4 - Mörkt

1.7K 25 10
                                    

"Det är för mörkt
Det är för mörkt, så mörkt
Tusen, miljoner, miljarder
Ser oss fast det är så mörkt"

Noels perspektiv
19 september 2017
___________________________________

"Tack för idag då, hör av dig när du vill ses igen." Sa jag när vi hade kommit ut ifrån Caféet. Det spöregnade ute så de båda hade fällt upp deras luvor på deras tröjor, bättre än inget.

"Tack själv! Du får också höra av dig. Har lite konstiga tider i skolan men slutar runt 15:30 alla dagar utom på torsdagar då." Sa Lovisa och log mot mig där vi stod under en bit av ett hustak. Jag granskade hennes ansikte och märkte att hon hade sina sommarfräknar kvar, gulligt ändå.

"Arrå." Svarade jag lite snabbt. Hon gick närmare om mig och vi kramades igen. Lite längre kram än deras förra och det kändes lite som mitt hjärta slutade slå för en sekund.

"Men vi hörs då om när vi ses igen?" Sa hon och kollade på mig.

"Japp, hejdå då." Hon sa hejdå till mig sen skildes vi åt. Detta hade varit en bra stund, hon var trevlig och jag vet inte om hon hade något direkt intresse för mig menmen. Jag ska vara glad ifall hon bara ville va min vän men hon verkade gilla mig mer? Hon tog ju min hand när vi gick och försökte ta min hand innan när vi satt ner.

Massor av tankar flög runt i mitt huvud när jag gick hem. Familjens lägenhet var inte långt bort men ändå ville jag stanna och inte gå hem? Jag ville hänga med min nyfunna vän, eller iallafall prata med henne mer. Men man kan ju alltid prata med henne via sms..

Efter en stunds vandring till där hem var blev jag dyngsur. När jag kom innanför dörren hem kändes det som hela jag var en stor regndroppe som bara skulle ner till marken. Komiskt nog så är jag nog en regndroppe vid hjärtat, jag droppar och droppar men faller aldrig till marken. Troligen för jag är bäst i hela vida världen.

Det jag inte var beredd på var att Ludwig var hemma hos mig fortfarande. Han hade hängt med hem för "annars skulle jag bara sitta och uggla i studion." Men det var okej för mig, bara bra med lite moralisk support innan man skulle träffa en tjej man inte kände hundraprocentigt.

"Shuuue tjejtjusaren, gick allt bra?" Sa Ludwig när jag kommit ut i hallen.

"Fuck you, ja det gick faktiskt bra." Ludwigs flin var stort när jag sa det. Solklart ville han veta vad som hänt, typiskt Ludde.

"Mjaha, vad hände då?" Japp jag gissade rätt igen, kung är bara mitt mellannamn. Jag log lite när jag tänkte på hur det gått.

"Hon tog min hand och sen satt vi på caféet, då försökte hon ta min hand igen. Eller hennes finger nuddade min hand. Vad mer? Vi snackade bara. Hon går på tredje ring på något gymnasium. Annars inte så mycket, vi ska ta en till fika någon dag." Sa jag, oerhört snabbt.

"Hon gillar dig, definitivt." Sa Ludwig då medans de gick in till mitt rum för att snacka lite mer. Jag ryckte på axlarna och kollade ner i min mobil. Ludwig var snabb att ta den ifrån mig.

"Men Ludde ge tillbaka den till mig!" Med en irriterande blick kollade jag på han medans han skrev något på den.
"Du skriver inte till Lovisa va?" Ett flin spred sig över hans mun, den jäveln.
"Ge tillbaka den nu direkt. Genast, nu, komigen för helvete." Utbrast jag högt. Fan heller om han skrev något konstigt nu, mitt liv skulle vara över. Jag sträckte mig efter mobilen men han höjde den upp i luften. Han verkade inte var så smart som gjorde det, jag nådde ju den iallafall.

Jag fick tag i mobilen och såg en sms konversation.

Jag, 17:56 (eller ja Ludde.)
Asså shiiiit va kul det var att ses.

Lovisa, 17:56.29
Kul att du tycker det ;).

Jag, 17:56.57
Skulle du kalla det en dejt?

Lovisa, 17:57
Inte vet jag, antagligen inte. Aldrig gått på en dejt typ.

Jag, 17:57.28
Ja då får vi väl gå på en dejt så du vet hur det är på en.
Läst

"Men lägg av! Nu har jag ju kanske fixat en dejt till dig!?!" Sa Ludwig som försökte ta tillbaka mobilen.

"Du förstår ju inte, nu kommer hon ju tycka jag är för på eller något!" Snäsde jag till, varför kan han inte bara låta allt vara för en gångs skull.

"Jooo hon kommer tycka du är självsäker som gör det. Kolla hon skriver ju nu." Vilket var sant som Ludwig sagt, hon skrev ju. Men ändå?

"Jag går ju aldrig på dejter, du vet det ju!" Min röst var nervös, nu skulle han göra en fail och förlora sin nyfunna kärlek.

Lovisa, 17:59
Om du vill det så kan vi. Skulle ju vara trevligt. Så länge det inte är på en vardagskväll. Läxor, du vet.

"Se, jag fixar dejten." Sa Ludwig. Jag kollade på han.

"Du ska inte fixa någon dejt, kom ihåg förra du fixade." Sa jag, vad hade Ludwig tvingat in mig på?

Lovisas perspektiv.
____________________________________

"Vad ska jag göra? Han bjöd ut mig på dejt?" Sa jag högt nervöst när vi satt på tunnelbanan hem. Tess, deras andra vän var med och kollade på dem med en oförstående blick.

"Vem?" Frågade hon. Jag kollade upp från mobilen med nervös blick.

"Noel Flike, han från Hov1 du vet." Sa jag. Tess visste defenetivt vilka hov1 var, som hon pratade om Ludwig 24/7.

"Va hänger du med han? Har du träffat Ludwig och dem?" Tess ansikte sken upp lite när hon tänkte på att hon kunde kanske träffa Ludwig.

"Har inte träffat dem andra. Men snälla hjälp, vad ska jag skriva?" Min röst var lite ojämn när jag sa det.

"Enkelt, gillar du han säg ja, gillar du han som vän, nej." Sa Petra som svar på min fråga. Några tankar flög runt i mitt huvud. Såklart jag gillade han.

Ja. Det fick bli ett ja.

"Så, ja eller nej?" Sa Petra när jag kollade upp från skärmen. Tess blick flackade lite mellan mig och Petra.

"Ja, vad tror ni om mig egentligen? Missar ju inte en chans att få hänga med någon som jag gillar?" Men jag skulle inte sagt det sista, det bara flög ur mig.

"Ooooo Lovisa och Noel, Lovisa och Noel." Sa Tess. Petra hängde med och så höll de på de sista 2 minuterna hem medans jag fortsatte Veronica Maggios låt "mörkt" med min ena hörlur i örat och andra hängandes bredvid. Mina vänner var bra vänner.

"Jag är rädd för å dyka
Mina ben är för bleka
Pratar utan att lyssna
Och glömmer och lyssna
Vi är nog lite lika
Ingen kommer ju vika
Vakten kommer och ringa
Och då får vi springa."

Men ändå trodde aldrig för ett år sedan att jag skulle älska någon annan än mitt ex.

Men jag var fel.

____________________________________

Litet kapitel men kanske en stor mening? Ingen vet ;).

Rösta och kommentera gärna.
Tar gärna emot kritik, tips etc. så jag förbättra denna då jag skriver hur jag gillar att skriva fanfics/böcker etc.

Hoppas alla haft en underbar torsdag och snart är det dags för Malmö konserten, taggad till tusen!
//Noelflikes

// Snälla bli min \\ Noel Flike // ✓ (1)Där berättelser lever. Upptäck nu