Kalbimi Meşgul Eden Tek Kız

8.6K 617 20
                                    

Bu bölüm biraz daha Aiden'ın İngilterede ki hayatını okuyacağız.Keyifli Okumalar :)

Aiden günlerdir sıkıntılı bir biçimde çalışma odasında oturuyor ve Shetland adasına tekrar gitmenin bir yolunu düşünüyordu. Aslında önünde hiç bir engel yoktu fakat gitse bile Evelyn'e ne diyecekti bilmiyordu.Büyük ihtimal Evelyn kendisinden nefret ediyordu. Aiden bu şekilde hayatına devam edemeyeceğinin de farkındaydı. Gece rüyalarında sürekli Evelyn ile birlikteydi ve daha şimdiden genç kızı çok özlemişti.

Odaya giren annesine kısa bir bakış attıktan sonra başını tekrar elinde bulunan bardağına çevirdi.Genelde çok fazla içki tüketmemesine rağmen geldiğinden beri elinden bardağı düşürmüyordu.

'' Aiden elinde ki bardağı bırakıp dönüşün için verdiğim baloya hazırlanır mısın lütfen ? ''

Aiden, annesinin yoğun ilgisinden bir kez daha bunaldığını belli edercesine '' kapıyı çıkarken kapat lütfen '' dedi ve ayağa kalkarak pencerenin önüne doğru ilerledi. Yalnız kalmak istiyordu. Yalnız kalmalı ve düşünmeliydi.

'' Aiden neler oluyor neyin var ? Geldiğinden beri bir garip davranıyorsun. ''

''Neden garip olduğumu düşünüyorsun. Akşam ki baloya katılmak istemediğim için mi ?''

''Hayır tabi ki de. Ne zamandan beri haftanın her günü bir şişe içki bitiriyorsun.'' Bakışlarıyla masanın üzerinde bulunan ve neredeyse dibi görmek üzere olan içki şişesini işaret etti.

''peki bunun seni neden ilgilendirmesi gerekiyor ''

'' Aiden seni düşünüyorum görmüyor musun kendine zarar veriyorsun. yemek yemiyorsun düzgün uyuduğun zaten yok. Anthea desen ayrı bir olay. Kızcağıza çok kötü davranıyorsun.''

''Sakın anne . Bana sakın Anthea'nın duygularından bahsetme. Bu halde olmamın tek sebebi Anthea'nın burnunu herşeye sokması. ''

'' Aiden neler olduğunu tekrar soruyorum.Neden Anthea'ya bu kadar sinirlisin. Yakında düğününüz ilan edilecek ve..''

''Bu düğün olmayacak anne. Bunu ona da söyledim şimdi sana da söylüyorum.Aklınızdan ne geçiriyorsanız unutun. Anthea'yla evlenmicem. ''

'' Ama nasıl olur. Cemiyet ne der Aiden hiç mi düşünmüyorsun ?. Üstelik Anthea seni seviyor ''

''Peki ben ..?''

Aiden annesine bakarak bir cevap bekledi. Oğlunun sorduğu soru karşısında şaşırıp kalan yaşlı kadın '' Sevdiğin başka biri mi var Aiden '' dedi. Oğlunu ilk defa bu şekilde görüyordu ve ne kadar inanmak istese de Aiden'ın bir kadına aşık olabileceğine ihtimal dahi vermiyordu.

''Sevdiğin başka biri mi var Aiden. '' diyerek tekrar sordu.Oğlunun sessiz kalması daha da merak etmesine sebep olurken heyecanlanmadan da duramıyordu.

''Hayır ..'' Aiden şu an için annesine Evelyn'den bahsedemezdi.

Aiden'ın kuru ve tok bir sesle söylediği bu sözler annesi için yeterli olmuştu. Aiden kısa ve net bir biçimde sorusuna cevap vermişti fakat Emily'nin buna pek inandığı söylenemezdi.Elbet yakında çıkar kokusu diye düşünerek ''peki '' dedi. ''Akşam baloda seni görmek istiyorum Aiden .Lütfen beni kırma ve yarım saat de olsa katıl.''

''Gerçekten bu işkenceye katlanmak zorunda mıyım Leydim ? ''

''Evet Aiden anneni seviyorsan buna mecbursun . ''

Aiden annesinin gülümseyerek kendisine söylediği sözleri düşündü. Ailesini seviyordu.Sadece yıllardır onlardan uzaktaydı ve bu yüzden arada görüşebildiği ailesine karşı mesafeli ve soğuk davranıyordu.

ISSIZ SEVGİLİ  / TAMAMLANDIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin