4. BÖLÜM

44.9K 1.7K 210
                                    

Medya: Yiğit

"Mehmet amca. Ben ve Derin birbirimizi seviyoruz ve evleneceğiz. "

Herkes şaşkınca karşısındaki kişiye bakıyordu. Fakat şüphesiz en şaşkın Derindi. Her şeyi beklerdi ama bunu asla. Ne demek bir birimizi seviyoruz evleneceğiz? O evlilikten kaçmaya çalışırken karşındaki kişi onu buna mecbur ediyordu. Mehmet bey şaşkınlığından kurtulup karşısındaki kişinin yanına gitti.

"Sen ne dediğinin farkında mısın?"

"Evet Mehmet amca hatta bir kere daha söyleyeyim. Ben ve Derin birbirimizi seviyoruz ve evleneceğiz. Değil mi Derin ?"

Mehmet hışımla Yiğit i geriye doğru itti. Bu çocuğun nereden çıktığını bilmiyordu. Ama onu kararından vazgeçirmesine izin vermeyecekti.

"Git buradan. Derin Serkanla evlenecek. "

"Hayır Mehmet amca istemediği kişi ile evlendiremezsin onu. "

"Sen karışma. Onu bu haltı yemeden düşünecekti. Hem madem sen onu seviyorsun o da seni. Neden Serkan a haddini bildirmedin de kızımın adı çıktı?"

Yiğit bu sözlerin haklılığı karşısında bir süre sustu. Zaten şu an öğrendiği zaman kan beynine sıçramıştı. Önceden haberi olsaydı asla böyle bir şeye izin vermezdi. Çünkü kimse Derin in gözünden yaş akıtamazdı. Bu yüzden doğruları söylemeye karar verdi.

"Olanlardan haberim yoktu. Olsaydı emin olun Serkan şu an hastanede olurdu."

"Ama ne Serkan hastanede ne de Derin in adının çıkmasını engelleyebildin. Bu yüzden Derin in namusu için bu evlilik olacak ."

Yiğit Mehmet beyin konuşmasından sonra ağlaması şiddetlenen Derin e çevirdi bakışlarını. Gidip o gözyaşlarını tek tek silmek istedi. Ona sarılıp teselli etmek istedi. Ama sadece istedi. Derin'in gözyaşları Yiğit'in içini yakarken elinden geleni yapmaya devam etti. Tek çare Mehmet beyi bu duruma inandırmaktı. 

"Hayır Mehmet amca bu evlilik olmayacak. Eğer konu namus ise ben Derin ile evlenince de kurtulmuş olacak namusu. Hem sen kızının sevmediği biri ile evlenmesine razı olacak mısın? Vicdanın seni rahat bırakacak mı?"

Mehmet bey hiç bir şey söylemeyerek Derin yanına gitti.

" Yiğit i seviyor musun ?"

Derin sadece sustu. Zaten ne yapacağını bilmeyecek bir haldeydi. Şimdi bir de bu duruma ne diyeceğini bilmiyordu.

"Sana soru sordum. Seviyor musun ?"

Derin karşısındaki kişiye baktı. Belki şu an tek kurtuluşu bu kişiydi. Belki de bi anda onu kurtarmak için çıkmıştı ortaya. Belki de Derin Yiğit ile evlenmeyi kabul etmeliydi.

Ama hayır böyle bir şey olmayacaktı neler saçmalıyordu. Karşındaki kim olursa olsun istemediği bir evliliğe sürüklenecekti. Ve bu Derin'in en son istediği şeydi. Bir kez daha düşününce aklına Serkan geldi onun o iğrenç yüzü davranışları sonra karşısındaki yıllardır abi dediği güvendiği kişiye baktı. Ne yapması gerektiğini bilmiyordu.

"Mehmet amca ben Derin ile yalnız konuşabilir miyim?"

"Hayır. Derin şimdi cevabını verecek eğer seni seviyorsa evlenin. Ama sevmiyorsa Serkan ile evlenecek. Ama şunu unutma Derin bu saatten sonra benim senin gibi bir kızım yok. "

Derin babasının sözleriyle yıkıldı. Ne demek benim senin gibi bir kızım yok. Yere çöküp hıçkırarak ağlamaya başladı. Serkan bütün hayatını mahvetmişti. Ağlarken gözleri karşındaki kişiye takıldı. Derin e güven verici bir şekilde bakıyordu. Ve Derin o an içinden gelen hisse dayanarak o bakışlara güvendi.

Kalbim Senin (Tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin