7. Obedný pokec..

3.1K 163 4
                                    

„Chceš začať?“ opýtal sa ma. Pokrútila som hlavou pre zápornú odpoveď.

„Začni ty.“ vyzvala som ho napokon. Prikývol hlavou a zhlboka sa nadýchol. Otvoril ústa, že niečo povie, no nakoniec sa zastavil a nič nepovedal.

„No tak.. smelo do toho.“ povzbudím ho a tak sa znovu nadýchne ku slovám.

„Miluješ ma ešte?“ opýta sa a hneď na to skloní hlavu. Som z jeho otázky úplne zaskočená. Nečakala som, že sa opýta práve na toto.

„Harry..“ začnem, no nekončím to, pretože mi skočí do reči.

„Prosím pravdu.“ povie a zodvihne pri tom hlavu od stola. Pozeráme si spriama do očí a v tých jeho je jasne vidieť nedočkavosť a túžba po odpovedi.

„Áno.“ priznám sa, pretože keď mu takto pozerám do očí, nedokážem mu klamať. Nechávam mu trochu času, kým vstrebe moju odpoveď. Neviem povedať, či to čakal alebo nie. Nedá sa to vyčítať z jeho reakcie.

„Som na rade.“ napokon poviem, a tak mu nedám žiadnu šancu vyjadriť sa k tomu. Prikývne a tak mi dá najavo, aby som pokračovala.

„Chcel by si, aby bolo naše dieťa dievčatko alebo chlapček?“ položím mu svoju otázku a úprimne ma zaujíma jeho odpoveď. Usmeje sa na mňa a potom odpovedá.

„Chcel by som, aby to bolo dievčatko.“ povie a cez stôl ma chytí za pravú ruku. Znovu ma jeho gesto prekvapí, no neodtiahnem sa.

„Čo by si chcela ty?“ opýta sa teraz on na tú istú otázku.

„Mne na tom nezáleží. Hlavne nech je zdravé.“ rieknem. Fakt mi je to jedno, len chcem, aby bolo v poriadku. To si želá asi každá budúca mamička a ja nie som výnimkou.

„Pokračuj.“ vyzve ma, no v tom momente k nám príde čašníčka a položí pred nás naše nápoje. Odtiahneme od seba ruky a venujeme jej pohľad.

„Jedlo bude o chvíľočku hotové.“ povie a usmeje sa na nás. Slabo prikývnem hlavou a dievčina sa dáva na odchod. Ešte pred tým, ako odíde, hodí po Harrym zvodný pohľad. Tá suka! Hneď sa zamračím, čo si Harry takmer okamžite všimne.

„Stalo sa niečo?“ opýta sa udivene a pozorne sleduje moju reakciu. Falošne som sa usmiala a odvetila:

„Nie. Nič sa nedeje. Takže pokračujem.. Hmm.. Aká bola tvoja najväčšia chyba v živote?“ ďalšia otázka, na ktorú ma úprimne zaujíma odpoveď. Začne premýšľať a asi po minúte ticha so seba vyhrnie:

„To, že som šiel na to sprostú módnu prehliadku.“ zamračím sa. Viem presne, ktorú módnu prehliadku myslí. Tam kde povedal, že miluje Taylor (len ďalšia suka, ale pšt) a celý čas tam trávil s ňou.

„Necháš ma niekedy vysvetliť ti, čo sa skutočne stalo?“ opýta sa jeho ďalšiu otázku. Asi by som  si ho mala vypočuť, no mňa strašne serie už len ten fakt, že by som mala počuť podrobnosti toho večera. Bojím sa toho, čo budem počuť.

„Nie.“ rieknem po dlhšej odmlke. Smutno zvesí hlavu a povzdychne si. Bolí ma, keď ho takto vidím, no môže si za to sám! Nemal byť s tou kurvou!

„No tak možno len predsa niekedy áno.“ vyjde zo mňa napokon. Zodvihne hlavu a venuje mi jeden úprimný úsmev.

„Vedia už chalani, že som tehotná?“ znie tak jedna z mojich ďalších otázok.

„Áno. A veľmi nám to prajú.“ odpovie a znovu sa usmeje. Prikývnem. Celkom mi chýbajú tí cvoci. Už som ich strašne dlho nevidela. Mala by som niekedy skočiť na ich koncert.

„Kde by si chcela bývať, keď sa to malé narodí?“ musím sa nad tým vážne zamyslieť. Netuším, či chcem ostať v Londýne alebo sa vrátim domov do L.A. Tu by mi pomohol Harry a chalani myslím tiež a tam by som bola na všetko sama. Síce by za mnou, teda za malým, Harry chodil, no nebolo by to tak často ako tu.

„Myslím, že bude fajn, keď bude Brit.“ poviem a usmejem sa naň.

„Takže ostaneš v Londýne?“ ujasňuje si. Prikývnem a tak mu na tvári znovu vykúzlim úsmev. Dnes sa nejako často usmieva. Myslím, že mám preň novú prezývku.. Slniečko!

„Koho by si chcel za kmotrovcov nášho bába?“ opýtam sa dosť vážnu otázku. Harry sa chvíľu znovu tvári zamyslene, no napokon odpovie.

„Gemmu a muža nechám na teba.“ povie a zahľadí sa mi do očí. Znova nás vyruší pri konverzácii čašníčka, ktorá pred nás tento krát položí naše jedlo. Až sa mi sliny začali zbiehať, keď som uvidela toľko jedla. Som poriadne hladná.

„Nech sa páči.“ povie dievčina a bez ďalších slov odkráča preč. Hneď sa ujmem svojho príboru a začnem to do seba ládovať. Moje uši začujú chichotanie sa, a tak zodvihnem hlavu od taniera.

„Čo?“ opýtam sa udivene a prehltnem kúsok jedla v mojich ústach.

„Ale nič.. Len si nejaká nenásytná.“ povie a znovu sa zachichotá.

„No tak prepáč! Ale ty si ráno aspoň niečo jedol a ja musím jesť teraz ešte aj za dvoch. Takže ma nedráždi, pretože sa postavím a presadnem si inam! A tiež ma už nemusíš nikdy vidieť!“ poviem najvážnejšie ako to len ide, čo Harrymu zrazí úsmev.

„To by si mi neurobila.“ šepne a oči sa mu začínajú naplňovať slzami.

„Ale urobila.. Neštvi ma, Harry! Hovorím to vážne. Teraz mám viac než dosť hormónov a moje nálady sa menia rýchlosťou svetla. Nechci, aby som bola krutá!“ odôvodním mu to a znovu začnem jesť akoby sa nič nestalo. Harrymu už nevenujem ani pohľad, len v tichosti jem.

„Neodpovedala si mi na otázku.“ po chvíľke ticha počujem znovu jeho chrapľavý hlas. Zodvihnem hlavu a udivene naň pozriem.

„Akú otázku?“ opýtam sa a skrčím čelo.

„Koho chceš ako kmotra nášmu malému?“ povie a ja začnem uvažovať. V Amerike nemám nikoho, koho by som chcela na toto postavenie. Louis neprichádza do úvahy, to by bolo veľmi divné, keďže sme spolu spávali. Liam, ten by mi neprekážal, no nie sme až taký dobrý kamaráti ako so Zaynom. Niall, ten je šibal a vždy niečo vyvedie, takže ten by moje dieťa učil len na sprostosti, čo aj bude, no tiež si ho neviem predstaviť v tejto úlohe. No a Zayn. Ten je asi jediný muž, s ktorým si rozumiem asi najviac a je tu pre mňa, keď niečo potrebujem. Dosť často som si s ním aj volávala počas tour. Pýtala som si od neho rady a vždy som sa mu so všetkým zdôverila. Verím mu, že by sa dokázal postarať aj o moje dieťa, keby sa nám s Harrym niečo stalo.

„Zayna.“ poviem napokon nahlas a znovu sa pustím do jedla.

New part.. po týždni.. fúú.. no týždeň som prežila bez nejakej vážnej ujmy na zdraví, no ešte ma čaká odpoveď z polročného učiva z podnikovej ekonomiky.. revem.. najtažší predmet, aký kedy môže existovať.. dúfam, že ste sa na mňa nenahnevali, že tak dlho nebola časť, no inak to nešlo :/ tiež dúfam, že sa vám časť páčila a o názory sa so mnou podeľte v komentoch.. votes tiež potešia ;)

Wilde vs. Styles 2. sériaWhere stories live. Discover now