Kaderimde Yazılı Olan AŞK

9.3K 599 13
                                    

Evelyn, amcasın sıkıca sarıldıktan sonra yüzünde oluşan üzgün ifadeyi gidermek istercesine " bir ay sonra görüşürüz amcacığım " dedi.

Zamanı geldiğinde Evelyn amcası ile tekrar görüşecekti fakat bu Evelyn'in Aiden'ı da göreceği son gün olacaktı. Acı gerçeklerin ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardı ve kader asla Aiden'dan yana olmayacaktı.

Küçük tekne biraz ileride bekleyen gemiye doğru ilerlerken Evelyn kutulardan birini kucağına almış vaziyette adanın içine doğru yürümeye başladı. Yürürken aynı zamanda da derin düşünceler içindeydi. Kutuları Aiden'dan nasıl saklayacaktı bununla ilgili bir şeyler düşünmesi için bir kaç dakikası olduğunu biliyordu.

Adımlarını yavaşlatırken gözleriylede ağaçların tam kapatamadığı kulübesine baktı.Aiden ortalıklarda görünmüyordu.

Mağarada yaşananlardan sonra yarasının hafiften yine sızladığını söyleyerek dinlenmek istediğini söylemiş ve Evelyn'in yanından ayrılmıştı. Evelyn tam da amcasının geleceği dakikalarda böyle bir durumun işine yarayacağını bildiğinden Aiden'a odaya kadar eşlik etmiş ve daha sonra tekrar sahile doğru yürümüştü.

Kulubenin kapısına vardığı zaman kucağında bulunan küçük kutuyu yere bakarak yavaş bir şekilde kapıyı araladı ve göz ucuyla içeriye baktı. Tam da düşündüğü gibi Aiden yatakta uzanıyordu. Gözleri kapalı diye düşündü. Derin bir uykuda olmalı.

''Tanrım sana şükürler olsun '' diye mırıldanarak kulubenin yan tarafında bulunan diğer odaya girdi. Kutuyu masanın üzerine bıraktıktan sonra açarak içindekileri çıkarmaya başladı. Amcası yine kendisine hoşlanacağı bir sürü şey getirmişti.

Eline aldığı zümrüt yeşili renkte ki tarağa hayranlıkla bakarak arkasını çevirdi ve bir çift yeşil gözle karşılaşarak dudaklarını şaşkınlıkla kıpırdattı. ''ahh, ne kadar güzel !'' .Amcası her seferinde kendisini biraz daha şaşırtmayı nasıl da beceriyordu böyle.

Kutudan diğer çıkardıklarını da hızlıca yerleştirdikten sonra ellerini çırparak tozları gidermek istercesine bir harekette bulundu. Arkasını dönerek kapıya doğru yönelmişti ki Aiden'in bakışlarıyla karşılaştı.

''Tanrım ! '' Elini hızla kalbinin üzerine götürdükten sonra korkuyla Aiden'in olanları görüp görmediğini düşündü.

'' korkuttun beni ne zamandır oradasın ! Yoksa, yoksa beni mi gözetliyordun ?''

Aiden kapıyı ayağıyla iterek içeri girdikten sonra kulübenin duvarına yaslanarak Evelyn'i baştan aşağı süzdü.

'' gözetlemek ? yoksa gözetlememem gereken bir şey mi yapıyordun? ''

Aiden küçük bir kahkaha attıktan sonra elini kaldırarak parmaklarını saçlarının arasından geçirdi. Daha sonra Evelyn ' in bakışları arasında parmaklarını sakallarının üzerinde dolaştırdı. Böyle yapmasında ki amaç Evelyn'in kendisini gördüğü zaman verdiği tepkiydi. Daha çok birilerinden bir şey saklayan insanların vereceği türde bir tepki vermişti. Aiden merak ettiği bu şeyin ne olduğunu öğrenmek isteğiyle genç kızın sorusuna cevap vermeyi geciktiriyordu.

Evelyn'in kendisine sabırsız ve kaçamak bakışlar atmasını daha fazla görmezden gelemeyeceğini farketti.

'' gözetlemiyordum tabi ki Evelyn''

'' neden buradasın Aiden? Dinleniyor olmalıydın. Son baktığımda öyleydi ''

Aiden yaslandığı duvardan çekilerek odanın içinde yürümeye başladı. Evelyn'in tedirgin halleri gülümsemek istemesine sebep oluyordu fakat kendine engel olmaya çalışarak yüzünde ki ciddi ifadeyi korudu.

ISSIZ SEVGİLİ  / TAMAMLANDIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin