Sen Gerçek Misin

18.5K 903 68
                                    

Aiden geminin son hazırlıkları tamamlanırken engin sulara bakarak bugün gelmiş olduğu yeri düşündü.

Yıllarca çalıştıktan sonra Büyük Britanyanın en zengin ve en güçlü adamlarından biri haline gelmişti. Daha küçük bir çocukken ailesi tarafından yurtdışına gönderilmiş ve yaşadığı yerden uzakta evini özleyerek yıllarını geçirmişti. Şimdi ise sahibi olduğu şirketinin gemilerinden birinin Amerikaya götüreceği mallara eşlik ediyordu.

" Jason gemi ne zaman hareket edecek planlananın dışına çıkmayı sevmediğimi biliyorsun ! "

Nerden geldiği belli olmayan genç bir çocuk bir anda Aiden'ın yanında belirerek mahcup bir ifadeyle başını kaldırdı.

" Efendim Kaptan geminin yola çıkamayacağını söylüyor. Hava şartları buna izin vermiyormuş. "

" Kaptana maaşını kimden aldığını hatırlat Jason. Yarım saat içinde limandan ayrılmak istediğimi de ekle "

" Lordum ama ..! "

" Jason sana ne diyorsam o "

Hızlı adımlarla yanından ayrılan çocuğun arkasından bakan Aiden kaptanın emirlerine karşı gelmesine sinirlense de sakin olmaya çalışarak başını kaldırdı ve havaya baktı. Güneşli bir öğle vaktiydi ve hava muazzam derecede iyi görünüyordu. Yani bozmasına imkan olmayan bu havanın Kaptan'ı neden korkuttuğunu anlamayan Aiden ellerini cebine sokarak gamzelerini çıkaracak biçimde gülümsedi.

Gemi yavaş yavaş hareket etmeye başladığında Aiden güverteye yaslanarak izlemeyi sevdiği denizin tadını çıkarmaya başladı. Uzun deniz yolculuklarına alışıktı ve bu gezilerin yorucu geçtiğini söyleyenlerin aksine Aiden asla sıkılmıyor ve bir gram dahi yorulmuyordu.

Arkasından yaklaşan ve kendisine bir bardak içki getiren Jason'a kaşlarını çatarak baktıktan sonra bardağı çocuğun elinden alarak Teşekkür etti.

" Teşekkürler Jason "

" Lordum kaptanın fikriydi. Size bir bardak sevdiğiniz içkiden getirmemi istedi. Söylediğine göre bu içki hayatınızda içtiğiniz son içki olacakmış "

" Bunak adam Tanrıyla ne derdi var bilmiyorum fakat benim bu gece ölmeye niyetim yok Jason. "

" Lordum bu kadar cesur olmanız beni de korkutuyor. Kaptan doğru söylüyor olabilir. Bulutlar gittikçe daha da belirginleşiyor"

Aiden başını çevirerek Jason'ın gösterdiği yere baktı. Daha bir kaç dakika önce o bulutların orada olmadığına ve havanın çok güzel olduğuna yemin edebilirdi.

" Bulutlar yolculuğumuza engel olamayacak Jason. Kaptanın seni de korkutmasına izin verme "

" Peki Lordum, bir ihtiyacınız olursa çağırın lütfen "

" Git Jason bu gece serbestsin. Kendi başımın çaresine bakabilirim."

Aiden tekrar önüne dönerek başını kaldırdı ve bulutlara bakış attı. Kaptan doğru söylüyor olamazdı değil mi. Hava hala sıcak olsa da bulutlar rengini kaybetmeye ve hafiften grileşmeye başlamıştı.

" Saçmalık, Amerikaya vardığımız zaman ilk işim seni kovmak olacak Kaptan "

Bardağında ki içkiyi bitirerek dudaklarını hafifçe ıslattı. Bardağı denize fırlatmadan önce kaldırarak boş bardağa baktı ve " Şerefe Kaptan " diye mırıldandı.

ISSIZ SEVGİLİ  / TAMAMLANDIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin