04: Ples sa đavolom

1.1K 84 18
                                    


Jaka ljubav rađa sto puta jaču mržnju.
-Japanske poslovice

_________________

Elenor

Bila sam obučena u čipkasto striptiz odelo, sa ponekim kožnim delom. Sedela sam u separeu okružena dimom, dok je pored mene sedeo jedan o poverljivih Posejdonovih klijenata. Za koga sam ja bila zadužena da ga zabavljam, sve dok se ne pojavi Posejdon i pozove ga u kancelariju i sve dok se ne pojavi... Lukas Barker.

Sve dok se ne pojavi Lukas Barker.

Samo što to isto ime nisam još uvek mogla da izgovorim na glas.

Posejdonov klijent, koji je bio u ranim tridesetim godinama, crne brade i kose, smeškajući se bez da pokaže zube. Ruka mu je klizila duž moje noge koja je bila prebačena preko njegove, baš u trenutku kada je naišao neko za koga sam ja večeras zadužena.

Posejdon je rekao: "Zabavi ga. Neka mu ovo bude najbolja noć, a ukoliko budem video da mu se sviđa, prolaziš test i spremna si. Jedino ostaje da ti pristaneš."

Razlog zbog čega sam došla, je da želim da osetim nešto. Da se prisetim svega što sam doživela nakon njega i zbog njega. A najviše, želela sam da osetim mržnju, bol i patnju koju sam proživela i napokon da ga više ne želim.

Želela sam da ga ne želim. Eto, to je moj cilj.

Kretala sam se ka njemu, a videla sam da me je uprkos paž plavoj perici da me je prepoznao. Trenutak ranije sam odbila Posejdonovog klijenta, rekavši da sačeka.

Nije reagovao. Nije se pomerao. Već je samo sam bio naslonjen na kožno sedište separea, posmatrajući me. Sada u tim očima nisam prepoznala ni tugu, ni sreću ni osvetu, ni radost. Jednostavno mu je pogled bio prazan.

A meni je bilo drago, jer sam u proslosti bila slaba na bilo kakav Lukasov pogled.

Ako je moglo ikako bolje da se osećam, bilo mi je lakše što nije progovarao. Samo je prazno posmatrao moje pokrete oko njega, dok sam se smeštala njemu u krilo, prateći ritam muzike. Izgledao je previše navežbamo i pogled mu je bio fiksiran na moj predeo grudi kao i zadnjice, dajući utisak kao da je previše puta to radio.

Dajući utisak kao da je uživao u običnoj striptiz plesačici.

Skliznula sam na mesto pored njega, dok su mi i dalje noge bile prebačene preko njegovih. Njegov pogled je klizio sa mojih butina, struka, grudi pa sve do očiju. Nisam osetila ništa, osim da sam se prisetila svih momenata provedenih zajedno. Svih neprespavanih noći, ležeći na njegovim grudima.

Strastvenih poljubaca, vrelih noći na plaži, tajnih sastanaka, plana za bekstvo.

Dođavola, želela sam da ga zaboli kao što je bolelo mene. Bolelo? I dalje boli. Ali to više nije bila bol koju sam osećala od napuštanja, od usamljenosti, od izdaje. Ostao je samo ožiljak nečega što je nekada bilo, kao potcetnik da se takvo nešto nikada više ne treba i ne sme dogoditi.

Niti ću ja to dopustiti.

Ostao je samo ožiljak mržnje i osećaj slatke osvete, koja je kao brusnica ostavila fleku.

To mi je bilo za nauk i za oproštaj. Za mržnju i za ljubav. Za prošlost i za nov početak.

U tom trenutku, dok sam odlazila od njega, dajući mu znak ka kameri da je vreme da razgovara sa Posejdonom, zapravo shvatila šta želim.

Ne osvetu; ne pokajanje.

Želela sam da zauvek zaboravim Lukasa Barkera i dobijem nov početak.

Jer ukoliko ne budem, on će biti kao sidro koje će me zauvek vući u bezdan iz kojeg neću moći da isplivam.

____________________

Znam da je nastavak kratak, ali to mi je i bila namera da se upoznate sa Elenorinim trenutnim osećanjima prema Lukasu. Šta mislite o tome?

The Mafia Princess: The ReunionWhere stories live. Discover now