The Best Friend Stealers

540 23 23
                                    

Bu çok kısa ve tek bölümlük başka bir hikaye. (Ben yazmadım)

 "Margaery," Sansa telefonda mırıldandı. "Üç aydır biletimiz var."

"Biliyorum." Marg hattın diğer ucundan temkinli bir yanıt verdi.

"Ama Robb ve benim başka ne yapmamız gerekiyor? Patronun ve eşi seni göl evinde onlara katılmaya davet edip 'nişanlını da getir' derse nişanlını da yanında getirmen gerekir!"

"Grip olduğunu veya et yiyen bakterilerden muzdarip olduğunu söyle ya da anormal derecede ağır bir periyotla birleşmiş şekilde ishal olduğunu anlat..."

"SANSA STARK!" Margaery uyardı.

"Pekala, sinirliyim!" Sansa somurttu ve şehrin öteki ucundan Margaery'nin göremediği gözlerini devirdi. "Sinirlenince iğrençleşirim."

"Bu yine de Robb'un-"

"Belki Robb patronuna ve patronunun karısına, en yakın arkadaşınla bir etkinlik için DEĞİŞTİRİLEMEZ ve İADE EDİLEMEZ biletlerin olduğunu söyleyebilir. Ve bir buçuk ay önce Robb ile nişanlandığından beri zaten en yakın arkadaşınla olan planları YEDİ KEZ değiştirdiğini veya iptal ettiğini söyleyebilirsin."

"Ve bunun için kötü hissediyorum." Margaery sesindeki hafif tınıyla yatıştırıcı şekilde konuştu "Ama bir nişanlın olduğunda-"

"YEDİ KEZ, MARGAERY!"Sansa telefona bağırdığı sırada alnına düşen bir kaç saç telini uçurdu. "Robb'u da yanında getirdiğin ve yalnızca spaya gidebildiğimiz zamanı sayarsan sekiz kez. Yanlış anlama ama o nasıl bir saçmalıktı öyle?"

"Evet." diye katıldı Margaery. "O cidden spa insanı değil, topuklarıyla ilgilenmeye çalışan zavallı pedikürcüye bağırmıştı."

"Margaery" Sansa sessizce iç çekti "Berbat bir arkadaşa dönüşüyorsun, siz ikiniz yalnızca çıkıyorken işler böyle değildi."

"Biliyorum,  berbat bir arkadaş olmaya başladım ve üzgünüm. Sana söyleyebileceğim tek bahane...artık işler farklı. Parmağımdaki bu aptal, muhteşem yüzük sahip olduğum en önemli ilişkinin o olduğu anlamına geliyor." Margaery de iç çekti. "Yakında bir gün arkadaşlarımla olan ilişkilerimi dengelemeyi öğreneceğim ve o gün geldiğinde bütün zamanımı kaçırdıklarımızı telafi etmekle harcayacağım ama şu an için bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum. Senin için haksızlık olduğunu biliyorum ama bir süre bu şekilde olması gerekiyor."

Sansa telefonda uzaktaki bir mesafeden Robb'un "ÜZGÜNÜM, adamım!" diye bağırdığını duydu.

"Bekle Sansa."

  Sansa "Neler oluyor?" diye sormadan önce  Margaery'nin hattından hışırtı sesleri geldi.

"Jon cuma günü gitmemiz gereken maç yüzünden sinirli. Nişanlandığımızdan beri onu beş kez ektiğimi ve beni Aegon köprüsünden atmasına az kaldığını söylüyor."

"Kız kardeşinle konuş ben de Jon'la konuşacağım."

Sansa Robb'un sesi kulağına gelmeden önce bir başka hışırtı duydu "Lütfen bu konuda bize zorluk çıkarma. Sans, adam benim patronum işim bu." iç geçirdi. "Artık sadece kız arkadaşı olan biri değilim yakında eşim olacak." nefes verip güldü. "Sen de duymuşsundur, annemin evliliğimin ertesi günü torun bekliyormuş gibi konuşmasından bahsetmiyorum bile. Ve iki şeye de sahip olmak istiyorsam bunun için bir işe ihtiyacım olduğu evrensel bir gerçek."

Margaery'nin sesi uzaktan "Jon, seni temin ederim, Robb bencil, düşüncesiz bir pislik olsaydı, onunla evlenecek olmazdım." derken duyuldu.

Game of Thrones // Jonsa one-shots (au) Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin