Stark Family Game Night

378 18 18
                                    

Headcanonlara bayılırım...Bu hikaye gibi ama tam olarak değil.

Monopoly kesinlikle Starkların evinde oynanmaması gereken oyunların başında geliyor. Margaery oyun gecelerinden birine çağrılıp Monopoly'i önerdiğinde herkes birden "Hayır!" diye bağırır. Ve bu da Margaery'nin Starklar hakkındaki ilk izlenimi olur.

Çünkü Monopoly onlar için sonsuza kadar sürebilir ve herkes kendi kurallarına göre oynayınca biri mutlaka taşları etrafa saçacak kadar sinirlenir.

Her oyun gecesinde sırası gelen Stark o gün oynanacak oyunu belirler. (veya aralarında Ygritte ve Theon gibi bir misafirleri varsa oyunu onur konuğunun seçmesine izin verirler.)

Tabii hepsinin özellikle seçtiği belli başlı oyunlar vardır. Sansa her zaman Tabu seçer, Robb Jenga der ve Arya da Mafya oyununa her zaman vardır.

Tabu her zaman eğlenceli geçer. Genellikle takımlar kızlar erkeklere karşı olur ya da Ned, Robb, Jon, ve Sansa bir takım Catelyn, Arya, Bran ve Rickon'da ayrı bir takım olur.

Sansa bu oyunda çok rekabetçidir ve zıplayıp çığlık atmadan duramaz.

Jon da garip bir şekilde oyunda çok iyidir ve eğer Sansa ve Jon aynı takımdaysa kazanmaları garantidir. Sansa'nın ellerini rastgele havada sallaması bile Jon'nun hemen cevabı bağırmasına yeter.

Arya Tabu'da çok kötüdür ve oyundan nefret eder. Sık sık listedeki kelimelerden birini ağzından kaçırır ve küfretmemek için kendini tutar.

Kart oyunları da güvenli olduğu sürece eğlencelidir.

Ancak 'Spoons' ve 'Egyptian Rat Screw' gibi oyunlar mümkün olduğunca az oynanmaya çalışılır. Spoons'u en son oynadıklarında işin sonu Robb'un Sansa'nın kaburgalarını tekmelemesiyle ve kaşık ortadan ikiye ayrılana kadar sonuncu için Bran'le kavga etmesiyle sonuçlanmıştır. (Robb bu oyunda çok hırs yapar.)

Egyptian Rat Screw de bir sorun çıkmaz ama oynamaktan herkesin eli acır ve Rickon sırf eğlence olsun diye diğerlerinin eline vurmaya devam eder.

Mafya harika geçer ve Ned genellikle anlatıcı olur (Robb da anlatıcı olmayı sever.) Aile üyelerinin çok hızlı bir şekilde birbirini satmasını görmek hep eğlencelidir ve genellikle neler olacağı tahmin edilebilir. Arya ve Sansa her zaman birbirlerini öldürürler, bir keresinde Mafya Bran olmuş ve ilk Arya'yı öldürdüğünde herkes katilin Sansa olduğunu düşünerek Sansa için oy verince şeytanice sırıtmıştır. 

Ned her zaman harika bir anlatıcıdır ve insanları öldürmenin en tuhaf yollarını hep o bulur "Edmure amcanızın düğününe katıldığınız sırada...korkunç bir şekilde katledildin. Üzgünüm Robb, öldün."

Ama bazen sıkışınca sürekli aynı şeyleri tekrar ettiği de olur. 

"Hımm....Bakalım..Edmure'un düğününde canice katledildin. Cat, öldün."

"Ned bunu Robb için kullanmıştın." 

"Öyleyse ikiniz de orada öldünüz tamam mı."

Stark çocukları küçükken '7 up' oynamayı çok seviyorlardı ve bunun '3 up' olan versiyonunu bile uydurmuşlardı. Ned ve Cat, Robb ve Jon'nun 8 yaşına geldiklerinde artık bu oyundan zevk almamalarına memnun olmuşlardı çünkü Tanrı affetsin ki oyun çok sıkıcıydı.

Çocukken oynanılan oyunlar arasında eğlenceli olanlar da vardı. Saklambaçla birlikle 'Yerler lav' gibi bir sürü şey vardı.

Uno ise kesinlikle yasaklıydı.

Starklar aile dışından kimsenin anlayamadığı uydurma oyunlara da sahipti. Kurallar aşırı karmaşıktır ve açıklamalarını isteyecek olursan, bir sürü Stark birbirlerine rastgele kurallar vererek konuşurlardı.

Eğer onlarla 'The Game' oynarsan (evet isim bulma konusunda yaratıcı değiller) yapabileceğin en iyi seçenek akışına bırakmaktır. Oyunu anlayabilen tek yabancı Theon'dur bunun tek sebebi onun da uydurma kurallar çıkartmasıdır.

Gendry, Ygritte ve diğerlerinin kafası bu oyunda fena karışır. Oyun rastgele bir şeyler yaparken odanın etrafını dolaşmaya ve bir kutu boyayı yuvarlamaya dayalıdır eğer zarda altı atarlarsa bir kere doğruluk yapmak zorundalar ama eğer zar altı gelip yere düşerse iğrenç bir şeyler içmek zorundalar. Eğer altı bir dörtten veya dönmekte olan bir ikiden geliyorsa zıplamak zorundalar. Bunlar sadece altı atınca geçerli olan kurallar, diğer ihtimaller için daha ne kadar lanet olası kural uydurulmuştur söylemeye bile gerek yok...

Herkes çok rekabetçidir. Jon, Bran, Cat ve Ned en sakin Starklar olsalar bile bir şeyleri yanlış anlarlarsa ya da takımları kaybederse çığlık atarlar.

Ned ve Cat kelimenin tam anlamıyla bağırmaktan kanepelerine bile oturamazlar çünkü bir türlü  Sansa'nın Sessiz Sinemadaki ipuçlarını anlayamazlar. Kesinlikle hiç utanma duyguları yoktur, çocuklardan bile beterler.

Ned daha 6 yaşındaki Rickon onu Tabuda yenince çocuğun yüzüne gülmüştür (tabii sonra hemen özür diledi) Ama yinede oyun gecelerinde onlar için aile kavramı yok, sevgi yok,sadece kan ve katliam var ya da bolca alay. 

Game of Thrones // Jonsa one-shots (au) Where stories live. Discover now