A Tale Of Wolves

349 23 6
                                    

Bu bölümü okumadan önce belki bilmeyeniniz vardır diye kısa bir bilgi vereceğim. Dizinin yönetmenlerinden Bryan Cogman kamera arkası röportajlarında (dvd'yi alanlar ek kısımda bulabilir) LittleFinger ve Jon'nun sahnesinden hemen sonra kesilmiş bir kısımdan bahsediyor. Jon mahsenden çıkarken Ghost'u görüyor ve onu sevip "Take care of her, watch over her for me." repliğini söylemiş. Bu güzel haberden sonra bu hikayeyi de çevirme kararı aldım. ÇÜNKÜ GHOST!

Jon aceleyle kayıp kurtunu arıyordu. Ghost yaklaşık bir saat önce ortadan kaybolmuştu ve Jon kurtunu bulmak için tam olarak kime gitmesi gerektiğini biliyordu. Bir kaç dakika aradıktan sonra nihayet onları görmüştü.

Sansa Lady ile oynarken gülüyordu ve Ghost da yerde yatarken onları izliyordu. Jon yaklaşmaya başladığında Ghost başta tetikte bir hal almış sonra yaklaşanın Jon olduğunu fark edince eski pozisyonuna geri dönmüştü. 

Kurt yavrularını bulduklarından beri Ghost'un Lady ve Sansa'ya büyük bir hayranlığı varmış gibi görünmesini idrak edemiyordu. Eğer Jon'un yanında değilse hep aynı yerde bulunuyordu. Ghost asla çok yaklaşmazdı sadece izleyebilecek kadar yakınlarında duruyordu.  Leydi Stark'ın, kurtunun kızına duyduğu ilgiyi onaylamadığını biliyordu ve Sansa'nın kurtun davranışlarını teşvik etmesini yasaklamıştı.

Çoğu zaman Sansa kurtu görmezden geliyordu ancak bu Ghost'un rutinini etkilemiyor gibi görünüyor ve onun çevresinde olmaya devam ediyordu. Lady de sahibiyle birlikteyken asla kardeşine yaklaşmazdı ama bazen sahiplerinin yanında olmadıkları zaman birlikte oynadıklarını görüyordu Jon.

Herkes kurtların Stark çocuklarının birer yansıması olduğunu söylüyordu ve bu çoğu kez kanıtlanmıştı. Nymeria kız kardeşi Arya kadar asiydi, Leydi adını yaşatıyordu ve Ghost da kendisi gibi sessiz ve gözlemciydi. İşte Jon'nun kafasını asıl karıştıran da Ghost'un Lady'e herhangi diğer kardeşlerinden daha yakın olmasıydı, diğerleriyle de birlikteydi ama Lady ve Sansa'ya olduğu kadar değil.

Jon Sansa ile pek o kadar da yakın değildi, belki geçmişte çok küçükken yakın sayılabilirlerdi. Sansa'nın çocukça fantazi oyunlarına nasıl sürüklendiğini ve hayır demeye gücü yetmediğini hatırlıyordu. Sansa yalvaran gözlerle ona bakar ve Jon da Sansa yeni oyununda ondan ne isterse yapardı.

Ancak büyüdüklerinde Lady Stark, kızının bir piçle zaman geçirmesinden endişe duymaya başlamıştı. Ve giderek birbirlerinden uzaklaştılar, Jon kız kardeşini her zaman severdi ama bu günlerde birbirlerini artık pek tanımıyorlar gibi görünüyordu.

Bu yüzden hem ikisi hem de kurtlarının tuhaf bağını fark eden diğer herkes bunu garip buluyordu.

*****

Yıllar sonra Ghost ve Sansa'yı tekrar bir arada izlemek Jon'a tanıdık geliyordu ama bu kez kurtun mutluluğu Sansa tarafından karşılık buluyordu. Onun bu geri ilgisi Ghost'u sürekli ona göz kulak olmaya teşvik ediyordu. Sansa'ya dokunmaya çalışan biri olursa kurtunun kafalarını koparacağını biliyordu Jon.  Lord Baelish bunun bir kanıtıydı diye düşündü Jon gülümseyerek.

Artık Sansa ve Jon arasında işler farklıydı,son bir kaç ay içinde Winterfell'de birlikte oldukları yıllardan daha fazla birbirlerine yakınlaşmışlardı. Gerçekte kardeş değil kuzen olduklarını öğrenmişlerdi.

Kızıl Rahibe onu hayata döndürdüğünde artık uğruna yaşayacağı hiçbir şey yoktu. Kardeşleri tarafından ihanet edilmiş, görevinden feragat etmişti, Jon'nun artık bir amacı yoktu. Fakat her şey Sansa geldiğinde değişmişti. Çünkü Jon'a ihtiyacı vardı ve bu da ona yeni bir amaç ve uğruna yaşayacak bir şey vermişti.

Artık ikisi de evdeydi, Winterfell'i birlikte parça parça yeniden inşa ederken. Ve Jon bir daha olabileceğini hiç düşünmediği kadar mutluydu. Şimdi başı dizlerinin üstünde ilgi isteyen kurtu seven Sansa'yı izliyordu. Sansa'nın gülüşünü duymak göğsünde bir baskı hissettirmişti. Jon kurtunun kırmızı gözlerine baktı ve Ghost tüm bunları en başından biliyor muydu diye merak etti. Herkes kurtların Stark çocuklarının birer yansıması olduğunu söylerdi ve onunki mükemmel bir yansımaydı hatta bazen hiç bir fikri olmadığı duygularının bile.

İşte bu yüzden beyaz kurt Winterfell'in Leydisini diğer herkesten daha çok seviyor ve koruyordu.

Game of Thrones // Jonsa one-shots (au) Where stories live. Discover now