08: Benefaktor

1K 59 20
                                    


Postoji slabost kada si moćan i moć kada si slab.
-San Cu, Umetnost Rata

_______________

Lukas


Kada mi je stigla poruka od Posejdona da već počinjemo sa radom, pomislio sam kako taj čovek ne gubi vreme.

Misli su mi opet odlutale ka Elenor, koja je iz inata i tvrdoglavosti prihvatila Posejdonovu ponudu. Znam da sam je povredio, ali ovako mi vraća? Udružujući se sa mogućim, sada najopasnijim čovekom u drzavi i šire.

Izvukao sam se iz kreveta, ostavivši pokrivač preko Rebekinog nagog tela u postelji. Uleteo sam u tuš kabinu, puštajući mlaku vodu i za trenutak ostavljajući mesta za razmišljanje.

Znao sam da je dug preveliki. Bruno Voren mi je spasao život i zauzvrat očekuje da vratim dvostruko više. Vraćanje na stare puteve, sa pištoljem u rukama potsetilo me je na prošlost u kome smo Elenor i ja uživali. U poređenju sa tadašnjim problemima, ovo sada se moglo opisati kao opšta uzbuna. Zato što nisam znao šta mogu da očekujem i da li ću sledećeg dana da budem živ.

Sportski obučen, išunjao sam se neprimetno iz stana, ostavljajući moju devojku, Rebeku i dalje u krevetu. Znao sam da će pretpostaviti da sam verovatno otišao na trčanje iako sam išao na adresu koju mi je u poruci Posejdon prosledio. Verovao sam da hoće da predstavi plan.

Takođe sam znao da ću morati da pojasnim Rebeki tačnu informaciju zbog čega smo i dalje ovde. Beka zna deo moje prošlosti i moje dugove, ali ne zna onaj deo u kome se nalazi Elenor. Ne zna moje emocije.

Džogirao sam do lokacije. To je zapravo bilo prenosno skladište čiji se teret prenosio sa jednog doka na drugi, putem broda.

Usporio sam pri dolasku. Vladala je mrtva tišina i to me je potsetilo da trebam biti oprezan.

Zato sam osmotrio okolinu, tražeći moguće znake o čemu se ovde radi. Nije bilo automobila u blizini, kao ni Posejdonovih čuvara koji su obično na ulazu u skladište.

Oprezno sam zakoračio unutra, kada sam se susreo sa ženskom figurom okrenutom leđima ka meni. Odjednom, okrenula se, naglo uperivši pištolj ka meni. Podigao sam ruke, u znaku odbrane.

"Ti", rekla je Elenor, i dalje obema rukama držeći pištolj. Trenutak kasnije ga spustila a ja sam tada spustio ruke.

"Ja", odgovorio sam, podigavši obrvu, zapažajući njenu figuru tela sportsko obučenu. Gornji deo trenerke joj je bio do pola otkopcan, izražavajući joj grudi. Bila je bez šminke i kosa joj je bila puštena. Izgledala je seksi.

"Pretpostavljam da je i tebi Posejdon javio da dođeš ovde", nezadovoljno je klimnula na to što sam izrekao, stavivši pištolj oko pasa.

"Ako mu je bila namera da nas iznenadi, uspeo je!", podigla je ton i ruke u vazduh. Iznervirano se okrenula, dok sam ja razmišljao koja je bila Posejdonova namera.

Provereno znam da Bruno Voren ništa ne radi a da pre toga detaljno ne prouči.

"Grešiš. Nije nas iznenadio. Tebe je", pokazao sam prstom ka njoj, kada se ponovo okrenula i isprsila se.

"Rekao sam ti da je Bruno opasan lik i da sa njim nema igrica, već iznenađenja"

"Izvini, otkada ja slušam druge?", rekla je više za sebe.

"Tako je, a kada upadneš u nevolju ja ću biti tu da te spasem", rekao sam sa izazovnim osmehom, čekajući njenu reakciju.

"Čekaj, ti i dalje pričaš?", obratila mi se iziritirano, skretajući pogled. Trenutak kasnije, u skladište je ušao Posejdon u poslovnom odelu - kao i uvek. Okrenuo sam se, kada je za sobom uveo nepoznatog čoveka - japanca.

"Čekali ste me?", rekao je, na trenutak se okrenuvši ka isprebijanom čoveku iza njega, "nema veze", završio je, sada već stajući ispred Elenor i mene. Elenor ga je podozrivo gledala proučavajući ga, dok sam ja zapažao svaki detalj njegove igre.

Nedaleko od njega stao je isti isprebijani čovek, sa zavezanim rukama iza leđa, a to sam primetio kada je prošao pored nas.

"Rekli ste da ste u igri", započeo je, "daću vam šansu da se dokažete", bacio je pogled ka čoveku koga su sada Posejdonovi čuvari vezivali za stolicu.

"Naime, ovaj čovek je jedan iz užeg kruga Jakuza - naših dugogodišnjih neprijatelja. Zato, potrebno mi je da sa svojim različitim taktikama izvučete sve potrebne informacije koje ćemo upotrebiti protiv Jakuza. Neka vaš prvi zadatak bude pod nazivom: Benefaktor", zastao je, naizmenično posmatrajući nas.

"Kao što već vidite, sila na njemu ne pali", rekao je, pokazujući glavom na čoveka koji je u modricama i krvav, "ali zato ovde imate sve potrebno što će ga naterati da progovori", rekao je kada sam se namrštio na to, a on je nakon toga pokazao glavom jednom od njegovih čuvara koji mu je brzim koracima dodao fasciklu crne boje. Zatim je tu istu fasciklu pružio Elenor.

"Tu ćeš naći sve informacije koje su ti potrebne za rad", nastavio je dok je Elenor otvarala fasciklu.

"Čekaj, kako misliš da ga nateramo da progovori? Nešto kao ispiranje mozga?", rekla je Elenor, prekinuvši sa prelistavanjem fascikle. Ja sam i dalje čutao, cekajući pravi trenutak da kažem nešto.

"Pa... nisam baš želeo tako da se izrazim", naborao je nos, klimnuvši glavom, "ali da. Na isto dođe."

"I šta onda dalje hoćeš od nas?", oglasio sam se, gledavši u Posejdona dok je Elenor prelistavala fasciklu.

"Recimo da ću pustiti vas da rešite ovaj problem. Dajte mašti na volju a ja ću vas nagraditi", rekao je Posejdon, završivši razgovor i time davajući svojim ljudima znak da se povuku. Prvo su čuvari izašli, sklonivši se od japanca zavezanog za stolicu koji je bio za svo čudo miran, a zatim je za njima krenuo Posejdon.

Prošlo je nekoliko trenutaka u tišini, pre nego što se na izlazu iz skladišta Bruno Voren okrenuo preko ramena, stavivši ruku vrata.

"I još nešto", zastao je, "nisam mogao a da ne načujem pri dolasku, vašu malu raspravu. Rešite to što pre jer rešavanje problema u svađi ne vodi nikuda", zamislio se na sekund pre nego što je nastavio.

"I Lukase", Elenor i ja smo ga jednolično proučavali dok je završavao, "Toliko te mrzi zato što te u opšte ne mrzi", sa tim rečima je izašao, ostavivši nas u tišini sa našim mislima; dok je Elenor u dalje bez negodovanja zamišljeno posmatrala tačku na kojoj je Bruno stajao.

________________

Izbacila sam novu knjigu pod nazivom Fight for her. Bacite pogled, nećete se pokajati:)

The Mafia Princess: The ReunionWhere stories live. Discover now