Kimsin Sen Evelyn

14.4K 847 22
                                    

Evelyn odasında uyuyan genç adamın bir kaç saat daha uyuyacağı düşücesi ile bugün yapmayı düşündüğü banyosunu gerçekleştirmek amacıyla yanına temiz bir kıyafet alarak adada bulunan şelaleye doğru yürümeye başladı.

Aslında kendisine ihtiyacı olanları getiren amcası genç kızın yıkanması için güzel bir küvet dahi adaya getirmiş olsa bile Evelyn bir şeyin içine sıkışıp kalmaktan nefret ettiği için genellikle adanın içinde bulunan kaynak suyunu kullanmayı tercih ediyordu.

Böylelikle kendisini daha rahat hissediyor ve olabildiğince suyun içinde kalarak yıkanıyordu. Bazen ise şarkı söylüyor ve bunun sonucunda sesinin adanın içinde yankılanması hoşuna gidiyordu. Yıllardır tek başına yaşadığı bu yer bir nebze de olsa şarkı söylediği zamanlar sanki yanında biri varmış gibi hissettiriyordu.

Neden burada yaşamak zorunda olduğunu bilmiyordu genç kız. Amcasının dediğine göre bu şekilde yaşamak zorundaydı ve bir gün zamanı geldiğinde onu bu adadan götürmek için son kez gelecekti. O zamanın ne zaman geleceğini bilmese de bilmediği bir dünyaya adım atacağı için de çok korkuyordu.

Amcasının getirdiği kitapları okuyarak kendisini geliştirmeye ve birşeyler öğrenmeye çalışsa da bu düşünce aklına her geldiğinde kalbi heyecanla atmaya başlıyordu.

Adada yaşamaktan bir bakıma memnundu Evelyn. İstediği her şeyi yapmakta özgür olduğunu düşünüyordu. Bazen berrak mavi sularda yüzüyor bazen ormanın içinde gezintiye çıkıyor bazen de adanın içinde bulunan bu şelale de vakit geçiriyordu. Zamanının çoğunluğunu ise aşk romanları okumakla geçiyordu.

Kitaplarda okuduğu aşklara bazen imreniyor bazense sinirlenerek tepki veriyordu. Fakat aklına takılan tek bir sorun vardı. Gerçekten de aşk dedikleri şey kitaplarda bahsedilenler gibimiydi yoksa daha mı güzeldi.

Kötü olabileceğini düşünmüyordu öyle olsa kitaplar bunu da yazardı değil mi.

Bir de okuduğu başka bir şey vardı ki ona sahip olmak için bir sürü fedakarlık yapmak gerektiği yazıyordu. Gerçek Aşk'a sahip olan çiftlerin birbirlerini her şeyden çok sevdiklerini ve bunun için ölümü bile göze aldıklarını düşünerek hayallere kapılıyordu. Bu şekilde kendisini aşkın herkesin başına gelmeyecek kadar da güzel bir şey olduğuna ikna ediyordu.

Eline aldığı temiz kıyafetleri gördüğü ilk kaya parçasının üzerine bıraktıktan sonra üzerinde bulunan elbiseyi çıkararak giyeceği diğer elbisenin yanına koydu. İçine çok fazla bir şey giymeyi sevmediği için de suya girmek için artık hazırdı.

Nazik bir leydinin yapacağı gibi önce ayağını sokmak yerine bulduğu ilk yükseklikten suyun içine atlayarak keyifle gülümsedi. Okuduğu kitaplarda elbet bunlardan da bahsediliyordu ve genç kız yaşıtı olan kızların öğrenmek zorunda olduğu tüm bu saçmalıklarla dalga geçiyor ve bundan da keyif alıyordu. Ona göre hayatı bütün zevkleriyle yaşamak gerekiyordu.

Kendisini izlemekte olan Aiden'ın varlığından habersiz yıkanmaya devam ederek bir süre oyalandı.

Aiden oturduğu kayanın üzerinde rahatsızca kıpırdanarak ayağa kalktı. Bu sert yerde oturmaktan beline ağrı girmiş ve yarası sızlamaya başlamıştı.

Genç kıza kendisini kibarca tanıtmayı düşünsede şu an karşısına çıkmanın iyi bir fikir olmayacağını düşünerek arkasını döndü ve biraz önce uyandığı yere doğru yürümeye başladı.

Ağaçtan yapılmış küçük odaların yanından geçtikten sonra sahile doğru yürümeye devam etti. Araştırma yapması ve yakınlardan geçen herhangi bir gemi olup olmadığına bakması gerekiyordu. Bu adadan en kısa zamanda ayrılıp evine dönmeliydi fakat bunu nasıl başaracağı hakkında en ufak bir bilgisi yoktu.

ISSIZ SEVGİLİ  / TAMAMLANDIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin