Sona Yaklaşırken

8.4K 525 44
                                    

' Lord Victor Ian Black, sizinle yeni bir plan yapmayı umarak size bu mektubu yazıyorum.Beni kırmayıp tekrar görüşme isteğimi kabul ederseniz sevinirim. Nerede olacağımı biliyorsunuz.

Not: Oğlumun hala hiç bir şeyden haberi yok şimdilik öyle kalmasını umuyorum.

Sevgilerimle Emily''


Victor, okuduklarından sonra " kahretsin " diye mırıldandı.

Geri dönüşü olmayan bir yola gireceğini hissederek " evet " diye verdi. Bunun arkadaşını kaybetmek demek olduğunu biliyordu fakat şu an için Leydi Emily'e güvenmekten başka çaresi olmadığının da farkındaydı.

" Evet Aiden, Leydi Evelyn ile ilgileniyorum.''

Aiden'ın sertçe yüzüne çarpan yumruğu ile arkaya doğru sendeleyen Victor elini daha kıpırdatmadı. Karşılık vermeyecekti.Aiden'ı sırtından bıçaklamıştı görünen şu an için buydu.

Aiden, Victor'ın karşılık vermediğini farkederek yere eğildi ve en yakın arkadaşının yakasından tutarak ayağa kaldırmaya çalıştı.Sarhoş olduğu için pek başarılı olamasa da hala çabalıyordu.

''Kalk yerden ve bana karşılık ver '' diye bağırdı.

''Hayır Aiden, sarhoşsun ve benim en yakın arkadaşımsın ''

''En yakın arkadaşın olduğumu hala hatırlıyor olman ne güzel. Bunun için artık çok geç olsa bile'' diye mırıldandı. ''Size sadece mutluluklar diliyorum ''

Aiden, Victor'u bırakarak çıkışa doğru yöneldi. Daha fazla bu adamın yüzünü görmek istemiyordu.Bu yaşananları sindirmeli ve belki de biraz uyumalıydı.

Victor, Aiden'ın arkasından acı dolu bir yüzle bir kaç dakika baktıktan sonra yerden kalktı ve aynı hızla kapıya doğru yöneldi. Gidip hesap sorması gereken bir yer vardı.


Leydi Emily, Victor'un bu gece geleceğini hissetmiş gibi hala gün içinde giydiği kıyafetiyle oturma salonunda oturuyor ve gece sütünü içiyordu. İçeri giren hafif erkeksi bir parfüm kokusu ile ayağa kalkarak arkasını döndü ve '' Victor '' diye seslendi mutlulukla.

''Mektubu mu aldın demek. ''

''Evet leydim, Almak istemediğim bir yerde oğlunuzun yanındayken aldım.Beni ne kadar zor bir durumun içine soktuğunuzdan haberiniz var mı ''

''Ahh Victor, neler oldu anlat çabuk. Aiden zaten bir kaç gündür buraya gelmiyor. Galiba başını çok şişiriyorum. Ama bütün amacım onun mutluluğu. ''

''Peki beni bu işe daha ne kadar dahil edeceksiniz leydim. Sizi kıramadığım için geçen bir sene boyunca Evelyn'e göz kulak oldum.Gerektiği zamanlarda ona balolarda ben eşlik ederek diğer Lordların yaklaşmasına dahi fırsat vermedim fakat insanlar konuşmaya başladıkça Aiden, sevdiği kadınla benim aramda bir şey olduğunu düşünmeye başladı. ''

''Ahh ne diyorsun Victor.. ''

Emily üzüntülü bir şekilde ellerini birleştirdi. Bütün amacı Evelyn'i sosyetenin çapkın ve bekar erkeklerinden korumaktı. Bunun içinde güvenebileceği tek kişi vardı o da Victor idi.O yüzden bir gece önce ki o balodan sonra Victor'dan yardım istemiş oğlu ile sevdiği kadın arasında ki durumu anlatarak oğlunun şu an için yapmadığı şeyi kendisinin yapmasını rica etmişti. Aiden belli ki o zamanlar genç kıza sinirli olduğundan umursamıyordu fakat Leydi Emily, Evelyn'in tecrbesiz ve çok saf olduğunu biliyordu. Başka bir lordun yanına yaklaşmasına ya da adının duyulmasına izin veremezdi. Düşes Clarissa ile konuşmuş ve bu işi kendi yöntemleri ile halletmeye karar vermişti. Nitekim işe de yaramıştı. Evelyn'den yararlanmak isteyen bir çok Lord, Victor'un yanında olmasından korkarak kızla konuşma fırsatı bulamamışlardı. Fakat şimdide herkes Evelyn ile Victor'un arasında bir şey olduğunu konuşuyordu.

ISSIZ SEVGİLİ  / TAMAMLANDIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin