Hoofdstuk 8

1.3K 47 1
                                    

Charlotte:

"papa?" zeg ik verbaast "heej kleine meid hoe is het daar tussen de Nederlanders?" "gezellig joh" zeg ik met een overdreven Nederlands accent en beide beginnen we te lachen " ik mis je papa" " ik jou ook meisje, ik heb trouwens goed nieuws maar wil je eerst je moeder aan de lijn geven?" " eeum is goed, wacht eventjes" zeg ik verward en loop naar beneden "mam telefoon!" ik geef de telefoon en loop weer naar boven richting louise. Ik kom men kamer in en ze zit aan men laptop naar liedjes te luisteren "wat doeeeee je?" "Ik luister naar liedjes van je lover" ik kijk haar niet begrijpend aan "Samuel" ik kijk haar dood aan "Samuel is men 'lover' niet" ik ga naast der staan en bekijk het filmpje "en welke is het nu ookal weer?" vraagt ze dan, ik glimlach en toon Samuel als hij voorbij komt "wooooww jou smaak is er hard op verbeterd" ik kijk haar beledigend aan maar begin dan te lachen ze heeft wel een punt. "Heej Heej en wie is deze knapperd?" Roept Louise en zet het filmpje op pauze "ik geloof dat dat Dioni is, de andere jongens hun namen weet ik niet meer zo goed eigenlijk" "Aah nee als je de hele tijd met Samuel in je mooie blonde hoofdje zit, dan herinner je je de namen van andere mooiboys niet meer nee!" Ik grijp een kussen van men bed en sla ermee tegen der hoofd "aauuww" roept ze uit en grijpt nu ook een kussen waarmee ze mij slaat en er ontstaat een kussengevecht.

"Charlotte, hier je telefoon" zegt men moeder en neem hem aan "hallo?" Vraag ik om te horen of er nog iemand aan de andere kant is. "Dag Charlottje ik heb een verrassing" "ja dat zei je al pap maar wat is het?" Vraag ik nieuwsgierig "wel heel toevallig komen we langs Nederland tijdens de rondreis en ik heb met je moeder afgesproken dat we een nachtje in de b&b blijven overnachten" "OMG meen je dit?" Roep ik uit. "Tuurlijk meen ik dit, je dacht toch niet dat ik een grapje ging maken over jou terug zien?" Ik begin te lachen "maar nu moet ik gaan tot binnenkort lieve dochter van me" "tot binnenkort slijmbal" ik hoor hem kuchen "tot binnenkort allerliefste papa van me" en al lachend leg ik af. Ik spring rond als een klein kind "zo jij bent blij" zegt Louise "ik ga papa eindelijk terug zien" roep ik blij en ze begint te lachen. "Klein papa's kindje" "wie noem je hier klein ? dwergje, ik kan gewoon boven je uit kijken!" En ik klop zachtjes van boven op haar hoofd. Ze kijkt me beledigend aan en ik begin hard te lachen. Dan gaat men telefoon weer "zo jij bent populair vandaag" "altijd toch" zeg ik met een glimlach en kijk wie me belt 'samuel' ik ben verbaast maar ben best wel blij dat die me belt. Ik neem op "Hey Samuel" zeg ik vrolijk "Hey Charlotte, alles goed?" "Ja hoor met jou" "super nu ik jou terug hoor!" "Hahaha slijmbal, maar waar ben je? Ik versta je niet zo goed er is nogal veel kabaal daar bij jou" " ik heb juist gedaan met optreden" "ow vandaar" er ontstaat een stilte dus begin ik maar weer met praten "waarom bel je eigenlijk? Niet dat ik het niet leuk vind ofzo maar het is nogal onverwacht" "wel ik vroeg me af of je misschien met me naar de film wilt gaan ofzo?" "Ja tuurlijk waarom niet" "kun je vanavond?" "Eeum even wachten" ik leg men hand op men telefoon zodat Samuel niet kan meeluisteren "Eeum Louise zou je het erg vinden om vanavond alleen te zijn?" "OEEEHHHH HEEFT ONS CHARLOTTJE EEN DATE!" Roept ze en ik hoor iemand naar boven komen, tuurlijk drie keer raden wie dat is. "Heb ik dat goed gehoord heb je een date ?" "Please mam mag ik gaan?" "Tuurlijk maar wel op tijd thuis eh" en ze tikt op men neus. "En jij vind het echt niet erg hè Louise?" " maak dat je Samuel geantwoord hebt of zometeen denkt die dat je niet wilt!" Ik glimlach naar haar en haal men hand weer van de telefoon af en begin weer met praten. "Samuel?" "Jaja ben er nog" "vanavond is prima" " oke dan kom ik je oppikken rond 8 uur goed?" "Oke is goed tot dan" "tot dan" en hij legt af. Met een bigsmile val ik neer op men bed. "En wat ga je aantrekken?" Vraagt men moeder die nog steeds in de deur opening staat. Ik ga meteen rechtop zitten. "Kom schoenen aan wij gaan shoppen, David kan het wel alleen aan!" Ik glimlach naar der en Louise en ik doen onze schoenen aan.

We lopen nu al twee uur rond, zonder resultaat en ik moet dringend iets vinden of anders ben ik telaat. Ik zucht diep "okee als we hier niets vinden geef ik het op!" "Niks opgeven! Doorzetten, we vinden wel het perfecte jurkje voor je date geloof me maar!" En ze trekt me de winkel in. We lopen rond maar ik zie echt niets, ik geef het op en wil naar buiten lopen tot men moeder me terug roept. Ze duwt me een pashokje in en geeft me een jurkje. Zonder het goed te bekijken trek ik het aan en bekijk me in de spiegel "Mama kun je even de ritssluiting vast komen maken?" Ze komt binnen en maakt hem vast "je ziet er prachtig uit" fluistert ze en ik glimlach ik stap uit het hokje en Louise kijkt me met open mond aan. "We have a winner !" Roept ze en ik krijg nog een grotere glimlach. Ik ga naar de grotere spiegel en bekijk me zelf in het jurkje. Het is een strapless huidskleurig jurkje wat vanboven vast is en het glimt een beetje, vanonder is het losjes en er hangen precies fronsjes aan. Rond mijn middel is er een dun riempje met een klein strikje. Ik zie men moeder naar me toelopen en geeft me beige hakken die er perfect onder passen ik trek ze aan en bekijk me nog eens goed. "Dit word het!" Zeg ik en ga terug het pashokje in en kleed me weer om. We lopen naar de kassa en als ik wil betalen is men moeder me al voor ik bedank haar en we lopen naar buiten en gaan weer richting huis.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kan ik je helpen?Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu