Uväznenie

1.3K 133 8
                                    

,, Kam sa tak ponáhľate?" spýtala sa pokojným hlasom Venellope, keď sme sa postavili zo stoličiek. Venellope sa len opierala rukami o stôl a pozerala na nás pokojným pohľadom, čo ma znepokojovalo. Dollmaker sem radšej ani nemal chodiť. Nenávideli ho a to tak, že takú nenávisť som k nemu neprechovávala ani ja. Preto sa tváril tak nie moc nadšene, keď sa dozvedel že musíme ísť sem, pretože veľmi dobre vedel čo ho tu  čaká.

,, Hádam si si nemyslel, že ťa nechám len tak odísť keď si mi sem sám pricupital." povedala posmešne. Zrazu sa v miestnosti začalo objavovať viac a viac bábok rôznych druhov. Obkľúčili nás a nemali sme sa kam pohnúť a zostali sme uväznení v kruhu, ktorý vytvorili.

,, Samozrejme že som vedel že si niečo prichystáš ty stará kurva." zavrčal Dollmaker ale ani sa nepohol z miesta. Nechápala som, prečo nič nerobí. Bol to obrovský chlap a nechá sa snáď zmlátiť bábkami ktoré majú 150 centimetrov a 40 kíl? Bol naozaj neschopný. Unášať dievčatá vie, ale biť sa nevie. Čo je to za chlapa?

,, Oh, tvoje pomenovanie na mňa ma neprekvapuje. Vždy si bol slizký had a navždy ním aj zostaneš. No ale, musím ťa sklamať môj drahý. Tvoja smrť sa neudeje 1. januára. Tvoja smrť sa bude konať dnes." povedala a všetky bábky ktoré boli v miestnosti začali skákať a pískať od radosti. Aj by som sa k nim s radosťou pridala, lenže ak zabijú jeho, zomriem aj ja a to sa mi oslavovať nechce. Jeho smrť pokojne oslávim, ale svoju asi ťažko.

,, Nedokážeš ma zabiť Venellope. Zákony ti to nedovolia." povedal Dollmaker a začal sa obzerať naokolo. Asi hľadal cestu k úniku, no nemohol nájsť žiadnu. Bábky stáli natlačené na sebe a neprešla by cez ne ani mucha.

,, Oh preboha nevyťahuj tu na mňa zákony. Ja som nad týmto mestom prevzala vládu a zákony som si stanovila sama. Vieš,  všetky tie zákony sú za to, aby ťa mohol každý v tomto meste zabiť. Každý v tejto miestnosti zomiera túžbou ťa zabiť, dokonca aj tvoja čerstvá obeť." povedala a zadívala sa na mňa s úškrnom na tvári. Dollmaker ku mne ihneď otočil hlavu ale ja som pokrútila hlavou na znak nesúhlasu. Áno, samozrejme že ho chcem zabiť, ale nemôžem to tu pred ním povedať, pretože ešte musím dokončiť svoj plán. A ten sa mi možno nepodarí, keďže mi do cesty prišla ďalšia prekážka a tou je Venellope a jej skupina šialených bábok, ktoré sú schopné zabiť všetko to čo sa len pohne.

,, A čo Mallory? Zabudla si na ňu snáď?" spýtal sa jej Dollmaker. To som presne mohla čakať. Aby si zachránil svoj vlastný zadok tak ako argument na to aby ho nezabili, použije mňa.

,, Nezáleží mi už na nej. Ona ma nedokáže zastaviť v tom aby som ťa zabila. A predsa, čo by sa mohlo stať ak namiesto jedného života obetujem dva? Mne to vadiť nebude a dievčatám taktiež nie." povedala a usmiala sa. Stará suka! Tak najprv ma tu veľmi ľutuje a potom ma chce nechať zabiť. Stará šialená bosorka!

,, Dobre John, ak tvoj výlev citov skončil, myslím že by si si mal ísť posedieť do cely. Teda aspoň do vtedy kým nenastane tvoj čas. Vlastne, váš čas." povedala a so smiechom odišla za roh. Začala som cúvať a snažila som sa utiecť, ale nepodarilo sa mi to. Dollmakera uviazali do lán a mňa chytili dve bábky za ruky a začali ma viesť niekam preč. Toto Katie nedarujem!

Dollmaker(prebieha úprava)Where stories live. Discover now