Zvedavá Mária

1.2K 133 9
                                    

Dvere sa vôbec ani len nepohli. Ani sa len nezatriasli. Spadla som unavene na zem a zistila, že toto naozaj nemá cenu.
,, Vravela som ti to, Mallory. Nemala by si byť taká tvrdohlavá a počúvať čo ti niekto hovorí." povedala  Mária, ktorá ma svojim správaním akurát tak štvala. Tam nech sa stará o seba a mne nech dá pokoj. Ja jej pomoc nepotrebujem, dokážem sa odtiaľto dostať sama.
,, Prečo sa snažíš utiecť? Je to aj tak márne, nemáš sa odtiaľto ako dostať." povedala a zobrala si pohár vody z ruky bábky, ktorá jej ho podávala. Ani som si nevšimla, že prišli. Modlila som sa k Bohu aby nevedeli, že som chcela utiecť. Alebo by som sa skôr mala modliť  k nejakej svätej bábke? Ktovie či tu majú nejakú svoju "bohyňu".
,, Kto sa snažil utiecť?" spýtala sa zvýšeným hlasom jedna z nich. Srdce sa mi skoro zastavilo a dúfala som, že Mária nič neprezradí. Ona sa iba uškrnula a venovala mi zákerný pohľad. Pokojne by som si aj kľakla na kolená a odprosila ju aby to nerobila, ale na to som nemala už čas. Je len na nej čo urobí a ja dúfam, že sa rozhodne nič nepovedať.
To čo urobila ma neskutočne prekvapilo. Postavila sa a zamávala rukou pred tvárou bábky. Žena len pár krát žmurkla a s úsmevom sa vrátila strážiť späť pred moju celu.
,, To čo bolo?!" spýtala som sa nahlas a potom si zakryla ústa.  Úplne som v tom šoku zabudla, že mám pred celou dve krvilačné zmije. Nevnímali ma a ani na mňa nijak nereagovali, tak som si vydýchla.
,, Vieš Mallory, je vidno že si v tomto svete úplný nováčik. Toto nie je len taký svet. Vládne tu aj určitá mágia. Vždy na svete bola aj bude, ale každý pred ňou zatvára oči a nechce ju vidieť. Toto čo som práve urobila je vymazanie pamäti. Môžem to urobiť kedy chcem no musím si na to dobíjať energiu a teraz som to kúzlo dosť dlho nepoužila." povedala a zasmiala sa. Fajn, takže najprv ma unesie nejaký idiot ktorý sa vyžíva v tom, že premieňa ženy na bábky, potom zistím že som s ním prepojená a nakoniec, že tomuto svetu bábok vládne mágia?! Bojím sa jej aj pýtať ďalej čo sa ešte dozviem.
,,Prečo ťa sem vlastne zatvorili?" spýtala sa ma zvedavo. Už som aj tak nemala nič na práci, môj útek sa očividne konať nebude a ja o pár hodín zomriem. Začala som jej teda rozprávať celý príbeh od začiatku, ako to začalo až doteraz.
,, Zaujímavé. Ale prečo ti záleží na tom aby nezomrel? Podľa tvojho rozprávania si myslím, že ho nenávidíš, tak prečo chceš ušetriť jeho život?" Až teraz som si uvedomila, že som jej nepovedala tú najdôležitejšiu vec. Prekliatie a spojenie medzi mnou a Dollmakerom.
,, Som s ním prepojená a to doslova. To, čo sa stane jemu, sa stane aj mne." Povedala som a ona na mňa vyvalila oči.
,,Zaujímavé. Ale myslím, že viem ako ti pomôcť." Povedala Mária a ja som ju začala počúvať oveľa pozornejšie.

Dollmaker(prebieha úprava)Where stories live. Discover now