10: Osvajač

947 53 6
                                    


Pretvaraj se da si slabiji i time nahrani protivnikovu aroganciju.
-Sun Cu, Umetnost Rata

_________________

Tri hiljade reči i ekstremna akcija - ko ne voli neka ne čita. Komentari? Uživajte.

Elenor


"Prema kinezu, njegovo skrovište bi trebalo da bude otprilike... ovde", pokazala sam prstom na određeno mesto na mapi, na stolu misleći na skrovište Brokera jakuza za koje mi je pre toga rekao kinez - zavezan lisicama za cevi u susednoj prostoriji.

Nalazili smo se u jednom od Posejdonovih skladišta i razrađivali plan.

Lukas je pomno proučavao mapu i sva moguća mesta u okolini tog područja. Zatim je izvadio GPS i kuckao nešto par trenutaka a zatim tablet stavio na sto.

"U okolini nema ničeg osim pašnjaka i polja za konje", zaključila sam i direktno pogledala u Lukasa kada je klimnuo.

"To je naš čovek", dodala sam smešeći se zajedno sa Lukasom, "devojčica je sigurno sa njim. Ne bi rizikovao da je ostavi negde drugde", zaključila sam.

"Rekao si da imaš čoveka koji može da ti obezbedi opremu?"

"Da, treba da se nađem sa njim u centru za... deset minuta", odgovorio je, gledajući na sat i pakujući mapu, tablet i pištolje u torbu. Okačio je istu na rame i okrenuo se ka meni kada sam nastavila.

"Odlično, reši to dok ja obavim neki poslić", zastala sam, ugasivši cigaretu koju sam do sada pušila u pepeljaru na stolu.

"Dogovoreno."

Zaustavila sam auto na prilaznom putu kuće Bruna Vorena - Posejdona. Kroz nekoliko trenutaka prošla sam proveru od strane njegovih čuvara na ulazu, a nakon čega sam propuštena dalje.

Parkirala sam auto na ulazu i produžila ka kući, na kojoj sam strogim klimanjem pozdravila čuvare. Zatim me je jedan od nnih zaustavio, pretresavši me. Kao što sam i očekivala.

Nakon toga, osetila sam da je jedan od njih krenuo za mnom, otprativši me do Posejdonove kancelarije. Čuvar koji je do sada išao sa mnom se zaustavio na vratima, kucajući na ista. Nekoliko sekundi kasnije našla sam se u kancelariji.

Stolica je bila okrenuta ka prozoru, a neko je sedeo u njoj. Sekund kasnije stolica se zakotrljala i lepuškasto lice Bruna Vorena bilo je prekriveno opasnim osmehom.

Ispio je konjak do kraja, koji je bio u kristalnoj čaši pored njegove ruke na stolu. Flaša istog je trenutak kasnije zazveckala poznatim zvukom dok je sipao sebi ponovo.

"Piće?", rekao je, iako je već sipao isto, u drugu čašu.

"Naravno", odgovorila sam, a čaša je proklizala ka meni na stolu od mahagonija.

Posejdon je ustao, pokazujući svoju veličinu. Bio je u odelu, kao i uvek. Odelo mu se slagalo sa ostalim delovima kancelarije koji su tamni poput njegovog sakoa. Kancelarija je bila dobro uređena poput njegovog karaktera.

"Čuo sam da ste mu na tragu", rekao je misleći na Brokera jakuza. Okrenuo se ka prozoru koji otkriva pogled na Los Anđeles i prozor koji je najverovatnije neprobojan.

"Čekamo Vašu potvrdu", strogo poslovno sam odgovorila sa dozom provokacije, otpivši gutljaj konjaka.

"Dobro. Možete početi večeras", nakon toga se okrenuo ka meni, držeći piće u desnoj ruci.

"Imate opremu?"

"Biće spremno do večeras", odgovorila sam, i dalje sedeći opušteno u stolici preko puta njegove.

The Mafia Princess: The ReunionWhere stories live. Discover now