28. kapitola

563 38 1
                                    

,,Slyšelas to? Voni to ještě prej nevyřešili.''

,,A co jako?''

,,Bože, ty to nesleduješ? Přece ten masakr v kavárně!''

Prošla jsem okolo nějaké dvojice holek. Sevřela jsem ruce v pěst, zatnula čelisti k sobě a zhluboka se nadechla.

Už uběhl měsíc od takzvaného ''masakru v kavárně'', ale stále se o něm celkem dost mluvilo. Vlastně hodně. Bulvár, televize, časopisy, lidé na něj upozorňovali co chvíli.

Někteří školáci to devedli až do takového extrému, že se začali bát, že ti hulváti se dostanou do školy. Jen kdyby věděli pravdu...

Jednou se takhle jedna z těchto řečí šustla v chodbě ve škole. Jak se potom ukázalo, osudná slova pronesl jeden z ustrašených prvňáků, ale to bylo tehdy Suzy úplně jedno. Na celé chodbě se rozkřikla, ať to už neřeší a že už to je otravné. Od té doby se každý v blízkosti Suzy stal raději kamennou sochou, naprosto zticha. A také se nám začali všichni vyhýbat.

Odpoledne jsme se opět všichni sešli po dlouhé době v obývacím pokoji u televize. Zdálo se mi to jako dřív. Jen trochu nerozhodnější a hádavější.

,,Hej lidi! Dejte mi sakra ten pitomej ovladač, ať si můžu něco zahrát! Tak aspoň pustit ňákej film!'' BEN byl už naprosto zoufalý.

O onen ovladač se přetahoval Jeff s Jane. Málem u toho několikrát udupali malou Sally, která si hrála s medvídkem. Suzy a Clockwork si spolu povídali o nějakém festivalu, jestli jsem dobře postřehla. I přes tento hluk se snažili Tobias Rogers, Timothy Wright a Brian Thomas sledovat a poslouchat zprávy. Já jsem jako poletucha sbírala informace od všech spolusedících. A proto nebylo divu, že jsem ve své zastávce televize s proxies zaslechla své jméno.

,,Policie s pátráním po zločincích po masakru v kavárně pokročila. Po několikatýdnovém pátrání a prohlížení stále uzavřeného místa nalezli nůž s otisky české studentky Ester Vavřínové. I přes realitu, že Ester Vavřínová skočila z mostu do řeky, ji několik lidí vidělo a poznalo z fotografie a proto existuje možnost, že studentka nespáchala sebevraždu, ale podařilo se jí vyplavat a skrývat se tady. Proto policie žádá všechny návštěvníky kavárny, aby se přihlásili zda pohřešovanou češku neviděli.''

Všichni přítomní v této místnosti zbystřili také. Až na malou holčičku, která se nenechala rušit při hraní si s plyšovou hračkou.

Otočila jsem se na creepypasty tak, aby byly všechny v mém zorném poli.

,,Přišli na mě, to znamená jediné. Kdo chce jít se mnou teď hned na menší výlet?''

Hoodie velice nenápadně zdrhl nahoru do patra a Masky dělal, že spí. Jeff se energicky zvedl a nechal ovladač Jane, která se zvedla a předala ho BENovi. BEN se s povzdechnutím zvedl taky a prosebně koukal na ovladač, jenž mu nejspíš nebyl zaslíben. Suzy a Clockwork se přidaly také. Usmála jsem se a otočila se do chodby ve směru předsíň.

Ze schodů jsme zaslechli dupot a hned vzápětí na nás vykoukla další rozšklebená tvář.

,,Jeffíčku!'' zaječela Nina the Killer a běžela Jeffa obejmout.

Sice mi Jeff udělal dost problémů a dost škodolibostí, ale nechat ho napospas Nině by bylo jako se usmažit zaživa. Tedy velmi bolestivé. Nastvali jsem proto nenápadně Nině nohu a ona si jí nevšimla a spadla přímo na svůj bělostný nos.

Jeff se vyděšeně rozběhl za Liem, který právě scházel ze schodů a schoval se za něj. Liu se tomu zašklebil, odstrčil Jeffa a nechal ho tam napospas osudu. Když ale přišel Laughing Jeff a spatřil ležící osobu jako mrtvolu, uchopil se práce odstranění a my jsme mohli nepozorovaně vytratit.

Ahojky lampičky! Dneska opět píšu z mobilu, ale to se za pár dnů změní. Má inteligentní a genialní mysl (lehce egoistické, ale co?) se spolčila s mou geniální a inteligentní kamarádkou, která vymyslela super pokračování a bude to hodně zajímavé. Pokračování výpravy za poliajtama bude někdy snad v nejbližší době. Mějte se teda hezky a čau!

Creepypasta at school | ✓Where stories live. Discover now