BÖLÜM: 8 ♧ GERÇEK GİBİ

821 57 19
                                    



♧ Düzenlendi/2019.

♧ Abdullah İnal - Nobody


Arabaya bindiğimizden beri ne Doruk'tan ne de benden ses çıkıyordu. Doruk parmağıyla dudağına vurarak ritim tutuyordu ve sadece yola bakıyordu. Gergindi, olacakları kestiremiyordu ve onu tanıdığım kısa süre içerisinde de anladığım kadarıyla plansız olmaktan nefret ediyordu.

Yemeğe gittiğimizde neler olacağını büyük ihtimalle bütün yol boyunca düşündü. Bende bu süre boyunca göz ucuyla Doruk'u ve hareketlerini takip ettim. Doruk arabayı park ettiğinde bizden önce buraya gelen birkaç gazeteceyi görmeyi açıkçası beklemiyordum. Çıkışta onları göreceğime ve yemek boyunca sorularına vereceğimiz cevaplardan bahsedeceğimizi düşünmüştüm.

"Gergin olma, çıkışta birkaç soru yanıtlarız."

Doruk'un sesiyle kendime gelirken açtığı kapıdan inip elini tuttum. Biz bir çifttik, ona göre davranmalıydık.

Bir şey söylemeden içeri girdiğimizde en uzaktaki masaya doğru ilerledik. Cam kenarında oturmayı istemesem de fotoğraflarımızı çekebilmeleri için oturmalıydık. Doruk sandalyeyi çekip oturmama yardımcı olduktan sonra karşımdaki yerini aldı. Garson yerine arkadaşım Selim'i görünce gülümseyip Doruk'la tanıştırdım ve içten bir şekilde özür diledim.

"Gerçekten böyle bir şeyin olacağını tahmin bile etmemiştim. Seni de rahatsız ettiğim için çok özür dilerim, Selim."

"Aslına bakarsan sizin için sorun yoksa benim için de yok. Aksine restaurantın tanıtımı oldu bile diyebilirim."

Selim bu olayı her ne kadar gülerek şakaya vursa da onun böyle bir prime ihtiyacı olmadığını en iyi bilen insanlardan biri de benim. İşinde oldukça başarılı bir insan olup aynı zamanda hatrı sayılır bir çevreye de sahip.

Selim bizimle bir süre daha konuştuktan sonra müşterilerle ilgilenmek için masadan ayrıldı ve Doruk'la baş başa kaldık. Durgunlaşıp sadece önündeki yemeğiyle ilgilenen Doruk çenesine değen parmaklarım sayesinde irkilip dikkatini yemeğinden çekip bana verdi. Benden böyle bir yakınlık beklemiyor olsa gerek ki yüzündeki şaşkın ifadeyi bir türlü silip atamadı.

"Birlikte ilk kez görüntülendiğimizde bana 'Biz sevgiliyiz unutma, çocukluk arkadaşım değilsin. Fotoğrafların medyaya yansıyacağını da unutma.' Demiştin hatırlıyor musun Doruk? Çıkan olumsuz haberlerin üstüne bir de sen bana arkadaşınmışım gibi davranırsan gelecek bir sonraki haberi ben sana söyleyeyim. Genç çiftin aşkı uzun sürmedi ve ayrıldılar!"

Doruk çenesinden uzaklaşan elimi tutup dişlerini gözler önüne seren bir gülümseme koydu yüzüne.

"Burcu Burcu Burcu... Güzelim ben geleceğimizi çok daha ilerilerde ve senin aksine oldukça mutlu görüyorum. Hem seni arkadaş olarak gördüğümden değil bu tavrım sadece bu akşam fazlasıyla yorgunum. Altında başka bir sebep aramana gerek yok."

"Haklısın fazlasıyla yorucu bir gün oldu. Büyük ihtimalle yarın tüm günümü yatakta geçireceğim."

"O planı çok sonralara erteliyorum. Yarın ilk iş erkenden kalkıp doktora gideceğiz."

"Doruk ciddi miydin sen o konuda? Ben doktorla görüşmek istemiyorum."

"Sana her yemek yediğimizde fırsat sundum ama sen bunları görmezden gelip ya yememeyi ya da çok az yemeyi tercih ederek bir sorunun olduğunu resmen gözüme soktun. Ve güzelim artık benden kaçışın yok, yarın o randevuya gideceğiz."

"Doruk-"

"Hiç eski fotoğraflarına baktın mı? Ya da son zamanlarda hiç aynaya baktın mı? Ben baktım. Eski fotoğraflarında ki o halinden eser yok. Sadece daha güzel görünmek ve ünlü olmak için sağlığını hiçe sayan bir kadın oturuyor karşımda. Ve bu yola başvurarak hiçbir şeyi elde edemeyeceğinin farkında bile olmayan aynı zamanda da ne kadar güzel olduğundan da haberi olmayan bir kadın."

"Doruk sen beni-"

"Ben seni çok iyi anlıyorum Burcu. Emin ol, o kafanın içinde olup bitenlerin çoğunu okuyabiliyorum. Ama sorun benim seni ne kadar iyi tanımam değil. Lütfen bir önüne bak, geldiğimizden beri yediğin tek şey bir tabak çorba ve biraz salata oldu. En son ne zaman yemek yediğimizin farkında mısın peki Burcu? Senin sağlığını düşünüyorum. O randevuya gidilecek o kadar."

Daha fazla Doruk'la tartışmamın bir faydası olmayacağı için pes ettim.

Gerçekten de eski resimlerimi mi incelemişti? Peki, ama neden böyle bir şey yapma ihtiyacı duymuştu ki? Yani bende Esra'dan Doruk hakkında bilgiler almıştım, kendimde biraz olsun araştırmıştım. Ama biri şuan gelip bana Doruk'un o resimlerde daha sağlıklı görünüp görünmediğini sorsa sanırım cevap veremezdim.

Yemeğin geri kalanında daha fazla bir şey konuşulmazken kalkarken Selim'le vedalaşıp Doruk'la elele dışarı çıktık.

Çıktığımızı gören muhabirler yanımıza gelirken Doruk destek vermek istercesine elimi sıkıp bedenimi biraz daha kendine çekti.

"İyi akşamlar Burcu Hanım dün akşam görüntülendiğiniz beyefendiyle bugün siz içerdeyken Doruk Bey'le arasında bir gerginlik yaşandığı doğru mu?"

"Hayır arkadaşlar ortada tartışma falan yok. Selim benim yakın bir arkadaşım ve sevgilimin arkadaşımla kavga etmesi için ortada bir sebep yok."

"Doruk Bey bugün katıldığınız bir defile olduğunu biliyoruz. Peki tekrar mankenliğe dönmek gibi bir düşünceniz ve yeni projeler var mı?"

"Tamamen bir geri dönüşten bahsedemem ama ilgimi çeken, katılmak istediğim defileler olursa tabii ki katılırım."

Tam teşekkür edip arabaya doğru ilerleyeceğimiz sırada yeni bir sorunun gelmesiyle muhabire döndük tekrardan.

"Doruk Bey, dün ilişkiniz hakkında yapılan haberler ve sizin için söylenenler hakkında sizin de söylemek istediğiniz bir şey var mı?"

Selim'le olan fotoğraflar yüzünden Doruk'u aldatılmasından tutun da açıklama yapmamıza rağmen güya Mert'le olan ilişkimi bozduğu için bunu hakkettiğini söyleyenlerin olduğunu bende bütün gün telefondan okumuştum.

"Bu konu da son kez konuşmak istiyorum. Burcu'nun benden önceki ilişkisinin bitmesinde benim herhangi bir çabam hiçbir zaman olmadı. Ve aynı şekilde biz birbirimizesaygı gösteriyoruz, ilişkimizi de bu çerçevede sürdürmek için çabalıyoruz. Birkaç kişi televizyona çıkıp iki dakika konuştu diye de bu bozulmayacak."

Doruk konuşmanın geri kalanını gözlerimin içine bakarak sürdürürken gülümsememe engel olamadım.

"Bu ilişki için çıkan haberlerle ikimizde de başından beri savaşıyoruz. İkimizde çabalıyoruz. Burcu için gerekirse dünyayı bile karşıma almaya hazırım."

Doruk'un saçlarıma değen dudaklarıyla birlikte gözlerim kapanırken bir an gerçek bir ilişkinin içerisindeymişiz gibi hissettim. Yalan dolandan uzak, sadece beni seven bir insanın kollarındaymışım ve gerçekten de herkese herşeye karşıymışız gibi. Doruk'un ailesinin isteklerinden, annemin baskılarından ve seni bu halinle kimse sevemez diye bağırışlarından, geçmişin tüm acılarından ve baskılarından uzak. Uğruna tüm dünyayla savaşmaya değecek birisi. Sadece o ve ben.


ÜNLÜHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin