Hoofdstuk 5

1.3K 44 0
                                    

Charlotte:

Ik word wakker door vier voetjes die op me springen. Met moeite open ik men ogen en stoppen de voetjes met springen en vallen er twee lichamen op me. "Aaauw" kreun ik van de pijn, ik hoor gegiechel en open men ogen wat meer. Ik zie Kiano en Noah voor me, men stiefbroertje en stiefzusje. Ik glimlach en draai me om en ga op men buik liggen "nee lot moet opstaan!"roept noah en begint tegen men schouder te duwen. "Als jullie twee van me afgaan sta ik op, deal?". Ze gaan van me af en lopen men kamer weer uit. Perfecte gelegenheid dus om me nog is om te draaien, handig als kleintjes zo goedgelovig zijn. Ik sluit men ogen en probeer nog wat te slapen.

"loooot wakker worden, je ging opstaan!" Roept Kiano in men oor waardoor ik wakker schrik "kom spelen met ons!" En hij trekt een pruillipje. Ik kijk hem met spleetogen aan en hij moet glimlachen. Ik val terug neer op men kussen. "Ik ga eerst douchen en dan kom ik deal?" Hij knikt en huppelt weg. Waar halen die twee in godsnaam die energie vandaan. Ik ga rechtop zitten en zucht diep. Ik hou van die twee ettertjes echt waar, maar man wat zijn ze vermoeiend. Ik hijs me uit bed en zoek wat kleren uit. Een trui en jogging beter als dat gaat het echt niet worden. Ik loop met men ogen nog steeds hal toe richting de badkamer en ga douchen. Ik kleed me uit en stap eronder. De warme stralen zorgen ervoor dat ik stilletjes aan wakker word. Als ik klaar ben droog ik me af en kleed me om. Men haar drogen zit er ook niet echt in. Ik borstel het uit en laat het gewoon los hangen. Ik ga naar beneden en loop richting de keuken.

"Wat doe jij al wakker?" Vraagt David verbaast terwijl die bezig is aan het ontbijt voor de gasten. "vraag dat aan die twee sprinkhanen van je" zeg ik humeurig en hij grinnikt. "Hebben ze je wakker gesprongen?" "Nee gevlogen" antwoord ik geïrriteerd waardoor hij moet lachen. "Nog steeds zoveel last van een ochtendhumeur?" Vraagt hij dan "stop met die vragen, je maakt me moe!" Zeg ik op een zeurderige toon en laat men hoofd vallen op het keukeneiland. "Hoe laat is het eigelijk!" Mompel ik want men hoofd optillen kost teveel moeite. "Half 8" "WAT? Dat meen je niet zijn die twee op hun hoofd gevallen ofzo" David moet lachen om de manier hoe ik dat heb gezegd "welkom in mijn leven Charlottje" ik glimlach en voel iets aan men been "kom je nog?" Ik kijk naar beneden en zie Noah staan ze pakt men hand en trekt me mee. Ik kijk nog is achter me, 'help me!' Zeg ik zonder geluid waardoor David moet lachen. Noah trekt aan men hand waardoor ik bijna val, hoeveel kracht zit er wel niet in zo een klein lijfje? Ik kom in de speelruimte aan en begin met hun te spelen.

Samuel:

Ik word wakker door kabaal maar weet niet vanwaar het komt. 8uur tuurlijk joh waarom niet, het is ook normaal om een mens wakker te maken om dit uur. Nu ja binnen een uur moet ik toch opstaan dus veel maakt het ook niet meer uit. Ik stap uit bed en ga richting het geluid af. Ik kom aan bij een deur die helemaal vol hangt met tekeningen en dergelijke. Ik doe hem zachtjes open en zie Charlotte spelen met twee kindjes. Ik naar der en het ziet er echt lief uit hoe ze zich ontfermd over hun. "Kijk lot die jongen staat in zijn blootje!" Zegt het meisje en wijst naar me, ik kijk en zie dat ik alleen een joggingbroek aan heb. Charlotte kijkt me aan en begint te lachen. Ik wuif naar der en ze wuift terug "ik ben zometeen terug" zegt ze tegen het meisje en ze komt naar me toe gelopen. "Hey" "Hey " antwoord ik terug "Eeum wat doe je hier?" "Wel ik werd wakker door kabaal en vroeg me af waar het vandaan kwam en kwam dus hier uit" leg ik uit "ow Eeum sorry voor het wakker maken dan" zegt ze verlegen "is niet erg" en toen kwam er een akward stilte. "Eeum ik ga me maar is omkleden"zeg ik dan maar om de stilte te verbreken. "Ja eeum goed idee" zegt ze en ik loop weer richting de jongens.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kan ik je helpen?Where stories live. Discover now