Uzaktan Kesmekle Olmaz!

3.2K 187 21
                                    

Hatırlatma;

O sırada kazı ekibi mezarın çoğunu kazmışlardı. Mezardan çıkan Mustafa koşarak geldi.

-Amirim sanırım bir şey bulduk.

Hemen kalkıp koşarak mezarın yanına gittik. Şaşırmış şekilde hepimiz mezarın içine bakıyorduk.

Evet kesinlikle böyle bir şey beklemiyorduk..

***

Tabut vardı evet ama kapağını açtıklarında içinde saatli bomba vardı. Bir ses gelmeye başladı. bu ses kulaklarımdan içeri dolmaya başladığında tüm sinir sistemlerim harakete geçti.

Erez ailesinin hatrı sayılır son evladı. Aileni çok masum sanıyorsun değil mi Güneş. Yıllardır uyutuldun. Dön sor bakalım yanındakilere ailen sandığın kadar masum mu? evet hiç biri sana dönüp tek kelime etmeyecek ama biraz araştırmayı düşün. Ben sandığından da zekiyim. Etrafın da güvendiğin kişilere dikkat et. Süre başladı..

Dedi ve bombadan ses gelmeye başladı. Hemen arkamı dönüp toplanmış kalabalığı uzaklaştırmaya başladım.

Bomba imha ekibi hemen mezara girdi ve bommbayı dakikalar sonra kontrollü bir şekilde patlattılar. etraf kumdan gözükmüyordu bile. Her yer toprak dumanı olmuştu. Ellerimi gözlerime sabitleyip kumların girmesini engellemeye çalıştım. Sonra arkamdan bir el beni kucakladı ve en son hatırladığım Demirin o mükemmel kokusuydu..

...

Gözlerimi açtığımda aynalarla karşılalacağımı düşünmemiştim. Ben ben ben ben. Yıllar sonra kendinizi aynada görünce elbet sizde kalakalırsınız. Ben Güneş Erez aynaları kendime en büyük düşman bilmiş kadın şimdi her yanım aynaydı. Kendimi gördüğümde biraz garipsedim. Ne kadar değişmişim ben. Gözlerimin altı baya mordu. Saç rengim saçıma ne kadar yakışmış. Burnum hala kötü. En son hatırladığım Demirin kokusuydu yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum. Ben şok yaşarken birden kapı açıldı

İçeri Pusat'ın sağ kolu Yasin girdi.

-Vayyy Yasin bey ben seni öldü bilirdim dedim.
Güldü.

-Sen git sahibin gelsin diye bağırdım.

Resmen bana piç smile attı.

-Güneşciğim neden bu kadar sıkıntıya giriyorsun ki. O da gelicek zaten. Ama etrafına bak sana bir yerden tanıdık geliyor mu. Hiç ama hiç değişmedi. Hâlâ olduğumuz yerde sayıyoruz. Pusat her gün seni geri buraya getirmek için uğraştı. Evet başardı da ama neyse ki bu sefer ölmek için girmedin. Yani iyi yırttın. İnanmadığın tanrına et duanı dedi.
Bende yüzüne tükürdüm.

Tam elini kaldırdı vurucaktı ki arkadan öksürük sesi geldi ve Pusat içeri girdi.

Pusat bildiğimiz Pusat şu an benim karşımda savunmasız şekilde duruyordu.

-Merhaba tatlım. Özledin mi beni. Biliyorum biliyorum bende seni çok özledim. Umarım hediyemi beğenmişsindir.

Klasik pusat kendi kendine sorup cevaplıyor benim konuşmama fırsat vermiyordu.

-Değişmişmisin aynalar hoşuna gitti mi? Evet evet gitti belli. Aniden bana dönerek bağırdı. Konuşsana!

Sesimi bile çıkarmadım işte pusat size konuş diyorsa gerçekten konuşmanız gerek ama ben tersini yapıyordum. Ağzımı bile açmadım.

Arkamda duran sandalye ye oturdum ve bacak bacak üstüne attım. Bu halime güldü.

-Ablan ı takip ettirdim. Sürekli senin etrafında sanırım suçsuz olduğunu sana kanıtlmaya çalışıyor şaşırdım açıkçası. Hele görev için liseye gitmen. Benim adamlarımı yakalamaya çalışman baya baya garip. Güldüm açıkçası.

Ajan Kız^^(DÜZENLENİYOR) #WATTSY2022Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin