Záchrana

1.1K 114 0
                                    

Všetko okolo mňa sa ako keby spomalilo a moje telo akoby fungovalo bez toho, aby som mu niečo prikázala. Zrýchlil sa mi tep a vyskočila som na pódium, ale keďže mám jednu nohu z plastu zakopla som a spadla. Našťastie som odlákala pozornosť Venellope od Dollmakera. Padla som jej pod nohy a okamžite som využila šancu. Rýchlo som ju chytila za nohu a zhodila som ju na zem. Počas pádu pustila zbraň ktorá spadla vedľa mňa. Natiahla som sa po nej rukou a postavila som sa. Zamierila som na ňu zbraňou aby mi nemohla ublížiť a presunula som sa k Dollmakerovy. 

,, Ani sa nepohni lebo ti odstrelím hlavu! " zakričala som na ňu a ona len zdvihla ruky do vzduchu na obranu. Našťastie som Dollmakera nemusela rozväzovať, pretože ho priniesli odviazaného. Postavil sa a podišiel ku mne. Vypýtal si odo mňa zbraň a ja som mu ju dala, pretože som vedela, že mne ublížiť nemôže a že ju chce len na to, aby sme odtiaľto mohli v pokoji odísť. Ale veľmi som sa mýlila a keby viem čo má v pláne, tú zbraň by som mu do ruky nikdy nedala. 

Namiesto toho aby nám vytvoril cestu cez bábky späť k východu, namieril zbraň na Venellope. 

,, Venellope, čo si si myslela? Naozaj si verila, že sa ti ma podarí zabiť? Si stará a slabá a už nič nezmôžeš. Veľmi si sa mýlila, keď si si myslela, že ma oklameš ohľadom tej kliatby. Už dávno viem, že si nám nepovedala správny spôsob ako sa tej kliatby zbaviť. Skrývaš niečo a ja to vidím. Okamžite mi povedz ako tú kliatbu zruším, inak ti tou guľkou prevŕtam mozog." povedal pokojne a zároveň posmešne, pretože mal nad ňou konečne moc a ona už nič nezmohla. Dollmaker sa veľmi rád vyžíval v ubližovaní iných, bol to predsa jeho koníček.

,, Vieš, môj drahý, tajomstvá sú na to aby zostali len medzi určitými osobami a preto moje tajomstvo vie ešte niekto iný, nemôžem si ho nechať len pre seba. Ale tebe ho nepoviem. Pokojne ma zabi, pretože ak by som ti to aj povedala, guľka by mi prevŕtala hlavu v každom prípade ." povedala úplne pokojným hlasom a pomaly sa postavila. Stála som za Dollmakerom a sledovala som celú situáciu. John bol ako nazúrený býk, mňa to hnevalo tiež ale ak to proste povedať nechce tak to nepovie. On jednoducho niektoré veci pochopiť nedokázal, a ani niektoré veci nikdy nepochopí, pretože on nechápe pojem pochopenie.

,, Fajn, ako chceš. Veď ja si toho človeka nájdem za každú cenu. A ak je aj tu niekde medzi vami, neboj sa, uvidíme sa skorej než si myslíš." zakričal do davu bábok a schmatol ma surovo za ruku a stiahol ma z pódia. Bábky nám vytvorili koridor a my sme tadiaľ bezpečne prešli. Myslela som, že odídeme v pokoji, ale to by nebol Dollmaker, aby všetko nepokazil. Otočil sa ešte raz smerom k pódiu, namieril zbraň na hlavu Venellope a vystrelil.

Dollmaker(prebieha úprava)Where stories live. Discover now