8. BÖLÜM

30.3K 1.1K 96
                                    

Medya: Yağız Efe

Evet arkadaşlar uzun zamandan sonra bölüm geldi. Beğenmeniz dileğiyle. Bu bölümde satır arası en çok yorum atan iki kişiye diğer bölümde ithaf var.
İyi okumalar.

"Abi!"

Genç kız şaşkınca karşısındaki abisine bakıyordu. Fakat ters giden bir şeyler olduğu belliydi çünkü abisi burnundan soluyordu üstelik üzerine bakıp Derin in giyinip hazırlandığını görünce sanki daha çok sinirlenmişti. Derin tam ağzını açıp konuşacakken abisi bir hışımla içeriye girdi. İşte o an Derin kendine gelmişti abisinin bu olanlardan bu gece kendisini istemeye geldiklerinden haberi yoktu ve görünüşe bakılırsa öğrenmişti. Korkuyla içinden kötü şeyler olmamasını dileyerek salona ilerlemeye başladı. Ama abisinin kükremesini duyunca olduğu yerde kaldı.

"Neler oluyor baba burada? "

Yağız Efe ilk defa babasına sesini yükseltiyordu.  Mehmet Bey de bu duruma fazlasıyla şaşırmıştı. Ama bunun o an ne Mehmet bey ne de Yağız Efe farkındaydı. Bu yüzden Mehmet bey oğlunu bekletmeden cevabını verdi.

"Derin'i evlendiriyoruz."

Yağız Efe her ne kadar bu cümleyi duyacağını bilse de bir umut hala yalan olmasını umut ediyordu ama değilmiş. Onun biricik kız kardeşi bu gece nişanlanıyordu ve onun bundan daha bir kaç saat önce haberi olmuştu. Hem bunun siniri hem de Derin' in evlenecek olması düşüncesiyle sesi yine yükseldi.

"Ne demek baba evlendiriyoruz? Sen ne dediğinin farkında mısın?  Derin daha kaç yaşında da bu kızı sen evlendiriyorsun? Daha okulunu bile bitirmedi. Hem Derin istiyor mu ki evlenmeyi?"

Yağız Efe bu soruyu sorarken kardeşine bakıyordu. Derin abisinin sorusu üzerine bağıra bağıra istemiyorum demeyi ne kadarda çok isterdi. Ama bir şey diyemedi. Bir kez babasına Yiğit'i sevdiğini söylemişti. Ve bir yola girmişti. Üstelik tek yolu bu iken şimdi abisine istemiyorum diyemezdi. Bu yüzden sadece başını olumlu anlamda sallamakla yetindi.

Yağız Efe o an kardeşinden gelecek istemiyorum kelimesine kendisini hazırlamışken Derin'in olumlu anlamda başını sallamasıyla neye uğradığını şaşırdı. Hızla Derin' in yanına giderek kollarından tutup sarsmaya başladı.

"Abim sen ne yaptığının farkında mısın? Nasıl evlenmeyi istersin? Hani senin hayellerin vardı? Hani üniversite okuyacaktın benden yüksek puan alacaktın?"

Yağız Efe bunları söylerken gözlerini bir an için Derin' in gözlerinden ayırmadı. Çünkü kardeşini gözlerinden anlayacak kadar iyi tanıyordu hem nasıl tanımasın ki o abisinin meleğiydi, göz bebeğiydi . Bu yüzden gözlerine bakmaya devam etti.

Fakat Yağız Efe bu defa o gözlerden geçen duyguyu anlamadı çünkü Derin çok farklı bakıyordu daha önce hiç bakmadığı gibi. Hep kendisini görünce sevinçle bakan bu gözler bu gün Yağız Efe' nin hiç görmediği duygularla bakıyordu. Tam yine konuşacakken Derin' in gözlerini kaçırıp başını yere eğmesiyle sustu. Daha doğrusu konuşacak bir şey bulamadı. Ama o gözlerde çaresizliği görmüştü son anda kafasını yere indirmeden önce öyle çaresizce bakmıştı ki bu Yağız Efe için bardağı taşıran son damla olmuştu. Derin' i bırakıp tekrar ona bakan kişilere dönüp kararlı bir şeklide konuşmaya başladı.

"Bu evlilik olmayacak. Şimdi derhal bu evi terk edin. "

Mehmet bey oğlunun söylediklerinden sonra hırsla bu söylediklerine karşı çıktı. Bir kere başı yere eğilmiş insan içine çıkamaz hale gelmişti. Bu yüzden buna bir daha izin vermeyecekti.

"Kes sesini Yağız bu evlilik olacak ve sen buna karışmayacaksın."

"Ne demek karışmayacaksın? Ben bu evliliğin olmasını engelleyeceğim. Ve hiç kimse buna mani olamayacak."

Kalbim Senin (Tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin