12. BÖLÜM

21.5K 884 172
                                    

"Derin kalksana kızım ."

Derin son zamanlarda artık annesinin sesi ile güne başlamaya alıştığı için umursamayarak başının çevirip uykusuna devam etti.
Ayla hanım ise kızının onu takmayıp üstüne üstlük ona kıçını dönüp uykusuna devam etmesine sinir olmuştu.

"Kız ben kime diyorum kalk diye kız senin iki gün sonra kına gecen var sen bu saatlere kadar uyuyorsun."

Derin annesinin susmayacağını anladığında el mecbur yattığı yerden doğruldu. Zaten sağ olsun annesi uykusunun içine etmişti.

"Ne var anne uyandım işte. "

"Kalk elini yüzünü yıka bi şeyler atıştır. Birazdan Yiğitlere gideceğiz.  "

Derin Yiğit sözünü duyunca gözleri açıldı. Ne işleri vardı sabahın köründe Yiğitin evinde?

"Anne bu saatte ne işimiz var orada?  "

"Kız saat on iki . Tabi senin dünyadan haberin yok hadi çabuk hazırlan son bir kontrol edelim her şeyi."

Ayla hanım odadan çıktıktan sonra Derin yatağından kalkıp odasından çıktı önce tuvalet ihtiyacını karşılayacaktı. Lavaboya gidip işini hallettikten sonra elini yüzünü yıkayıp tekrar odasına gitti.
Dolabının karşısına geçince dolabının kapağını açtı ancak karşılaştığı iki tişört bir pantolondan başka bir şey değildi.

Çünkü dün annesi ile birlikte gece yarısına kadar elbiselerini toplamışlardı ve zaman zaman da duygusal anlar yaşamışlardı. Aslında Derin in çok fazla kıyafeti yoktu ancak annesi geçen gün onu kolundan tutup AVM ye götürmüş bir sürü kıyafet almıştı. Sebebi ise artık gelin oluyormuş ve güzel giyinmesi gerekiyormuş fakat annesi biraz abartmış bir sürü şey almıştı.

Ki bunlara çeşit çeşit iç çamaşırı ve gecelik de dahildi. Resmen zorla gecelik mağazasına götürmüş Derin in kulağına yüzünü kızartan taktikler vererek almıştı. Tam bir buçuk saat o mağazada kalmışlardı. Ve Derin her dakika utançtan renk değiştirmişti.

Derin aklına gelenlerle başını olumsuz anlamda sallayarak Dolapta ki iki tişörtten birini rastgele üstüne geçirip altına da pantolonunu giyip odasından çıkıp salona gitti.
Ancak annesini salonda bulamayınca abisinin odasında olduğunu tahmin edip oraya gitti ve doğru tahmin annesi iki gündür çeyizleri kontrol ediyor bir eksik olup olmadığına bakıyordu.

"Anne yeter artık bu kaçıncı oldu . Her şey tamam. "

"Sus Derin kafamı karıştırma bu gün gidiyor çeyizler son bir defa kontrol etmekte fayda var. "

Derin annesinin bu sözleri üzerine gözlerinin dolmasına engel olamadı. Zaten düğün yaklaştığından beri çok duygusal olmuştu. Birde bu gün çeyizinin gidecek olması daha fazla üzülmesini sağlıyordu. Evet bu gün çeyiz gidiyordu. Zaten Yiğitlere de bu yüzden gidiyorlardı. Gidip eşyalarını düzelecekti. Ayla hanım arkasını dönüp kızının gözlerinin dolduğunu görünce zaten hazır olan gözyaşları bu görüntü karşısında akmaya başlamıştı.

Derin daha fazla dayanamayıp annesinin kolları arasına girdi. Ayla hanım kızına sıkıca sarıldı. Anne kız bir süre duygusal an yaşadıktan sonra ayrıldılar. Ayla hanım kızının gözyaşlarını silip yanaklarına öpücük kondurduktan sonra konuştu.

"Tamam yeter bu kadar duygusallık. İşimizi bitirelim. "

"Tamam. "

Derin annesinden ayrılıp o da her şeye son bir göz atarken kapı çalmıştı. Muhtemelen Yiğitin gönderdiği araba gelmişti . Çünkü dün Yiğit mesaj atıp söylemişti.
Kapıyı açtığında tam da tahmin ettiği gibiydi. Karşında orta boy bir transit ve üç adam var.

Kalbim Senin (Tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin