SON BÖLÜM / APTAL AŞIK

10.8K 574 82
                                    

''Siz Victor Ian Black ..''

O sırada büyük bir gürültüyle birlikte herkesin başı kilisenin devasa kapısına döndü. Kapı yavaşça açılırken bir adamın ''Lanet olsun, bu kapı neden bu kadar ağır '' deyişi duyuldu.

Kilise bulunanlardan bir kaçı sessizce gülerken Evelyn kapının ardında kimin bulunduğunu görmeye çalıştı. Oysa ki kalbi çoktan hissetmeye başlamıştı. Büyük kapı iki yandan öne doğru açılırken arkasında bulunan adamın ''Umarım gecikmemişimdir '' dediği duyuldu.

Evelyn kapının açılması ile gözlerini alan güneşten dolayı tam olarak neler olduğunu göremese de dudaklarından '' Aiden '' ismi döküldü.

''Aiden Vicente Boris nihayet gelmişti. ''

Evelyn şaşkınlık içinde kapıya doğru bakarken Aiden'ın içeri girmesini bekledi. Tanrım gerçekten de gelmişti. Peki ya bu üstünün hali neydi.Gülme isteğini bastırarak dudaklarını ısırdı. Neredeyse baştan aşağı çamur içindeydi ve davetli olan herkes de bu durumun farkına vararak konuşmaya başlamışlardı.

Aiden, Evelyn'e oldukça yavaş gelen adımlarla yanlarına doğru gelirken genç kız iyice heyecanlandığını farketti. Victor'un avuçlarında bulunan ellerini hızla çekerken Victor'a da özür dilercesine baktı. Lord Victor tabi ki bunu anlayışla karşılayarak genç kıza gülümsedi. En yakın dostu kalbine söz geçiremeyerek gelmiş ve ikisinin de yüzünü kara çıkarmamıştı.

Victor bir adım geriye çekilirken Evelyn yan dönerek Aiden'a baktı.Aiden nihayet genç kızın önünde durmuşken kilise de bulunan herkes neler olup bittiğini anlamaya çalışarak sessizleşmişlerdi.

Aiden genç kızın kolunu tutarken;

''Sayın Rahip izninizle ..'' demeyi ihmal etmese de yine de rahibin kınayıcı bakışlarına maruz kalmış ve bu bakışlar eşliğinde genç kızı bulunduğu yerden indirerek kapıya yönelmişlerdi.

Kiliseden çıkmadan önce Aiden kalabalığa aldırış etmeyerek arkasını döndü ve ''on dakika sonra döneceğiz'' diye bağırdı. Yapması gereken tek bir şey kalmıştı o da gelini kendisiyle evlenmeye ikna etmek.

Evelyn sessizliğini bozmadan Aiden'in elini tutan eline baktı. İçten içe çok mutlu olsa da önce Aiden'in özür dilemesini sağlamalıydı.Ve yaptıklarından ötürü de pişman olup olmadığını öğrenmeliydi.

Kilisenin biraz ilerisinde bulunan atın yanına doğru vardıktan sonra Aiden Evelyn'i bırakarak atın yanına gitti. Üzeri tamamen çamurla kaplıydı ve bu hale düşmesinde ki tek sebep bu hırçın attı.

Atın semerinde bulunan küçük cepten bir bez parçası çıkararak yüzünde ki lekeleri sildikten sonra nihayet Evelyn'e dikkatlice bakabildi.

Sevdiği kadın olağanüstü güzellikte bir varlıktı ve Aiden yaptığı şeylerden ötürü bir kez daha pişman hissederek genç kızın hüzünle bakan gözlerine baktı.

Evelyn arkasını dönüp de kiliseye doğru yürümeye başladı ve Aiden'da hızlı adımlarla onu takip etti. Genç kız ana kapıyı es geçerek yan tarafta bir yere yöneldi ve Aiden'ın sonradan gördüğü kapıdan içeri girdi. Burası kilisenin içinde bulunan gelin ve damadın beklemeleri için bulundurulan bir odaydı.

Aiden arkalarından kapıyı kapattıktan sonra sıkıntılı bir ses tonuyla ''Evelyn '' diye seslendi.

''Ben yaptıklarım için çok pişmanım '' diyerek Evelyn'e doğru bir adım attı Aiden.Genç kız o kadar güzel görünüyordu ki Aiden nefesinin kesildiğini hissetti.

ISSIZ SEVGİLİ  / TAMAMLANDIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin