BÖLÜM 6 / ''Acısa da açtı mı o çiçekler?''

223 16 29
                                    


Merhabalar!

Geldik 6. bölüme umarım seversiniz. ♥️

***

Duyguları kablolarını dolayan mantığından diye ödü kopuyordu. Deneyimsizdi. Rüzgar'da farksız kalmasa da Güneş'te mevzu apayrıydı. Güneş, Rüzgar'ın gözlerine odaklanmışken düşünemiyordu. Olduğu yerden ayrılıp oturur pozisyonuna geldiğinde Rüzgar hareketlerine ayak uyduramamıştı. Başardığında hemen ardından sakince ayaklanmış duruyordu. Aklınca kalbinin doğrusunu nasıl halledeceğini düşünmeye koyulmuştu. Yaptığı doğru birtakım yargılarla yanlış gelmiş sayılıyordu. Çırpınmak gereksizdi. Cevap vermese de olurdu. Bazı yanıtlar kendiliğinden geldiğinden mecburiyet değildi. Şu anda Rüzgar'ın öncelikli isteği dengesizliği hissetmemesi olmuştu. Ancak henüz kişisel olarak yapması gerektiğini bulamamıştı. Emin olduğu kesim hisleriydi. Bu sarsılma ikili şahsında tatlı heyecanlara benzerdi.

Güneş, Rüzgar'ın ne vaziyete düştüğünün farkındaydı. Çünkü ondan ırak bir durumda değildi. Canının acıdığını kapanmışlığın zerrelerinde hissetmenin başlangıcıydı. Ruhunu bir ses aralıyordu. Yaralandıkça sızlanan her yanını merhem niyetine ışıltılarla doldururken:

''Rüzgar, ben sadece güvenmek istiyorum.'' titrek üzerine korkak dururken inatçıydı. Bazı hisler kadar dirayetli istekler belirgindi. Dolaylı yollara sapacak durum yoktu. Romantizm kadar mantık cümlesiydi. Geri iterek kabuğuna sokacakların üstündeydi. Duygusunun üzerinde pasiflikte bebek adımlarıyla deniyordu. Gönlünün karşı koyamadığı yoğun duygunun büyüttüğü harekete geçmesini sağlıyordu. Güneş'i sevmekle onun birine aşık olması böyleydi. İnceliği derecesinde zordu. Şimdiye dek kimse için böylesi bir yola baş koymamıştı. Bu yüzden de zorluk seviyesi konuşamayan canın dilini çözmekti. Ona inceden muhabbeti anlatmaktı. 

Güven duygusu. Kırıldın mı onarmanın güç olduğu kadar o duyguyu yaratmakta kabiliyet isterdi. Kimi hislerin içinde güven bulunurdu. İlişkiliyle birlikte güven sadakat beraberinde vefaya dönüşürdü. Aşk aralarında bulunmayı seçebilirdi.

Hayatında ilk defa birinin yüreğine sırrını duyuruyordu. Bakışları hep söylese de dudaklarını ilkle eyleme geçirtmişti. Vesilesi Rüzgar'la hissettikleriydi. Ruhuna dolayarak incelikle sarmaladığı duygulardı. Söylediğini işitir işitmez kaçınan gözlerini suretine dönmüştü. Bakışlarını ayırmaksızın çevirdiği yöne mühürlemişti. Gözlerine bakarken derin manaları genişliyordu. Uzun bakamayacak hassasiyette hislerle nihayet tanışmışlardı. Nemli narinliğini açığa çıkaran dolu gözlerinde Rüzgar'da ziyadesiyle ıslanıyordu.

Gözlerinden uzak istemeden yoğunluğunda kayıptı. Birbirlerinin gözlerine uzunca bakabilmek lükstü. Bugün birbirlerine bakarken gözleri dolmuştu. Dolu bakışlarının hissiyle yanına oturduğunda oradan hiç ayrılmamış gibiydi. Güneş'in cümlesine karşı bir şeyler duymak istediğinin bilincindeydi. Meraklı hevesle birçok duyguyu ağır ağır taşıyan yüzündeydi. Tavrı ayrı bir cesaret sağlıyordu. Yanına yeniden oturuşu desteği sayılırdı. Duyguları başından beri tutunduğu limandı. Derince nefeslenmişti:

''Bir anda olabilecek şeyler diyemeyiz. Şimdi böyle söyleyince nasıl duracak...'' suskun kalmıştı. Güneş'in bakışlarında kalıyordu. Onu dudaklarından silinmeyen çizik gülümsemesi ortak tutkuyla seyrediyordu. Beklemeye hazırmış duruşuna karşılıklı tanıktı. İçindeki eksikle yokluğu bütünleyendi. Lafının devamını getirme şevki tebessümünü samimice çoğaltma arzusuydu. 

İnsanı daim samimiyet sevdirirdi. Gözlerinin içine bakarken: ''Güneş, bana güvenebilirsin.'' diyordu tüm kendinden eminliğiyle. İnceydi. Sesinin tınısına dek nerelerden gerçekçi duruşu belirgindi. Kıymetli cümleyi ondan kaçmadan söyleyebilmesi yeterdi. Sevgisini dillendirir türdendi. Güneş'in tebessümü içtenlikle artmıştı. Gözleri gitgide ıslandığında hissiyle bakıyordu. Kaçtığı gözlerle histen duyduğu gerçekti. Şu ana kadar romantik ilişkiyle uğrayan kimseden duymamıştı. Kurulan iletişiminde ötesinde bir hissin tohumları ekilmişti. Derince cümleyi söyleyebildiğinden minnet duymaktaydı. Kalbinin gizli anahtarını ilk olarak Rüzgar'la paylaşmıştı. O da yaptığı narin güzelliği hissettiğinden karşılığını vermişti. 

ONSRAWhere stories live. Discover now