03: Ponuda

1.1K 79 21
                                    


Čovek se može zaustaviti dok se penje, ali ne i kada pada.

___________________

Elenor

Nebo se otvorilo.

Kiša je pljuštala nad Los Anđelesom, koji je bio pokriven tmurnim nebom. Sa oblakodera posmatrala sam grad užurbanih stanovnika kada me je glas otpozadi prekinuo.

"El", toliko dugo nisam čula taj glas. Glas mog omiljenog brata. Glas sada mog jedinog brata.

"Blejk", okrenula sam se, užurbano koračajući ka bratu koji se nalazio sa druge strane prostorije. Ambijent u kojem smo se nalazili je jedna od stvari koja mi je pripala posle očeve smrti, u kojoj sam zapravo mogla da zalazim. Dobra stvar je da je stan koji glasi u ovoj zgradi bio pod tajnim testamentom, kojeg sam se dokopala pre tri dana.

Istina, nisam mogla drugi deo testamenta da pročitam jer je u tuđem vlasništvu, a ja samo moram da saznam u čijem.

"Toliko si mi nedostajala", stegnuo me je uz sebe, a ja sam razmišljala koliko se promenio. Nije imao minđušu na uhu, a pojedine tetovaže su nestale. Barem one bitne.

"I ti meni", uzvratila sam, prisećajući se kako nije mogao da me posećuje zbog prevelike opasnosti na koju su čekali operativci kako bi mogli da strpaju ostatak ekipe u zatvor.

Ono što se desilo nakon mog hapšenja je da se ostatak ekipe raspao i razišao po svim stranama sveta, što dalje od Los Anđelesa.

"Tako si se promenio", primetila sam koliko je sazreo, pustio bradu. Doduše, oči su mu bile malo umorne, ali mu je osmeh i dalje titrao na usnama. Bio je krupniji i mišaćaviji od poslednjeg puta kada sam ga videla.

"I ti si", uzvratio je.

Toliko sam bila ljuta nakon što su me uhapsili. Toliko da sam se jedva suzdražavala da ne iskalim bes na jednoj od zatvorenica.

Brat, koga sam najviše trebala, koji je trebao da bude uz mene - pritajio se i čuvao sopstvena leđa. A onda, par meseci nakon što se malo slegla prašina, stiglo mi je anonimno pismo.

Blejk mi je objasnio da su veliki dugovi ostali posle očeve smrti i ucenjivači i zelenaši koji su radili do sada za nas, sada su radili protiv nas. Država je zaplenila veći deo ilegalno zarađene imovine, a ostatak je pripao sedištu Blodsa. Ono što je na granicama ilegalno pronađeno, ostatak podglavnih šefova Blodsa se postaralo da sve spadne na jadnog, ubijenog šefa jedne od najvećih kriminalnih bandi na svetu, Džejmsa.

Mrtvog čoveka ne možeš da ispitaš i kazniš.

Onda sam shvatila zbog čega mora biti pritajen dok rešava dugove sa svih strana. Prevelika izloženost bi bila ukoliko bi mi došao u posetu.

"Vidi je, sa borama u dvadesetčetvrtoj", rešio je da promeni temu, šaljivo zafrknuvši. Uštipnuo me je za obraz a ja sam mu naglo sklonila ruku, nasmejavši se.

Krenuli smo ka ugaonoj garnituri dnevne sobe, smeštajući se.

"Nisi mogao da mi pišeš tako često i s tim nisam mnogo informacija mogla da saznam. S toga, šta se promenilo?", upitala sam posle par trenutaka.

The Mafia Princess: The ReunionOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz