5 - Hela huset

1.5K 24 17
                                    

"Min bleka kind är svart av smink, hör hela huset sova tungt
Finns inget jag behöver som är någon annanstans
Jag skulle kunna dö nu, med kinden mot din hals
Jag reser mig ur våran säng, lämnar dig sovande, min vän
Jag smyger över golvet, ser solen stiga upp
I samma stund så vet jag att allting har ett slut."

Lovisas perspektiv
22 September 2017
_____________________________________

"Har han skickat något om en dejt än då?" Frågade Tess då hon, jag och Petra satt på Starbucks på Söder. Varför de ofta infann sig på Södermalm var en bra fråga, bra butiker? Vet inte, mysiga fik kanske?

"Nej." Suckade Lovisa medans hon tog en klunk av hennes te.

"Skicka något då, se om han säger något." Sa Petra, "du måste ju visa att du vill hänga med han lite också."

"Men vad ska jag skriva då, bara ett hej liksom?" Frågade jag och gav dem andra ett snett leende. Det var inget jag var bra på, att skicka ett sms, börja konversationer och sånt. Min blyga sida tog alltid över den som ville vara social.

"Skicka bara om han vill ses nu." Sa Petra.

"Nej, då dissar jag ju er?" Tess log mot mig när jag sa det.

"Det är okej för oss. Komigen!" Sa Tess, Petra hjälpte på att hetsa tills jag tog fram mobilen.

Jag, 17:13
Tjo, äru på söder?

"Så kolla, nöjda?" Petra och Tess nickade mot min mobil när jag visade dem meddelandet.

Den burrade till några sekunder efter hon lagt den på bordet.

Noel, 17:15
Ja, hänger med Ludde hemma. Du kan komma om du vill.

Jag, 17:16
Visst, vart är det du bor återstår bara. ;)

Jag kollade upp på Tess och Petra. Noel svarade med hans adress.

"Sticker nu då om ni så gärna vill att jag ska dissa er." Petra gjorde tummen upp.

"Hejdå." Sa de. Jag vinkade till dem när jag gick ut från entrén.

Mina hörlurar var i kopplade och jag tog upp Google Maps för att se var det var han bodde. Bara något kvarter bort. Med spellistan på gick jag hem till Noel.

Jag lät min knutna näve knacka på dörren in till lägenheten. Ovanför brevinkastet stog det Flike, jag hade kommit rätt iallafall. Någon gick innanför dörren och jag la ner mina hörlurar i fickan.

Noels ansikte dök upp i dörröppningen. Ett leende spreds över mina läppar. "Hej! Kom in!" Sa han och öppnade dörren så jag kunde komma in. Vi hälsade på varandra. Hans ögonen lös nästan när vi sa hej, var jag kär i han? Nej det kunde jag verkligen inte vara. Jag är inte tillräcklig för han. Min kropp styrde sig själv och jag klev in i hallen. Noel backade några steg efter han stängde dörren.

Hallen var liten men jag tog av mig min jacka och skor. Noel vände sig om och rörde sig mot det jag tror var hans rum. Blygheten kröp fram, var jag tvungen att bli det nu?

När jag kom in i rummet såg jag att någon annan låg i soffan, jag fattade ganska snabbt att det var Ludwig. Noel tog tag i min hand och han drog med mig så vi satte oss i sängen. Ludwig kollade upp mot sin mobil.

"Tjo, Ludde." Sa han från soffan.

"Lovisa." Sa jag kort. Noel hade släppt min hand och lutade sig lite mot mig när vi hoppat in så vi satt lutade mot väggen. Han var verkligen inte rädd för att göra något snabbt eller förhasta något som jag alltid vart så försiktig med. Men jag var okej att han lutade sig mot mig. Jag tog upp min mobil. Petra hade skickat ett sms.

Petra, 17:38
Ta de lugnt nu annars får du ingen fika nästa gång vi sticker på café.

Jag, 17:43
Bruh, chilla. Vi har inte ens kyssts.

Fan, det skulle jag inte skrivit för jag märkte att Noel kollade ner i min mobil. När han såg att jag märkt det lutade han inte sig mot mig. Han mötte min blick när jag kollade upp på han. Nejnej, han får inte ge mig en puss, inte en kyss. Speciellt inte när Ludwig är här.

"Du behöv..." Sa jag men avbröts av att Noels ansikte närmade sig mitt. Paniken spreds i min kropp. Jag kände hur Ludwigs blick brände i sidan på mig. Noel brydde sig inte om sin bästa vän som suckade högt och kollade lite på mina läppar. Jag lutade mig bara fram så det blev gjort. Han fick en kyss på munnen. Kanske inte världens romantiskaste kyss men en puss. Efter några få sekunder släppte jag och rodnade direkt. Paniken hade svalnat lite men vad hade jag gjort, kysst han? Han som nästan var en främling till mig?!

"Ni två kan ju hitta ett eget ställe, noterar att ni gillar varandra." Sa Ludwig. Noels och min ögonkontakt bröts då han kollade med en irriterande blick mot sin vän. Jag knuffade till han lite med ena axeln och han vände blicken tillbaka mot mig. Jag bestämde mig för att möta hans läppar igen och log in i kyssen.


Noels perspektiv.
_________________________________

Ludde kunde vara fett irriterande ibland. Speciellt när man får sin första kyss med en person. Tjejen som just nog stod i centrum av mitt liv verkade underbar, på alla sätt och vis.

Vi satt där och delade en kyss till då Ludde kom och puttade till mig på armen.
"Tror jag sticker så ni två kan vara ifred." Sa han och log lite mot Noel som kollade på han lite snabbt.

"Jaha, men hejdå. Ses i studion imorgon dårå." Ludwig hade dock redan gått ut och Lovisa hade hunnit säga hejdå lite tyst. Dörren smällde igen och Lovisa andades ut lite.

"Förlåt, men är rätt blyg runt folk jag kanske inte känner riktigt." Jag kollade på henne med en oförstående blick.

"Du ska inte behöva ursäkta dig för det." Sa jag medans jag strök bort en bit av hennes hår som ramlar framför hennes ansikte. Jag gav henne en kyss på pannan. Var de flickvän och pojkvän nu? Eller de kanske behöver gå på deras dejt först?

"Vill du äta något, tänker på stan då." Sa jag och kollade på henne med en snäll blick.

"Ja de går väl. Var precis och fikade så vi behöver kanske inte gå förens vid 19?" Svarade Lovisa, hon lutade hennes ansikte intill min hals och jag satte mitt huvud på hennes.

"Det går bara bra." Jag kände hur hon nickade. Jag la mig ner istället och hon la sig ner brevid mig. Där låg vi och bara kollade på varandra i tystnad. Hennes grön blåa ögon studerade mig. Fan vad fin hon var. Hon som kunde bli min föralltid. Bara min.

Ord kom ut ur hennes mun. Orden var tre, korta men fina.

"Jag älskar dig."

______________________________________

Hoppas ni tyckte om denna del!
Imorgon är det Malmö woho!!

Ha en trevlig fredag.
//Noelflikes

// Snälla bli min \\ Noel Flike // ✓ (1)Där berättelser lever. Upptäck nu