《14.fejezet - Amikor minden tönkremegy《

683 46 3
                                    

Ismét napok múltak el. Majd a napokból hetek lettek. És végül eljött a szalagavató. Ez mind szép és jó. A szalagavató gyönyörűen sikerült. De jelenleg képtelen vagyok ezt leírni nektek.Fontosabb, hogy miután lement, Shawn kapott egy felkérést, hogy koncertezzen. (És két nappal később egy közöset. Elfogadtuk.) Természetesen elfogadta.

És talán ezt nem kellett volna. Akkor talán minden rendben maradt volna és semmi sem ment volna tönkre. De sajnos megtörtént. A lényeg, hogy aznap nekem el kellett mennem az egyik osztálytársunkhoz, ugyanis lebetegedett és el kellett vinnem a házit neki. Shawn ragaszkodott, hogy menjek vele, de végül megértette, hogy muszáj mennem. És talán nekem sem kellett volna elmennem.

Shawn az egész napot végigizgulta, hiába nyugtattam, hogy ügyes lesz, meg minden rendben lesz.

Az igazság az, hogy hazudtam. Mármint az igaz volt, hogy el kellett vinnem a leckét az osztálytársunknak, de tudtam, hogy a koncert felére kb. végzek és be tudok menni. Talán ott kellett volna lennem mellette. Talán akkor nem történik meg.

Mindenesetre az estét elmesélem. Hiszen az az izgalmasabb.

-Jobbulást! - köszöntem el az osztálytársunktól.

-Köszi. És a házit is. Jó koncertezést Maya! - köszönt el ő is.

-Köszi - mosolyodtam el, majd egy utolsót intettem és kiléptem az ajtójukon.

A koncert egész közel volt hozzájuk, így sétálva is csak 10 percet vett igénybe. Amikor az épület elé értem, hallatszott Shawn hangja. Varázslatos. Átnyújtottam a jegyszedőnek a jegyet és miután rendesen megnézte, beengedett.

A teremben hatalmas volt a tömeg. Sikítozó lányok és a kísérőik. Sajnos nem tudtam előrébb menni, így a terem végéből boldogan figyeltem a barátomat, ahogy mosolyogva gitározik és énekel a közönségnek. Éppen a Treat You Better-t énekelte. Én is halkan dúdolni kezdtem, hiszen így se-úgy se hallják meg, hiszen hatalmas hangzavar volt a terembe. Senki sem vett észre, senki sem ismert fel, amit egyáltalán nem bántam.

Mosolyogva dúdoltam végig a Treat You Better-t, majd a Mercy-t, a Something Big-et, a The Weight-et, és a There's Nothing Holding Me Back-et is. Amikor a There's Nothing Holding Me Back-et énekelte, sokkal jobban mosolygott és nagyon elmerengett. Látszott, hogy valakire gondolt.

-Köszönöm, hogy itt voltatok! Legközelebb találkozunk! - köszönt el az ének befejezésével.

Egy utolsó hatalmas taps után Shawn lement a színpadról és a tömeg elkezdett oszlani. Én próbáltam előre tolakodni, hogy meglepjem Shawnt. Minél közelebb kerültem, annál gyorsabban vert a szívem. Vártam, hogy végre átöleljem és gratuláljak neki. Vártam, hogy ajkaink végre találkozzanak és együtt lehessünk. Kár, hogy ez nem jött el.

Már csak tíz méterre voltam tőle, és már csak egy ember volt előttem. Kikerültem, de azonnal hátrálni is kezdtem. Ugyanis olyat láttam, amit senkinek nem kívánok. Ami tönkretett mindent. Ami... ami összetörte a szívemet. A szívemet, ami a pillanat után egy milliárd darabban hevert a földön.

Ugyanis Camilát láttam Shawn nyakában csimpaszkodni, miközben csókolóznak. Tíz másodpercig bírtam nézni, majd megfordultam és elindultam, miközben a könnyeim elkezdtek lefolyni. Összehúztam a kabátomat. Valószínűleg Shawn és Camila abbahagyták a csókolózást, ugyanis meghallottam a beszélgetésüket a hátam mögött.

-Az... - kezdte Shawn. - Az Maya! Mindent látott...

-Hagyd menni... ő nem illik hozzád - mondta sajnálkozó hangon Camila.

Feel the same way |✓|Where stories live. Discover now