İstenmeyen Nişanlı

9.5K 605 28
                                    

Dunrobin Kalesi / İNGİLTERE

Anthea, nişanlısının gemisinin battığını öğrendiği günden beri yatağından çıkmıyor ve ağlayışını sürdürüyordu. Hayalleri tek bir sözle yıkılmıştı.

'' Leydi Anthea, üzülerek size bu haberi vermeliyim ki Lord Aiden'ın da içinde bulunduğu gemi bütün tayfayla birlikte okyanus açıklarında batmıştır. Kurtulan olmadığını düşünüyoruz. Lakin geminin parçalarına bile ulaşamadık. ''

Kapının hızla açılmasıyla Anthea düşüncelerinden sıyrılarak korkuyla kapıya baktı. Odasına bu şekilde girmeye cürret edenin kim olduğunu merak ediyordu.

''Anthea !! Kızım''

İnce ve tiz bir ses odanın içinde yankılanırken Anthea bıkkınlıkla kendisini tekrar yatağa geri bıraktı.

''Ahh ! anneciğim sen miydin. Bu saatte burada bulunmanı neye borçluyuz ?''

Leydi Cissy içeri doğru yürüyerek etrafa baktı. Pencerenin önüne giderek perdeleri açtı ve odaya biraz ışık girmesini sağladıktan sonra '' seni dışarı çıkarmak için geldim Anthea. Gördüğüm üzere kendini bu yatağa mahkum etmişsin '' diye cevap verdi.

'' lütfen beni yalnız bırak anne. Ölmek istiyorum!''

Cissy hızlı adımlarla yatağın sol tarafında bulunan tekli koltuğa oturarak elinde ki yelpazesini yüzüne doğru salladı. Biraz serinlemeye ihtiyacı vardı.

'' Tanrım saçmalamayı keser misin Anthea. Önünde upuzun yıllar var benim sevgili güzel ve şımarık kızım. Lütfen bana Aiden'ın yasını tuttuğunu söyleme ''

Anthea yatağında doğrularak sinirle annesine baktı.

''Anlamıyorsun değil mi Leydim. Asla da anlamayacaksın. Onu seviyorum. ''

Cissy yapmacık bir gülümsemeyle kızına baktı.

'' Hayatım onu sevmediğini ikimiz de biliyoruz.Sen onun parasını seviyorsun. Haklısın da. Aiden'da bir kadını sevebilecek bir kalp olmadığını tüm cemiyet biliyor. Tek üzüldüğüm ne biliyor musun Anthea. Onca mal mülk, ünvan. Ahh çok yazık oldu bunların boşa gitmesi.Düşes olabilirdin hayatım. ''

'' Anne yeter. ''

Anthea hızla yerinden kalkarak banyoya doğru koştu. Annesine neden bu şekilde öfkelendiğini bilmiyordu. Söylediği gibi gerçekten de düşes olamayacağı için miydi bu üzüntüsü. Banyo kapısını kapatarak aynada ki yansımasına baktı.

Siyah, dalgalı ve bakımlı olduğu her halinden belli olan uzun saçlar, bunlarla uyumlu mavi bir çift göz, elmacık kemikleri oldukça belirgin ve her erkeğin öpmek isteyeceği dolgun dudaklar. Böyle bir güzelliğin boşa gitmesine izin veremezdi.Geceliğinin askılarını indirirken aynada görünen vücuduna büyük bir hoşnutlukla bakıyordu.

Aiden'ı seviyordu ve onunla olmak istiyordu. Bu düğün gerçekleşecek ve Anthea hayallerinde düşlediği gibi bir düşes olacaktı. Şimdi yapması gereken tek şey herkesin ölmüş olabileceğini düşündüğü nişanlısını bulmaktı. Aiden'ı bulmak için elinden gelen her şeyi yapacaktı.

Küvete doğru yürüyerek sıcak suyu açtı ve yavaş bir şekilde dolmasını izledi. Su istediği seviyeye geldiği zaman yüzünde büyük bir gülümsemeyle musluğu kapattı ve bedenini sıcak suyun içine yavaşça soktu. Bu genç kızın bir hafta sonra yaptığı ilk banyosu idi.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Shetland Adası / İngiltere

ISSIZ SEVGİLİ  / TAMAMLANDIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin