15. Kapitola

1.9K 222 16
                                    

Josh

Mason (Luke): píše Hanka124

Byl jsem zvědavý. Zajímalo mě, co bude vyprávět. „Ne... Zajímá mě to, "usměju se a snažím se nevnímat to kňourámí z ložnice. „Tak šup, začni a žádný sprosťárny."

Pořádně se nadechnu a spustím: "Tento příběh mi vyprávěl otec večer před tím, než umřel, proto neznám konec." Smutně si promnu dlaně. "Kdysi se narodil malý chlapec, rodiče ho možná milovali možná nesnášeli. Mohla to být náhoda nebo úmysl, že ve třech letech zůstal sám v rodném domě a rodiče už nikdy neviděl. Ten chlapec se jmenoval Mason. Trvalo dva roky, než si někdo všiml malého kloučka hopsajícího mezi starými manželi bez domova. Správně, v pěti letech byl Mason umístěn do sirotčince. Za dalších pět let vystřídal mnoho rodin, ale pak přišel do rodiny plné mariňáků. Cvičil, hodně cvičil. Chovali se k němu chladně a odměřeně, ale Mason tu rodinu miloval, tolik ho toho naučila. Už ve dvanácti letech se stal nejmladším tajným agentem." na chvíli se odmlčím a natáhnu se pro sklenici džusu, který Josh přinesl na táce i se snídaní. "A jak to bylo dál? Na jakých byl misích? Co se stalo s jeho pravými rodiči?" Rick už teď má tolik otázek, že mě to donutí k úsměvu.

Nějak... Znělo to tak uvěřitelně, až na toho agenta... To se mi moc nelíbilo. Dál jsem pozorně poslouchal, bylo to k neuvěření. „A nevíš, kde to tvůj táta slyšel? Je to pravdivé? " zeptal jsem se.

"Co se stalo s jeho rodiči nikdo neví a nevím, " odpovím a přemýšlím, jak pokračovat. "Mason byl u tajné jednotky, ale stále se měl co učit. Ještě neměl rozum z toho, co dělal. Měl toho nejlepšího parťáka, jakého si mohl ptát. Byl o jedenáct let starší než on a jmenoval se Finn. Moc si rozuměli, ale na jedné misi se nepohodli. Šlo o nějaký tajný zásach, a Finn se o Masona bál. Něco se tu noc pokazilo a Finn byl kvůli Masonovi zavražděn. Nikdy si to neodpustil. Hodně se obviňoval a ještě víc ho zlomilo, když při jiné akci byla jeho náhradní rodina vydírána a celá vyvražděna. Tehdy se ho ujala jedna velmi zvláštní dívka. Nabídla mu nový začátek, práci, bydlení. Ona věděla o Masonovi úplně všechno, o všech věděla úplně všechno, bylo to až děsivé. Zavedla ho ke své velké rodině a tam zůstal. Se svým týmem byl jeden z nejlepších a plnil plno děsivých misí, které nejsou pro dětské uši. Měl hodně jizev, po kulkách, rozzuřených ženách, bombách a nožích. Jednoho dne dostal svou osudnou misi. Měl za úkol někoho ochránit... Už si nepamatuju koho... A on se musel té osobě vetřít do života a získat její důvěru. Chránil a ta osoba nevěděla, kolikrát byla jen krůček od smrti. Stalo se ale něco, co se stát nemělo, nebylo to v plánu a nejspíš to oběma hodně ublíží, ale Mason se zamiloval do osoby, kterou měl chránit, a ona do něj. Až všechno vyjde na povrch, tak se teprve ukáže, jestli to, co je spojovalo, byla opravdu láska, " ukončím vyprávění. Upřímně je mi malinko do pláče. "A takhle to táta ukončil, teda neukončil, do pokoje vběhla máma, proč ještě nespím. Konec jsem se měl dozvědět další večer, ale nebylo mi přáno." Rick na mě kouká s otevřenou pusou a Josh popravdě taky.

„No... Tvůj táta měl zajímavé vypravěčské... Schopnosti. Skoro jako by vyprávěl o tobě a o mně, "zasměju se. Je to opravdu nesmyslené, ale rozhodně to bylo zajímavé. Něžně Luka políbím na rty a on mi polibek okamžitě oplatí. Dokonce začne nový, dravý polibek, kde se mi přesune na klín. Já kolem něj omotám ruce a spokojeně se usměju. „Ehm..." Odkašle si někdo a já zrudnu... „Pane, já... Moje ložnice..."

V utajeníKde žijí příběhy. Začni objevovat