06: Dvostruka prevara

1.1K 67 4
                                    


Dvostruko zadovoljstvo je
prevariti prevaranta.

_________________

Elenor

Četiri godine ranije

Zatvorenih očiju sam sedela u svom donjem krevetu navaljena glavom na zid, u svojoj ćeliji. Moja cimerka Bruk je nervozno šetala po ćeliji veličine dva sa dva, čineći me pomalo nervoznom.

Klima je prestala da radi, tačnije u zatvoru je pregoreo svaki osigurač, u našem slučaju je pregoreo čitav ventilacioni sistem i zato je ovde kao u paklenom kotlu. Osetila sam, ne znam po koju kapljicu znoja da mi se sliva niz obraz - kapnuvši mi na rame.

"Ukoliko budeš nastavila još da šetaš, napravićeš rupu u podu dovoljnu da pobegnemo odavde", rekla sam i dalje zatvorenih očiju.

To je bila šala kojoj bi se ja rado smejala da se nalazim na nekom drugom mestu. Sigurna sam da je Bruk bilo isto toliko smešno, ali ju je muka naterala da samo nervozno odreaguje, time se čvrsto uhvativši za rešetke ćelije, počevši da viče na sav glas.

"Kada se već pržimo ovde, mogli biste da nam donesete osveženje!", to je bilo dovoljno da njen protest preraste u opštu uzbunu i da čitav garnizon žena počne da viče i udara u rešetke ćelije.

Nakon što ih ni udaranje pendrekom po njihovim rešetkama od strane čuvarki nije smirilo -- sudeći po broju pobacanih toalet papira i novina iz ćelija -- čuvarke su bile prinuđene da proglase vanredno stanje.

Još gora stvar je nastala kada je otkazao čitav sistem i naše rešetke ćelija su se automatski otvorile, što je rezultiralo puštanjem razjarene horde besnih žena van ćelija.

"Samo nam je još to falilo!", uzviknula je jedna čuvarka ispred naše ćelije, kada smo svi začuli poznat zvuk otvaranja rešetki.

Bile smo na donjem spratu, a ima ih dva, s tim da su jednako podeljene čuvarke na oba nivoa. Bruk je zatim počela da zadirkuje čuvarku Lim. Celu tu zavrzlamu su slušale robijašice sa oba nivoa.

"Lim, zašto mi ne bi donela čašu limunade? Ne vidim da ti je mnogo vrućina", zadirkivala ju je Bruk, a sve smo znale da je Lim homoseksualka i da je imala afere sa zatvorenicama. Poznata je i po uzimanju mita.

Ostale zatvorenice su na to zviždale i vikale - podržavajući Bruk. Jedno je afera po hodnicima i uzimanje novca za prljave radnje, a drugo je razlika između zatvorenica i čuvarki. Dovoljno sam analizirala svaki deo zatvora i ženske populacije u njemu da mogu da shvatim da je suština u principu svuda ista: a to je da kada je reč o biranju između čuvara i zatvorenika, zatvorenik će uvek izabrati onog sličnog njemu.

Čuvari i zatvorenici nikada neće moći da budu prijatelji, bez obzira koliko prisno izgledali. Izgleda da ono pravilo napolju uvek pazi na svog čoveka, važi i u zatvorima.

"Da li ti izgledam kao jebena kocka leda?!", podviknula je Lim. Loše je primila šalu, što je Bruk nateralo da se grozno nasmeje, iako nije bilo smešno. Bruk je iskoračila iz svoje ćelije i ušla u privatni prostor čuvarke. Uprkos tome, primetila sam da se Lim nije dala uplašiti već je posmatrala koliko daleko Bruk misli da ide.

Nastala je tišina, dok su zatvorenice kao i ostale čuvarke posmatrale šta će se dalje dogoditi.

"Daj Bruk pa nije toliko vruće", Lim je odlučila da uzvrati, što je zatvorenice nateralo da ponovo protestuju, podvikujući.

"Nije toliko vruće?!", uzvratila je Bruk, a primetila sam da je krug zatvorenica počeo da se skuplja oko nervoznih čuvarki koje bi nas najradije pozatvarale u ćelije.

The Mafia Princess: The ReunionWhere stories live. Discover now