3 months for Grayley - 22nd part

53 4 0
                                    

   „Nechce se mi tam," zamumlala Ash a po sté si převazovala vlasy.

   „Ash," zasmál jsem se a chytl ji za ruce. „Uklidni se, dobře?" políbil jsem jí. „Budu tam s tebou."

   „Já vím," kňukla a přitiskla mi hlavu do hrudi. „Nechci ho vidět!"

   Omotal jsem ruce kolem jejích ramen a pevně si jí k sobě přitiskl. „Pšššš," tišil jsem jí. „Slibuju, že po dnešku už ho nebudeš muset nikdy vidět."

   Její hlava se zvedla a dívala se na mě zarudlýma očima. „Slibuješ?"

   Usmál jsem se a sklonil jsem hlavu, abych jí byl co nejblíže. „Slibuju."

  - - -  

   „Už je skoro konec," plácl mě Ethan po rameni.

   Odtrhl jsem oči od Ash , sedící na lavici vepředu společně s tátou a podíval jsem se na bráchu. „To doufám," zamručel jsem. Z tohohle soudu jsem byl vynervovaný víc jak Ash.

   Od začátku procesu, kdy ten kretén obvinil Ash z lhaní a falešného obvinění, uběhlo už více jak dvě hodiny. Během toho jeho teorii vyvrátili a vyslechli pár lidí.

   „Dík, že seš tady," řekl jsem bráchovi. Původně tu ani neměl být, ale potom, co mě našel v noci čumět na vypnutou televizi, rozmyslel si to.

   „V pohodě, stejně nemám co dělat," uchechtl se ironicky.

   Znovu jsem se na něj podíval. „Je mezi tebou a Monou všechno OK?" zeptal jsem se. Poslední dobou jsme na mluvení neměli moc čas. Nejdelší doba, kdy jsem se viděli, bylo při natáčení videa.

   Odfrkl si. „Nic mezi námi není, jak pořád nadšeně zdůrazňuje," zavrčel.

   Pousmál jsem se. „Pořád tě odmítá?"

   „Jo," cukl rameny. „Jediná holka kterou chci, a ona nechce mě. Miluju tu ironii," sykl. „Zato mezi tebou a Ash to jenom kvete," změnil téma. (cccc, nic neví, ale kritizuje :D -ann)

   „Je to skvělé," souhlasil jsem.

   Ethan se znovu chytal promluvit, když se místností rozeznělo kladívka. „Dámy a pánové, soud vynese rozsudek!"

   Překvapeně jsem se podíval dopředu. Měl jsem chuť vystřelit pěstí do vzduchu, ale držel jsem se.

   Ozval se zvuk židlích posouvaných po zemi, jak lidé vstávali. Rychle jsem je napodobil a mezitím se pokusil vyhledat Ash pohledem. Stála za stolem s tátovou rukou kolem ramen a házela vyděšené pohledy mým směrem.

   „Bude to v pořádky," artikuloval jsem směrem k ní.

   Pomalu přikývla a trochu se usmála. „Miluju tě," vrátila mi. Poslal jsem jí vzdušnou pusu.

   „Soud rozhodl. Patrik Zuiber, obviněný z týrání tělesného i duševního a vydíráním je soude shledán vinným, dle zákona bla bla bla (pozn. autora: domyslete si tam co chcete, protože nemám tucha, jak fungují americké zákony) za zneužívání. Je nucen strávit jeden rok ve vězení a následně vykonat dvě stě hodin veřejně prospěšných prací. Rozsudek soudu je pravomocný, nelze se odvolat!"

   Cítil jsem, jak mi spadl obrovský kámen ze srdce a já se mohl konečně nadechnout. Co se dělo dál jsem moc nevnímal. Cítil jsem Ethanovu ruku, jak mě plácá po rameni a pak už jsem byl na cestě k místu, kde byla Ashley. Prodíral jsem se lidmi, až jsem se dostal až dopředu.

DOUBLE WIN (Spolupráce s @_ivankka_)Where stories live. Discover now