlem beş dakika devam ederken nihayet Ayla hanım kendine gelmişti.

"Yağız. "

"Efendim anne."

"Ohh şükürler olsun rüyaymış. Oğlum çok kötü bir kabus gördüm. Sen yanında bir kız ve oğlan çocuğuyla gelmiştin yavrum. "

Yağız Efe annesinin söylediklerine gülmemek için kendini zor tutarken annesine baktı. Belli ki annesi henüz tam olarak kendine gelmemişti. Ancak bir an önce yaşananların rüya olmadığını anlaması gerekiyordu.

"Anne senin gördüklerin ne rüya ne de kabus hepsi gerçek. İstersen bak. "

Yağız  biraz yana kayınca Ayla hanım koltukta oturan genç kızı ve çocuğu görünce hızla yerinden doğruldu.

"Ayy Allahım ben bu günleri de mi görecektim. Yağız oğlum sen ne yaptın ?"

"Ne yaptım anne?"

"Oğlum bu kız bu çocuk. Bana bu çocuğun senin çocuğun olmadığını bu kızın da arkadaşın olduğunu söyle."

"Ahh merak etme annecim. Bu karşımdaki güzel kız Miray bu yakışıklı da Aras ve Aras benim çocuğum değil. Ancak Miray benim evleneceğim kadın. "

"Ne? Sakın bana çocuklu bir kadın ile Evleneceğini söyleme. "

"Hayır Aras Miray ' ın kardeşi. "

Ayla hanım duydukları ile rahat bir nefes alırken. Karşısındaki kızı da alıcı gözle incelemeye başladı. Kız gerçekten de çok güzeldi. Sapsarı doğal saçlar mavi gözler. Biçimli yüz hatlarıyla demek ki oğlunun kalbini çalmıştı. Aslında bu duruma sevindi. Sonuçta artık kız aramak gibi bir derdi kalmamıştı.

"Eee oğlum tanıştırmayacak mısın bizi?"

Yağız annesine bakarken bir kez daha ona hayran olmuştu. Hem pamuk gibi bir kalbi vardı hem de siniri saman alevi gibiydi.

"Az önce dediğim gibi Miray ve Aras. Bunlar da benim annem Ayla, kız kardeşim Derin. "

Miray kucağında uyuya kalan kardeşini koltuğun üzerine yatırıp Ayla hanımın yanına gitti.

"Memnun oldum efendim. "

Ayla hanım gülümseyerek öpmesi için elini uzattı. Miray elini öptükten sonra Ayla hanım sarılmıştı.

"Hoş geldin."

"Hoş buldum. "

Miray Ayla Hanımdan ayrıldıktan sonra geldiğinden beri bir köşede olup biteni izleyen Derine döndü. Derin olayın açığa çıkmasına sevinirken bir yandan da bu güzel kızın yengesi olmasına sevinmişti. Bu yüzden o da annesi gibi aynı sıcaklıkla karşıladı.

"Biraz garip bir tanışma oldu ama hoş geldin. "

"Hoş buldum. "

Miray Derin den de aynı tepkiyi aldığına sevinmişti. Çünkü buraya gelince biraz endişeliydi ancak şimdi biraz daha rahatlamıştı.
Derin sıranın abisine geldiğini anlayınca. Daha yeni annesinin sarılmasından kurtulan abisine bu defa o sıkıca sarıldı. Çok özlemişti abisini.

Kalbim Senin (Tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin