Son Dans

8.5K 556 23
                                    

Evelyn endişe dolu gözlerle üzerinde ki elbiseye bakarak " büyükanne " diye isyan etti. "Bunu giymemi beklemiyorsun değil mi ? "

" Ahh nedenmiş o tatlım. Senin gibi güzel bir kızın giymesi için en uygun elbise bu " diye cevap veren Düşes Clarissa elini sallayarak genç kızın karşısında ki koltuğa yavaşça oturdu.

" Büyükanne elbisenin arkasını dikmeyi unutmuşlar görmüyor musun ? "

"Leydi Evelyn bu ne cürret ! .."

Madam Maximillious sinirli bir ifade ile odanın içinde dolanırken Evelyn utangaç bir yüz ifadesi ile aynada ki halini izliyordu.

Madam Maximillious sinirli bir ifade ile odanın içinde dolanırken Evelyn utangaç bir yüz ifadesi ile aynada ki halini izliyordu

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.




Elbisenin sırt detayı o kadar açıktı ki Evelyn istemeden de olsa çıplak kaldığını hissediyordu. İnsanların karşısına bu şekilde çıkmaktansa ölmeyi tercih edeceğini de iyi biliyordu.

''Büyükanne bu elbiseyi giyemem lütfen başka bir tane denesem.Hem baksana bir sürü elbise dikildi o kadar ''

Bu sırada da eliyle diğer elbiselerin asılı olduğu dolabını gösteriyordu.

Düşes Clarissa sinirle elini sallayarak ''Olmaz hayatım '' diye kızdı. ''Bu elbiseyi giymelisin.Bir düşes olduğunu herkesin bilmesi için gerekli olan bu Evelyn.Üstelik benim torunum öyle basit bir elbise giymemeli. ''

''Ahh büyük anne !! Bunu giymek zorunda olduğuma gerçekten inanamıyorum.Peki öyleyse '''diye mırıldanan Evelyn gergin bir şekilde aynaya bakmaya devam etti. İnce kol askıları olan elbisenin belden aşağısı tül şeklinde ve yer yer de zengin görünümlü taşlarla bezenmişti. Elbisenin üzerinde son tamiratlarda yapıldığında Evelyn yarın akşam ki davete hazır olmuş olacaktı.

ERTESİ GÜN AKŞAM

Aiden, boy aynasının önünde hazırlanmasını sürdürürken aklından geçen tek şey bu gece Evelyn'i görebileceğiydi. Hazırlanması bittiği zaman odanın köşesine gitti ve Düşes Clarissa'nın not da özellikle belirttiği üzere masanın üzerinde bulunan siyah maskesini de alarak cebinin içine yerleştirdi.

Evelyn ise saçlarının yapılmasını beklerken aklı Aiden'dan tamamen uzaktı. Aiden ile artık karşılaşmayacağı gibi bir düşüncenin içine girmişti. Ne de olsa adadan ayrıldığı günden beri bir kez daha konuşmak için gelmemişti. Evelyn'in şu an için düşündüğü tek şey tanımadığı bir sürü insanla aynı ortamda bulunacak olması ve kendisini tanıtacak olması idi.

Saçlarını yapan hizmetçi kıza teşekkür ettikten sonra büyükannesinin kendisine vermiş olduğu maskeyi eline aldı ve son kez aynda ki görüntüsüne baktı. Saçları sıkıca ensesinde tutturulmuş ve oldukça sade görünmesi için uğraşılmıştı.Büyük annesini söylediğine göre bu gece elbisesiyle sükse yapacaktı.Saçları şimdilik saklı kalmalıydı çünkü sosyetenin bu renk bir saçı şuan için kaldıramayacağını düşünüyordu. Topuzunun kenarında bulunan toka ise kendisine ayrı bir hava katmıştı.

ISSIZ SEVGİLİ  / TAMAMLANDIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin